Kaleido lansează Marketplace Full-Stack, construit pe Consensys și Amazon

Proiectul Kaleido a lansat o platformă tip marketplace enterprise full-stack. “Blockchain Business Cloud” oferă acum instrumente și servicii de încredere de la Kaleido, AWS și membrii noului program de parteneriat, toate oferite ca plug-and-play.

Kaleido a intrat pe piață în mai 2018 și este unul dintre multele proiecte gestionate de Consensys. Construit pe platforma Ethereum, platforma este un blockchain hibrid care permite întreprinderilor să gestioneze un lanț privat care se poate sincroniza cu mainnetul Ethereum. De asemenea, găzduiește mai mulți algoritmi de consens (RAFT, POA și IBFT) pe care utilizatorii săi le pot comuta între ele. Platforma este disponibilă pe Amazon Web Services (AWS), și rulează în cadrul cloud-ului AWS.

“Suita de servicii va cuprinde oracole, portofel și servicii de identificare, instrumente de lanț de aprovizionare și chiar software contractual.”

BitMEX anunță că va susține versiunea  Bitcoin Cash ABC

Similar cu celalate exchange-uri, BitMEX a anunțat că va realiza contractele utilizând prețul Bitcoin Cash ABC.

“Bitcoin Cash va realiza un hard fork pe data de 15 noiembrie 2018. Există două propuneri de upgrade concurente incompatibile. Bitcoin ABC și Bitcoin SV. Prin urmare, ar putea exista o diviziune de lanțuri; utilizatorii care dețin BCH înainte de hardfork-ul ar putea ajunge să dețină criptomonede pe ambele părți ale divizării. În momentul decontării, contractul BCHZ18 se va stabili la un preț pe partea Bitcoin ABC și NU va include valoarea lui Bitcoin SV. Acest lucru este în concordanță cu abordarea adoptată de BitMEX atunci când Bitcoin Cash s-a separat inițial de Bitcoin în august 2017.”

Conflictul din comunitatea BCH a dus la instabilitate – criptomoneda a fluctuat de la 644 de dolari la 530$.

Inclusiv prețul Bitcoin a fost afectat de instabilitate, oscilând între 6500 și 6400$. Se speră că, după data de 15 noiembrie, va exista o recuperare rapidă.

SEC avertizează platformele descentralizate că trebuie să respecte regulile

Săptămâna trecută, SEC a înaintat acuzații în primul caz care implică un exchange descentralizat bazat pe Ethereum. Șeful noii unități cibernetice a SEC a transmis un avertisment că schimburile descentralizate trebuie să fie conforme, adăugând că fondatorii acestora vor fi considerați responsabili.

Robert Cohen, directorul SEC, a subliniat că accentul nu se pune pe eticheta serviciului, nici pe tehnologia utilizată, ci pe funcțiile acestuia:

”Accentul se pune pe funcția și pe ceea ce face platforma. Fie că este sau nu descentralizat, fie că este vorba despre un contract inteligent sau nu, ceea ce contează este că acționează ca un exchange.”

Declarația lui Cohen confirmă avertismentelor experților în legislația cripto. Aceștia susțin că ultima acțiune SEC împotriva EtherDelta poate stabili un precedent în industrie.

Co-fondatorul Ethereum susține că descentralizarea va fi motorul pentru web 3.0

Joseph Lubin, co-fondatorul companiei Ethereum, a susținut că descentralizarea va oferi beneficii majore pentru Web 3.0. El este de părere că descentralizarea a apărut în ultima vreme din cauza nemulțumirii publice asupra controlului central. De exemplu, ierarhia lumii financiare a cauzat pierderi uriașe pentru mase.

În prezent, Lubin este CEO al Consensys și derulează 50 de proiecte care sprijină descentralizarea în toate domeniile. Unul dintre cele mai interesante este cel legat de identitatea online, denumit uPort.

Proiectul uPort va asigura că utilizatorii își pot proteja identitatea online împotriva furtului. Protecția este posibilă prin utilizarea unui contract inteligent. Astfel, oamenii pot face declarații despre ei înșiși fără a trebui să se bazeze pe o putere centrală.