Exchange-ul Newdex, victima unui hack în valoare de 58.000$

Exchange-ul Newdex a confirmat că un grup de hackeri au reușit să fure peste 58.000$ în cripto de pe platformă. Aceștia au exploatat o vulnerabilitate de cod.

Aceștia au inundat platforma cu un milion de tokenuri EOS falsificate. Apoi au achiziționat în baza lor tokenuri ADD, BLACK și IQ. Ulterior, acestea au fost schimbate în EOS reali și încasate.

După descoperirea situației, exchange-ul Newdex a suspendat serviciile timp de o oră și a activat sistemul de reparare. Reprezentanții platformei și-au cerut scuze, dar au anunțat că nu planifică să compenseze clienții afectați.

Comunitatea EOS a emis avertismente cu privire la platforma Newdex. Au semnalat că nu este o platformă descentralizată în ciuda afirmațiilor făcute de materialele de marketing.

Cu toate că utilizează sistemul de log-in Scatter, creat special pentru platformele DEX, în realitate fondurile sunt transferate către conturi EOS care nu folosesc contracte smart.

Exchange-ul Newdex a respins acuzațiile prin reprezentanții săi, afirmând că platforma este “primul schimb global descentralizat construit pe EOS”. Totodată nu necesită depunere, retragere, are active sigure și este deschis și transparent.

Bitcoin înregistrează fluctuații de aproape 400 de dolari

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a înregistrat fluctuații semnificative, prețul oscilând între 6100 și aproape 6500$.

Analiștii au justificat evoluția cu termenul de expirare pentru contractele futures CBOE, care a generat de fiecare dată efecte turbulente.

Un aspect important pe care aceștia îl sublinază este că valoarea a crescut imediat după scăderea prețului sub pragul tehnic de suport de 6200$.

Această evoluție a subliniat că există o cerere semnificativă care va menține prețul peste 6000$ pe perioada următoare.

Celelalte criptomonede din top marketcap s-au menținut la niveluri similare cu ziua de ieri. Evaluarea totală a pieței este ușor peste 200 miliarde de dolari.

Coinbase explică rezultatele raportului Procuraturii din New York

Procuratura din New York a publicat ieri un raport privind piața cripto în care practic a acuzat Coinbase că umflă artificial volumele de tranzacții.

Analiza susține că 20% dintre tranzacțiile efectuate de exchange sunt plasate de proprii angajați.

Coinbase a clarificat situația, explicând că în realitate aceste tranzacții reprezintă serviciul de Coinbase Consumer. Acesta este o opțiune pe care utilizatorii platformei o pot utiliza în cazul în care nu doresc să se ocupe singuri de plasarea de comenzi.

Reprezentantul Coinbase Mike Lempres a subliniat că tranzacțiile respective sunt făcute în numele clienților, nu al companiei.

Pe de altă parte, Jesse Powell, fondatorul exchange-ului Kraken, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la acuzațiile implicate de raportul procuraturii.

Oficialii au susținut că este posibil ca Kraken să încalce legea federală și au solicitat o investigație cu privire la activitatea exchange-ului.

”NY este fosta iubită abuzivă, de care te-ai despărțit cu 3 ani în urmă dar care continuă să te urmărească. Încearcă să îți saboteze noile relații și refuză să accepte că te-ai mutat și că o duci mai bine fără ea. #getoverit “

a scris pe Powell pe Twitter.

Autoritatea de supraveghere antitrust din Brazilia investighează băncile pentru refuzul de a asigura servicii pentru companiile cripto

Autoritatea de supraveghere antitrust din Brazilia a declanșat o investigație pentru a stabili dacă principalele bănci din țară au colaborat pentru a sabota industria cripto din această țară.

Consiliul de administrație pentru apărarea economică (CADE) a anunțat că băncile vizate de investigație sunt Banco do Brasil, Banco Bradesco, Itau Unibanco Holding, Banco Santander Brasil, Banco Inter și Sicredi, potrivit unui raport al Reuters.

Aceste bănci ar fi închis conturile care aparțin companiilor de tip exchange și brokeraj cripto ce activează în Brazilia.

Ancheta a fost declanșată Asociația Braziliană pentru Cryptoinvestment și Blockchain a cerut o astfel de investigație, susținând că băncile “abuzează de puterea lor” prin refuzul de a furniza servicii cripto-companiilor.