Huobi achiziționează pachetul majoritar de acțiuni în exchange-ul japonez BitTrade

Huobi Japan Holding Ltd, subsidiara japoneză a exchange-ului Huobi Global, a achiziționa pachetul majoritar al BitTrade. BitTrade este unul dintre cele 16 exchange-uri cripto licențiate să opereze în Japonia.

Huobi se clasează pe locul 4 în lume ca volum de tranzacții. Lansată inițial în China în 2013, platforma și-a mutat sediul în Seychelles. Asta după ce guvernul chinez a introdus interdicția pentru activitățile asociate criptomonedelor.

De atunci, Huobi a deschis filiale în Singapore, Coreea de Sud, Hong Kong, Australia, Emiratele Arabe, Luxemburg și Statele Unite.

Achiziționarea BitTrade reprezintă o altă etapă de extindere a serviciilor exchange-ului la nivel mondial, după cum au declarat reprezentanții Huobi Global.

Criptomonedele revin pe trend ascendent, domninanța Bitcoin ajunge la 58%

În ultimele 24 de ore, prețurile criptomonedelor au înregistrat un trend ascendent, cu creșteri între 4 și 20%.

Bitcoin a crescut cu 3% și e in jurul valorii de 6500$, cu un volum de tranzacții de 4.3 miliarde. Evaluarea totală a pieței cripto este de 196.7 miliarde, iar dominanța Bitcoin se apropie de 58%, o valoare ce nu s-a mai înregistrat din decembrie 2017.

Ethereum a înregistrat o creștere de aproape 20% în ultimele 24 de ore, tranzacționându-se în prezent la valoarea de aproximativ 209$. Alte tokenuri precum VeChain, 0x și BAT înregistrează creșteri de 15%, în timp ce EOS a reușit să avanseze cu 13% în 24 de ore.

Analistul Alex Kruger este de părere că în următoarele zile este foarte posibil ca Ethereum și restul pieței să-și continue recuperarea.

“Direcția ETH/USD depinde de BTC/USD. Dacă BTC reușește să se mențină peste 6.400$, nivelurile următoare vor fi 6.600 – 6.650 $ și 6.850 $. Temporar. Ulterior, mă aștept ca vânzările să crească, iar prețurile să scadă din nou, afectând ca de obicei mai mult tokenurile decît Bitcoin. Asta e viziunea mea”

a explicat Kruger.

Mt. Gox acceptă cereri de compensare de la investitorii corporate

Mt. Gox a anunțat noua etapă de compensare a investitorilor ce au pierdut criptomonede după prăbușirea exchange-ului.

Pe data de 23 august au început să fie acceptate cererile din partea investitorilor individuali. Incepând cu 12 septembrie programul a fost extins și pentru investitorii corporate. Termenul de depunere a cererilor este 22 octombrie 2018.

Aproximativ 24.000 de creditori au fost afectați de hack-ul și prăbușirea ulterioară a Mt. Gx la începutul lui 2014. Se estimează că au fost pierduți aproximativ 850 de Bitcoin, evaluați la 460 milioane de dolari la momentul respectiv.

De atunci, rezervele cripto ale platformei au intrat în proces de lichidare sub gestionarea avocatului Nobuaki Kobayashi. Rolul acestuia este de a gestiona sistemul de compensare a investitorilor afectați de falimentul Mt. Gox.

Două state americane solicită autoritățile din India să confiște proprietățile promoterilor Bitconnect

După arestarea promoterilor schemei Ponzi Bitconnect în India la sfîrșitul lunii august, două state americane solicită autorităților indiene să confiște proprietățile acestora.

Scandalul Bitconnect a rezultat în fraude evaluate la aproape 5.6 miliarde de dolari la nivel mondial.

Statele Illionois și Arizona au solicitat guvernului indian să confiște proprietățile promoterilor companiei pentru a putea reucpera o parte dintre fondurile pierdute de cei implicați.

Utilizatorii americani au lansat, de asemenea, mai multe procese împotriva societății, susținând că tokenurile BitConnect nu au fost înregistrate ca securities și solicitând compensații.