Poliția din Rusia a confiscat 22 de ATM-uri Bitcoin

Vineri, Poliția din Rusia a confiscat 22 de ATM-uri Bitcoin gestionate de compania BBFpro în nouă orașe.

Conform declarației proprietarului companiei, Procurorul General a emis un ordin de inspecție pentru echipamente, fără a oferi detalii. Aparent, inspecția va dura aproximativ 6 luni, după care aparatele vor fi returnate.

Avocatul BBF a declarat:

”Nu există o interdicție cu privire la tranzacționarea de criptomonede în Rusia în prezent. Compania respectă toate procedurile stabilite de lege, plătește impozite și solicită date de identificare ale clineților în ciuda faptului că nu există reguli în acest sens”.

Cu toate acestea, Banca Centrală din Rusia a declarat recent că autoritățile derulează investigații pentru a se asigură că sunt respectate legile cu privire la prevenirea spălării banilor.

De asemenea, a insinuat că utilizarea criptomonedelor poate reprezenta o încălcare a legislației cu privire la tranzacțiile internaționale.

Bitcoin depășește pragul de 7200$, majoritatea criptomonedelor se mențin la același nivel

În acest weekend, Bitcoin și-a menținut creșterea stabilă, ajungând să depășească valoarea de 7250$.

Volumul zilnic de tranzacții s-a menținut în jurul valorii de 4.2 miliarde de dolari toată săptămâna.

Celalate criptomonede au avut evoluții instabile – Ethereum Classic și NEM înregistrează creșteri de 5-6%, în timp ce ETH, EOS și Litecoin se mențin la același nivel.

Știrea cu privire la planurile CBOE de a lansa Ethereum futures nu pare să fi avut vreun efect asupra prețului ETH, deși criptomoneda înregistrează o creștere de 6% față de săptămâna trecută.

Bitcoin cash a trecut cu succes printr-un test de stress asupra rețelei în ziua de sâmbătă, 1 septembrie. Știrea a provocat o creștere de 12% a prețului criptomonedei, care se tranzacționează în prezent peste valoarea de 630$.

Evaluarea totală a pieței cripto a ajuns la 236.5 miliarde de dolari, o creștere cu 21 miliarde în ultima săptămână.

Eminem menționează Bitcoin în ultimul album

Lansat pe neașteptate săptămâna trecută, noul album ”Kamikaze” a lui Eminem menționează Bitcoin. Într-un cântec denumit ”Not Alike”, o colaborare cu Royce Da 5’9′, se menționează:

”Remember everybody used to bite nickel, now everybody doing bitcoin”

referință la modul în care pe vremuri monedele de aur erau testate cu dinții pentru a se asigura că nu sunt falsificate.

Nu este prima dată cînd industria rap promovează criptomonedele. În 2014, 50 Cent a acceptat criptomonede pentru achiziționarea albumului ”Animal Ambition”, existând zvonuri că at fi obținut 700 BTC.

La momentul respectiv, acestea valorau 400.000$, însă între timp au ajuns să valoreze 7 milioane de dolari. În procesul de faliment din februarie 2018 însă, 50 Cent a afirmat că nu deține criptomonede.

În luna martie 2018, Young Dirty, fiul rapperului Wu Tan Clan Ol’ Dirty Bastard, a lansat criptomoneda denumită Dirty Coin.

Tokenul a fost utilizat pentru strângerea de fonduri pentru finanțarea unui album și pentru accesul la concerte și la achiziționarea de merchandise.

De asemenea, în luna mai, Snoop Dogg a susținut un concert în New York pentru promovarea XRP.

FSA impune reglementări suplimentare pentru exchange-urile de criptomonede

Agenția pentru Servicii Financiare (FSA) din Japonia a anunțat modificarea reglementărilor cu privire la activitatea echange-urilor cripto din acestă țară.

Mai exact, chestionarul cu privire la procedurile interne pentru noii aplicanți s-a extins de la 100 de întrebări la 400 de puncte.

De asemenea, exchange-urile existente au acum obligația de a pune la dispoziție minutele ședințelor de consiliu director. În plus, deținătorii de acțiuni în acest companii vor fi evaluați din perspectiva legăturilor cu ”organizații antisociale”.

Autoritatea de reglementare japoneză dorește astfel să se asigure că organizațiile cripto manifestă o preocupare permanentă pentru protecția utilizatorilor și pentru sănătatea financiară a companiilor.