Raport BTI – 80% din volumul de tranzacții BTC este creat artificial de exchange-uri

Un nou raport al cercetătorilor de la Institutul de Transparență Blockchain (BTI) susține că majoritatea exchange-urilor umflă artifical volumul de tranzacții cu Bitcoin. Concluziile raportului se bazează pe algoritmi de calcul al informațiilor cu privire la comenzi pe parcursul a trei luni.

Cercetătorii BTI susțin că majoritatea exchange-urilor mari utilizează metoda ”wash trading” pentru a genera volume de tranzacții mari. Acest proces presupune utilizarea de boți pentru a plasa numeroase comenzi și a crește artificial interesul investitorilor.

Institutul afirmă că a “calculat volumul real al celor mai bune 25 de perechi de tranzacționare BTC ale CMC”, constatând că:

“Volumul actual al majorității acestor perechi este sub 1% din volumul raportat pe CoinMarketCap. Am observat că doar două exchange-uri au raportat volume apropiate de realitate, Binance și Bitfinex. “

Raportul concluzionează că, pe baza analizei sale, “peste 80% din volumul raportat CoinMarketCap pentru BTC este creat artificial.”

Piața cripto înregistrează creșteri, cu EOS, DOGE și Waves înregistrând avansuri de peste 15%

În ultimele 24 de ore, piața cripto a înregistrat un trend ascendent, câteva criptomonede înregistrând creșteri de peste 15%. EOS, DOGE și Waves au fost performerii zilei, în timp ce Bitcoin a crescut de la 3200$ la peste 3500$.

Volumul de tranzacții pentru Bitcoin se apropie de 6 miliarde în 24 de ore, iar evaluarea totală a pieței a crescut cu peste 10 miliarde.

Unii analiști au speculat că trendul a fost provocat de platformele de tranzacționare a contractelor shorts. Există posibilitatea ca Bitcoin ar putea ajunge la 4.000 până la 5.000 de dolari în săptămânile viitoare. Cu toate acestea, unii analiști precum “The Crypto Dog” a subliniat că tendința macro-economică rămâne în continuare în scădere.

Autoritățile din Italia suspendă două proiecte cripto pentru fraudă

Autoritatea de supraveghere financiară din Italia, Commissione Nazionale per le Società e la Borsa (CONSOB), a suspendat două proiecte cripto frauduloase. Acestea sunt Bitsurge Token și Green Energy Certificates, oferite de compania Avalon Life.

Poriectul Bitsurge a fost promovat pe site-ul bitsurge.io și pe pagina Facebook numită “Bitsurge Token”. Autoritățile susțin că se promiteau “contracte token” cu randamente lunare de la 6 la 13% pentru investiții cuprinse între 1.000 și 25.000 de dolari. CONSOB notează că, în realitate, clienții nu aveau nicio autonomie în gestionarea tokenurilor respective.

Cea de-a doua schemă, denumită Green Earth Certificates, a fost promovată pe pagina Facebook “Progetto Crypto Green Earth”. Erau oferite “Green Earth Certificates” pentru a proteja pădurile tropicale de defrișări prin achiziționarea de zone forestiere prin blockchain. Se promiteau profituri de 6% pentru investirea în tokenuri ce se presupune că erau folosite pentru achiziționarea de zone forestiere din țări precum Costa Rica, care au suprafețe mari de păduri tropicale.

Studenții iranieni din Marea Britanie încep să folosească criptomonedele pentru a primi fonduri

Statele Unite au impus noi sancțiuni economice Iranului, ceea ce provoacă dificultăți pentru iranienii din străinătate. Doarece nu au posibilitatea de a efectua transferuri bancare, mulți studenți iranieni din Marea Britanie s-au orientat spre criptomonede pentru a primi fonduri necesare pentru plata studiilor. În prezent, ei sunt nevoiți să se deplaseze personal în Iran pentru a primi bani, iar criptomonedele reprezintă o alternativă viabilă. Acestea permit transferuri rapide de fonduri deoarece sunt în afara sistemelor bancare.