Sinteza cripto 23 august 2018 – Kaspersky Lab indentifică o tentativă de infectare a unui exchange cripto cu malware

Kaspersky Lab indentifică o tentativă de infectare a unui exchange cripto cu malware

Kaspersky Lab a anunțat indentificarea unui nou tip de malware denumit ”AppleJeus”. Acesta oferă posibilitatea de a afecta sistemele macOS și Windows.

Conform analiștilor de securitate, un grup de hacker nord coreeni cunoscuți sub numele de Lazarus Group a încercat să utilizeze acest malware pentru a infecta o platformă exchange cripto nenominalizată.

Atacul s-a derulat prin intermediul unui angajat al exchange-ului care a descărcat o aplicație infectată, iar malware-ul avea drept scop furtul de criptomonede.

Kaspersky Lab a avertizat că hackerii de la Lazarus Group au avut tentative anterioare de atac asupra exchange-urilor nord coreene, însă aceasta este prima instanță în care au utilizat un malware dedicat sistemelor bazate pe macOS.

Bitcoin se tranzacționează cu 6400$ în timp ce majoritatea criptomonedelor înregistrează scăderi

După publicarea știrii cu privire la respingerea unei noi serii de Bitcoin ETF de către SEC, BTC a înregistrat o scădere de 300 de dolari.

Cu ajutorul unui influx de 100 milioane de noi tokenuri Tether, criptomoneda-etalon a reușit să se mențină peste pragul de 6400$, adică o scădere de aproape 4% în 24 de ore.

Celelalate criptomonede însă au fost afectat mult mai sever, înregistrând scăderi procentuale între 5 și 10%.

Evaluarea totală a pieței cripto a scăzut de asemenea până la 207 miliarde de dolari. Suma este in scădere cu 10 miliarde față de valoarea de la începutul săptămânii.

China înăsprește măsurile împotriva activităților legate de criptomonede

O serie de măsuri guvernamentale au fost puse în practică pentru restricționarea accesului public la criptomonede. Asta după ce o serie de conturi ale companiilor cripto au fost interzise pe platforma de Instant Messaging WeChat.

Presa chineză a anunțat că autoritățile guvernamentale urmăresc să blocheze accesul la 124 de platforme online de tip exchange care sunt în prezent accesibile populației.

Decizia a fost justificată prin protecția publicului de riscuri financiare asociate tranzacțiilor cu criptomoede.

De asemenea, o circulară emisă de administrația orașului Beijing interzice locațiilor care oferă spații de organizare de evenimente să ofere aceste servicii companiilor care se ocupă de activități de promovare a criptomonedelor.

Cel puțin două evenimente de acest tip au fost anulate în ultimul moment după publicarea interdicției.

Ferme de minare din Norvegia riscă să fie închise din cauza plângerilor vecinilor

Compania Kryptovault gestionează trei ferme de minare cripto în trei locații din Norvegia. Acestea se confruntă în prezent cu probleme generate de vecini.

Mai exact, compania a primit numeroase plângeri din cauza nivelului de zgomot al ventilatoarelor utilizate pentru răcirea rigurilor de minare.

Persoanele care locuiesc în apropierea fermelor au depus numerose reclamații la autoritățile locale. Exista riscul ca activitatea să fie oprită până la soluționarea situației.

Managerii Kryptovault au declarat că intenționează ca în viitorul apropiat să instaleze sisteme de reducere a zgomotelor. Relația cu vecinii însă, continuă să fie tensionată.

Săptămâna trecută, de exemplu, una dintre ferme și-a oprit activitatea din cauza unei amenințări cu bombă.

De asemenea, localnicii susțin că locațiile nu dețin autorizațiile și permisele necesare derulării activităților, solicitând inspecții din partea autorităților locale.

Cosmin Matei

Postari recente

Sinteza cripto 16 iulie – Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum – Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca… Citeste mai mult

6 ore

Cele mai avantajoase țări pentru minarea de Bitcoin

Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni… Citeste mai mult

11 ore

Secretarul Trezoreriei americane exprimă îngrijorări cu privire la criptomonede

Secretarul de stat al Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, împărtășește preocupările președintelui Donald Trump cu privire la criptomonede. Într-o conferință… Citeste mai mult

13 ore

Samsung și LG: consorțiu pentru pentru dezvoltarea blockchain ID

Samsung Electronics și șase alte companii din Coreea de Sud pentru a dezvolta o rețea blockchain dedicată autentificării certificatelor și… Citeste mai mult

13 ore

Mihai Alisie: îngrijorări cu privire la criptomoenda Libra

Co-fondatorul Ethereum Mihai Alisie a acordat un interviu Bloomberg în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la criptomoneda Libra. Alisie… Citeste mai mult

o zi

Minarea de Bitcoin, soluție pentru gazele naturale irosite

Unele dintre companiile de gaze din Canada utilizează gaze naturale pentru minarea de Bitcoin, o metodă eficientă de monetizare a… Citeste mai mult

2 zile