SEC investighează compania de împrumuturi Salt Lending Holdings Inc.

Salt Lending Holdings Inc. este investigată de SEC pentru vânzarea de tokenuri în valoare de 50 milioane dolari din 2016.

Fondată în 2016, Salt Lending utilizează fondurile cripto ale clienților ca garanție împotriva împrumuturilor în moneda fiat. SEC a început să investigheze activitatea sa în luna februarie, urmărind să afle dacă ICO-ul derulat în 2017 a fost neconform.

Autoritatea de reglementare dorește să afle dacă tokenurile au intrat la categoria securities și dacă ar fi trebuit să să fie înregistrată la SEC.

Salt Lending a fost asociată cu Erik Voorhees, care figura ca director al companiei cu câteva zile înainte de lansarea ICO-ului din august 2017. Aspectul este relevant, deoarece Voorhees a fost anterior investigat de SEC și i s-a interzis să strângă bani pe piețele private.

În prezent, Voorhees ocupă funcția de CEO al companiei ShapeShift.

Bitcoin crește la 5600$, piața în general pare să-și revină

După prăbușirea de miercuri seara, Bitcoin pare că începe să-și revină, depășind valoarea de 5600$ în ultimele 24 de ore. Celelalte criptomonede de top au înregistrat de asemenea creșteri între 2 și 10%.

Aparent, există încă destui dispuși să profite de prețurile scăzute pentru a-și completa portofoliile.

Cu toate acestea, șansele unei recuperări rapide sunt destul de mici. Previziunile unui Bitcoin de 20.000$ până la sfârșitul anului par mult prea optimiste.

Binance anunță că listează USDC în acest weekend

Exchange-ul Binance a anunțat că va adăuga sprijin pentru criptomoneda stabilă  USD Coin (USDC) lansată de Circle. Acesta va fi disponibil din data de 17 noiembrie în perchi cu Binance Coin și Bitcoin.

Depozitelele pentru USDC sunt deja disponibile pe platformă.

Începând de sâmbătă, Binance va suporta patru criptomonede stabile: USDT, Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD) și USDC.

Circle a anunțat că USDC este suportat de mai mult de 50 de exchange-uri, platforme și aplicații. Printre acestea se numără Coinbase din Statele Unite, Korbit din Coreea de Sud și Liquid din Japonia. În prezent se află în circulație peste 148 de milioane de tokenuri USDC.

Bitcoin.de cumpără Tremmel Wertpapierhandelsbank

Operatorul singurului exchange reglementat de criptomonede din Germania a confirmat că va deveni de facto o bancă. Bitcoin.de a achiziționat banca Tremmel Wertpapierhandelsbank.

Ca urmare a acestei achiziții, Bitcoin Group SE, care operează exchange-ul, va putea oferi servicii bancare pentru companiile cripto datorită licenței bancare.

După finalizarea procesului în trimestrul 3 2019, Bitcoin.de va putea oferi servicii precum ATM-uri Bitcoin.

Dreptul de a furniza servicii de tip exchange, inclusiv prin intermediul acestor ATM-uri de către deținătorii de licențe nebancare constituie în prezent o problemă complicată în Germania.