Majoritatea criptomonedelor înregistrează creșteri de preț

În ultimele 24 de ore, majoritatea criptomonedelor au înregistrat creșteri procentuale, odată cu trecerea Bitcoin peste pragul de 6700$.

În prezent, valoarea BTC a scăzut ușor până la 6680$. Aceasta demonstrează că avântul a fost unul temporar, provocat de speculațiile Bitcoin shorts.

Analiștii sunt de părere că acest fenomen demonstrează că piața cripto este extrem de manipulabilă. Fapt ce confirmă punctul de vedere al SEC și face dificilă aprobarea instrumentelor derivative de către autoritatea de reglementare.

“Creșterea prețului BTC cu 7% în timpul întreruperii activității paltformei BitMEX arată de ce șansele de aprobare a propunerii bitcoin ETF de către SEC ar trebui să fie aproape de zero. Chiar dacă nu este vorba despre manipulare (care este discutabilă), acest lucru subliniază importanța BitMEX, o platformă de derivative pe deplin nereglementată ce are o cotă de piață de 40% “

explică Alex Kruger, analist în cadrul companiei FX Market Maker.

Nvidia anunță că renunță la piața cripto din cauza profiturilor scăzute

Unul dintre cei mai mari producători GPU de pe piața de hardware este Nvidia. Compania a anunțat că va renunța la dezvoltarea de echipamente specializate pentru minarea de criptomonede.

Justificarea oferită de companie se referă la câștiguri. Astfel profiturile înregistrate de această categorie de produse sunt prea scăzute ca să mai motiveze implicarea sa.

Analiștii sunt însă de părere că este vorba despre scăderea semnificiativă a cererii de pe piață pentru astfel de echipamente. Minerii preferă să utilizeze ASIC-uri specializate precum cele produse de Bitmain, deoarece oferă o eficiență sporită la un consum redus.

Dintre majoritatea criptomonedelor, numai unele au făcut eforturi pentru menținerea rezistenței la ASIC-uri. Cu toate astea, devine tot mai clar că pe viitor toate rețelele vor include astfel de mineri în cele din urmă.

Managerii Bittorrent părăsesc compania după achiziția de către fondatorul TRON

Justin Sun, fondatorul proiectului cripto TRON, a achiziționat compania Bittorrent în urmă cu două luni. La scurt timp managerii platformei și-au anunțat plecarea în masă.

Managerul general și directorul de marketing al Bittorrent au părăsit deja compania, iar alte trei persoane cu funcții de conducere au fost concediate.

Majoritatea managerilor Bittorent și-au exprimat dezacordul cu direcția de dezvoltare impusă de Justin Sun, afirmând că dorește să utilizeze reputația platformei și cei peste 100 de milioane de utilizatori pentru a-și promova proiectul TRON.

De la lansare, spre deosebire de majoritatea criptomonedelor, TRX a fost criticată pentru numeroase deficiențe. Printre ele se numără acuzațiile de plagiere a whitepaper-ului, sau publicarea de informații false cu privire la nivelul de dezvoltare al tehnologiei TRON propriu zise.

Hackaton în Tokyo, câștigat de o aplicație care facilitează transferul de criptomonede în caz de deces sau pierdere a accesului

Crypto Age, Yenom și Bitcoin.com au organizat weekendul trecut un hackaton în cadrul Universității din Tokyo. Aici 34 de dezvoltatori au intrat în competiție pentru crearea unor aplicații utile.

Echipa cîștigătoare a creat o aplicație denumită Dead Mans Switch, care permite ”moștenirea” criptomonedelor aflate într-un portofel care nu a fost accesat într-un interval specificat.

Dezvoltatorii au explicat că există multe cazuri în care criptomonedele deținute de o anumită persoană se pierd în cazul în care titularul pățește ceva, deoarece nicio altă persoană nu are access la portofel.

Aplicația creată permite ca fondurile să fie transferate automat către o altă persoană specificată de deținător. Asta în cazul în care nu a fost accesată pentru un anume interval de timp (setat de utilizatori).

Judecătorii hackatonului au apreciat utilitatea aplicației și au acordat premiul de un BTC echipei câștigătoare.

Premiul doi de 0.5 BTC a fost acordat unei aplicații de vot care permite includerea unui mesaj către persoana votată.

Premiul trei de 0.25 BTC a fost acordat pentru o aplicație ce permite atomic swaps între rețeaua Lightining și BCH.