Un sondaj de opinie realizat în SUA relevă că doar 2% dintre investitori dețin Bitcoin
Un sondaj de opinie realizat de Gallup la solicitarea companiei Wells Fargo demonstrează că doar 2% dintre investitorii din SUA dețin Bitcoin. Totodată, un procent de doar 0.5% intenționează să cumpere BTC pe viitor, deoarece îl consideră o investiție prea riscantă.
Rezultatele chestionarului relevă în special lipsa de educație a publicului față de criptomonede. Un procent de 67% dintre participanți au declarat că deși au auzit despre Bitcoin, nu știu mai nimic despre acesta. O pondere de 5% din cei intervievați nu au auzit de criptomonede deloc.
Procentul celor care au cunoștințe generale despre criptomonede este mai mare în rândul celor sub 40 de ani – 48% . Comparativ, doar 22% au media de vârstă peste 50 ani.
Concluzia acestui sondaj de opinie este că investitorii americani optează pentru instrumente financiare sigure. O fac chiar dacă profiturile sunt mici, față de investiții riscante cu potențial mai mare.
Bitcoin revine pe trend ascendent
După o scurtă corecție de preț determinată de știrea că SEC a refuzat să aprobe EFT-ul Bitcoin propus de frații Winklevoss, criptomoneda-etalon a revenit la valoarea de 8200 de dolari în weekend, demonstrând că entuziasmul prieței a revenit după câteva luni de pauză.
Volumul de tranzacții din ultimele 24 de ore este de aproximativ 4 miliarde de dolari. Marchează astfel un nivel mai scăzut decât în perioada de avans susținut de la începutul săptămânii trecute.
Celelalte criptomonede nu au înregistrat evoluții semnificative, menținându-se aproximativ la același nivel în weekend.
Pe termen scurt, analiștii de piață consideră că Bitcoin are potențialul de a depăși valoarea de 8400$. Asta dacă volumul de tranzacții va crește în următoarele zile, semnalând oportunitatea de a ajunge la 9000$ în săptămânile următoare.
Miliardarul Bill Miller consideră că piața cripto a devenit mai puțin riscantă
Fondatorul Miller Value Partners, miliardarul Bill Miller a declarat pentru Bloomberg că, în opinia sa, Bitcoin a devenit o investiție atrăgătoare pentru investitorii instituționali. Aceasta mai ales prin prisma faptului că este independent de instrumentele financiare tradiționale, în mod similar cu aurul.
În interviul acordat Bloomberg, Miller a susținut că, deși există neclarități legale cu privire la statutul criptomonedelor, faptul că majoritatea instituțiilor de stat consideră că este imposibil să fie oprită evoluția acestora le face atrăgătoare ca instrument de investiție pe termen lung.
”Atâta timp cât acest experiment tehnologic nu explodează sau nu este interzis complet, banii vor continua să intre în ecosistemul Bitcoin”
a afirmat Miller.
Deși consideră că majoritatea celorlalte criptomonede de pe piață sunt lipsite de valoare, Miller a demonstrat o poziție optimistă față de BTC, comparându-l cu aurul. Susține totodata că acesta prezintă interes și pentru băncile centrale.
Huobi oferă tranzacții P2P pentru utilizatorii din India
Majoritatea platformelor de tip exchange din India au decis să își convertească activitatea în tranzacții cripto-to-cripto. Această decizie survine după ce Banca Centrală din aceasta țara a interzis băncilor sprijinirea industriei criptomonedelor.
Ca urmare, exchange-ul Huobi a anunțat vineri lansarea unei platforme ce permite tranzacții peer-to-peer bazate pe rupii. Această hotarâre este luată în speranța de a oferi o alternativă care să includă valuta fiat.
Notificarea promite de asemenea că cei ce vor utiliza boua platformă vor beneficia de comisioane zero pentru vânzarea și cumpărarea de BTC, ETH și USDT contra monedei indiene, precum și servicii de suport clienți.