Hut 8 raportează venituri record în trimestrul 3 2018

Compania canadiană de minare Bitcoin Hut 8 a raportat venituri record în al treilea trimestru din 2018. Potrivit raportului financiar, veniturile sale au atins un nivel record de 13,5 milioane USD în acest interval. În acest an, veniturile companiei au fost de 27,7 milioane USD.

Venitul a crescut cu 126% comparativ cu veniturile trimestrului precedent de 5,9 milioane de dolari.

În trimestrul trei, costul Hut 8 pentru minarea unui singur Bitcoin a fost de 3.394 de dolari, în contextul în care prețul actual al BTC este de aproximativ 6.400 de dolari. Profitul companiei este aproximativ 51%, ajungând la 6.6 milioane de dolari în acest trimestru.

Majoritatea prețurilor cripto scad cu 3%

În ultimele 48 de ore, prețurile criptomonedelor au înregistrat scăderi cu procente între 1 și 3%.

Excepțiile de la acest trend sunt Stellar și Zcash, care au crescut cu 3%. De asemenea, BAT a înregistrat o scădere de 15% in ultima zi, după o săptămână de creșteri semnificative datorate listării pe Coinbase.

Bitcoin a oscilat între 6400 și 6500$, cu un volum zilnic de tranzacții de 5 miliarde.

Analiștii tehnici avertizează că este posibil ca prețul BTC să scadă până la 6300$ în următoarele zile dacă ”taurii” de pe piață nu intervin.

Trezor adaugă suport pentru alte 10 criptomonede

Portofelul hardware Trezor a anunțat un upgrade al Modelului T ce suportă acum încă 10 criptomonede. Acestea includ Monero, Cardano, Stellar, Ripple, Tezos, Decred, Lisk, Zencash, Groestlcoin și Zcash Sapling. Dezvoltatorii au declarat că acest lucru permite unor terțe părți să integreze propriile portofele cu Trezor.

Modelele Trezor T și Trezor One permit acum utilizatorilor să efectueze schimburi directe prin interfața sa.

5 persoane arestate în Coreea de Sud pentru cryptojacking

Poliția sud-coreeană a arestat cinci persoane pentru injectarea de malware în computerele a peste 6 000 de persoane. Poliția locală a colaborat cu departamentul de cybercrime de la Agenția Națională de Poliție pentru a aresta grupul de hackeri. Acesta era condus de Kim Amu-Gae, 24 de ani și a trimis peste 32.000 de e-mailuri care conțineau un malware de minare cripto.

Aceste e-mailuri au fost trimise la peste 6000 de persoane în perioada octombrie-decembrie 2017. Grupul de hackeri au pozat în recrutori și au trimis mesaje multor solicitanți de locuri de muncă. Atașamentele conțineau malware ce s-a instalat pe computerele respective pentru a mina Monero.

Poliția sud-coreeană a declarat că programele anti-virus au șters malware-ul în câteva zile, reducând eficiența atacului. Cu toate acestea, firmele de securitate cibernetică au inițiat o investigație și au anunțat poliția.

Deoarece răspunsul a fost atât de rapid, grupul nu a putut să genereze venituri semnificative în acel moment. Deși au infectat peste 6.000 de calculatoare, profiturile obținute au totalizat numai aproximativ 1.000 USD.