Orașul Midland, Ontario a fost nevoit să plătească bitcoin pentru a debloca rețeaua de computere afectate de ransomware

Localitatea Midland din Ontario, Canada, a suferit un atac ransomware ce a blocat rețeaua de computere a administrației.

Autoritățile locale din Midland au decis să plătească răscumpărarea cerută de atacatori pentru a obține cheile de decriptare. Midland are asigurare pentru astfel de incidente, iar suma cerută nu a fost specificată.

Atacurile de acest tip s-au dovedit foarte lucrative pentru atacatori. Luna trecuta, de exemplu, firma britanica de securitate informatică Sophos a declarat că dezvoltatorii de ransomware SamSam au reușit să acumuleze mai mult de 6 milioane de dolari.

Aceștia sunt activi de la sfârșitul anului 2015, cea mai mare sumă obținută dintr-un singur atac fiind de 64.000 USD.

În plus, un raport publicat anul trecut de cercetători din cadrul Google, Chainanalysis, University of California, San Diego și New York University a concluzionat că creatorii de diverse ransomware-uri au reușit să genereze 25 de milioane de dolari în 24 de luni. Majoritatea au fost încasate prin exchange-ul BTC-e.

Prețurile criptomonedelor înregistrează scăderi semnificative, deși Bitcoin se menține la 6270$

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a reușit să se mențină peste valoarea de 6250$. Celelalte criptomonede însă, înregistrează scăderi între 3 și 13%.

Ethereum a scăzut la cea mai mică valoare din acest an, de 172$. Asta după ce Vitalik Buterin a făcut declarații cu privire la perspectivele slabe de evoluție a tehnologiei.

Combinate cu un val de vânzări din partea ICO-urilor încheiate în ultimele luni, ETH a ajuns la valoarea pe care o înregistra în iulie 2017.

Analiștii sunt de părere că prețul Ethereum a fost impulsionat de numărul mare de ICO-uri lansate anul trecut. Odată cu scăderea numărului acestora însă, cererea de ETH a scăzut.

Singura excepție de la evoluția descendentă este Dogecoin. Acesta a reușit să se mențină la valoarea relativ stabilă de 0.006$.

Analiștii au remarcat că, deși a fost lansată ca o glumă, criptomoneda DOGE a reușit să creeze o comunitate extrem de activă și implicată.

Banca Centrală a Rusiei declară că ICO-ul de test a fost un succes, dar a relevat o mulțime de probleme legale

În luna mai, Banca Rusiei a lansat un sandbox pentru companiile blockchain, pentru a le oferi un mediu de test în care să poată studia fenomenul cripto.

Primul pilot ICO derulat în acest context a fost declarat un succes de directorul de dezvoltare al Băncii Centrale. Acesta a declarat însă că proiectul a relevat foarte multe dificultăți cînd vine vorba despre legiferarea activităților de acest tip.

ICO-ul a fost derulat de Sberbank în colaborare cu Agenția Națională de Plăți din Rusia, pe o platformă blockchain elaborată de instituția financiară.

Unul dintre scopurile proiectului a fost de a ajuta autoritățile de reglementare să formuleze o structură legală pentru ICO-uri.

Reprezentanții Băncii Centrale nu au oferit detalii cu privire la concuziile extrase. Însă este aparent că implementarea de legi dedicate blockchain și cripto în Rusia nu va avea loc în viitorul apropiat.

China dorește să implementeze tehnologia blockchain în sistemul de acțiuni de caritate

Ministerul Afacerilor Civile (MCA) din China a declarat că intenționează să implementeze tehnologia blockchain în gestionarea programelor de caritate derulate la nivel guvernamental.

Proiectul se extinde pe patru ani și urmărește să

“exploreze utilizarea tehnologiei blockhain în donațiile caritabile, urmărirea acțiunilor de caritate și gestionarea transparentă a programelor de ajutoare”

De asemenea, oficialii guvernamentali au declarat că vor

“construi un sistem de interogare a informațiilor despre organizațiile de caritate care să prevină fraudele și să sporească autoritatea, transparența și încrederea publicului în serviciile de publicare și căutare de informații”.

Tehnologia blockchain va fi sistemul utilizat prioritar în cadrul proiectului. Monitorizarea donațiilor urmează să fie implementată până la sfârșitul lui 2019.

Planul confirmă faptul că, componenta tech blockchain a fost aleasă să “completeze noua rundă de upgrade a platformei “China Charity”.”