ESET anunță – Exchange-ul Gate.io, compromis prin intermediul site-ul de statistici StatCounter

Firma de securitate ESET a anunțat că a identificat o încercare de compromitere a exchange-ului Gate.io prin intermediul site-ul de statistici StatCounter. Analiștii spun că a fost o încercare de a fura bitcoin de la clienții platformei.

Atacatorii au reușit să introducă cod malițios în scriptul paginii de internet StatCounter, care este utilizat de mai mult de două milioane de site-uri web.

Raportul precizează că scriptul vizează un identificator de resurse uniform (URI) specific: “myaccount / withdraw / BTC”.

“Se pare că, printre schimburile de criptomonede ce folosesc StatCounter, numai Gate.io are o pagină validă cu acest URI. Astfel, acest exchange pare să fie principala țintă a acestui atac”

concluzionează experții de la ESET.

URI-ul este folosit în mod special de Gate.io pentru a transfera bitcoin din propriul său cont într-o adresă externă. Scriptul hackerilor înlocuiește automat adresa de utilizator cu una care aparține atacatorilor.

După ce a fost notificat de către ESET despre problemă, Gate.io a anunțat că a “eliminat imediat” serviciul StatCounter de pe site. De asemenea, a susținut că fondurile utilizatorilor sunt “în siguranță”.

Bitcoin revine sub pragul de 6500$, celalalte criptomonede scad ușor

Dacă ieri Bitcoin dădea semne că se pregătește să intre pe trend ascendent, în ultimele 24 de ore BTC a scăzut din nou sub pragul de 6500$.

Celalalte criptomonede au înregistrat de asemenea scăderi procentuale între 1 și 4%. Bitcoin Cash, care înregistrase un trend ascendent în pregătire pentru hard fork, a scăzut sub 600$.

Parlamentul francez propune reduceri ale impozitelor asociate criptomonedelor

Comitetul Financiar din cadrul Parlamentului francez a adoptat un amendament la legea bugetară pentru 2019, care scade impozitele pentru veniturile din criptomonede. Legea va fi votată săptămâna viitore.

În prezent, veniturile provenite din tranzacțiile cu criptomonede este impozitat cu o rată de 36,2%. Dacă modificările aduse bugetului sunt acceptate, taxele vor fi reduse la 30% începând cu 1 ianuarie 2019.

Guvernul francez a ajustat în mod activ legislația pentru a adapta noile tehnologii, inclusiv criptomonedele și blockchain. Președintele Emmanuel Macron a declarat că ar dori ca Franța să devină “start-up nation”. Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno le Maire, a susținut că țara este pregătită pentru o “revoluție blockchain”.

În septembrie, Mair a anunțat că guvernul a acceptat un cadru legal pentru ofertele inițiale de monede (ICO). În conformitate cu noile reglementări, autoritatea franceză de reglementare a piețelor de acțiuni Autorité des marchés financiers (AMF) este împuternicită să emită licențe pentru companiile care doresc să strângă fonduri prin intermediul unei ICO. Legislația oferă, de asemenea, mai multe protecții investitorilor.

Fostul CEO al Google: ”Ethereum are potențial major”

Miliardarul Eric Schmidt, fostul CEO al companiei Google, este un cripto-entuziast în devenire și a declarat că este “platformă puternică” cu un potențial major.

Într-o discuție live cu economistul Tyler Cowen, Schmidt a fost întrebat despre opinia sa cu privire la tehnologia blockchain:

“În format public, blockchain este supraestimat. În utilizarea sa tehnică, tehnologia este subevaluată “, a spus el. “Astăzi, blockchain-ul este o platformă excelentă pentru bănci și alte valute. Și este o platformă excelentă pentru tranzacțiile bancare private în care oamenii nu au încredere unii în alții”.

Schmidt crede că se produc evenimente interesante cu Ethereum care ar putea revoluționa afacerile și societatea.

“Cred că lucrurile cele mai interesante care se întâmplă sunt începutul execuției în partea superioară a blockchain – cel mai evident exemplu fiind capacitatea Ethereum. Dacă Ethereum va reuși să găsească o modalitate de a face sincronizarea globală a acestor activități, aceasta este o platformă cu un potențial major. “