Takuya Hirai – Noul ministru de finanțe japonez este un susținător al tehnologiei blockchain

Noul ministru de finanțe japonez, Takuya Hirai, s-a declarat de-a lungul timpului ca susținător al noilor tehnologii precum blockchain.

Hirai este creditat pentru rolul său în elaborarea legii fundamentale a Japoniei privind securitatea informatică, adoptată în 2015. Acesta afirma la momentul respectiv că trebuie evitate reglementările prea restrictive în ce privește criptomonedele.

De asemenea, a contribuit la elaborarea unui ghid general cu privire la ICO-uri. Acesta a fost realizat împreună cu un grup de studiu de la Universitatea Tama din Japonia.

Numirea lui Takuya Hirai reprezintă un semnal pozitiv pentru comunitatea cripto. Se speră astfel ca în viitorul apropiat Agenția de Servicii Financiare din Japonia să legalizeze ICO-urile în această țară.

Bitcoin își revine după o scădere de 2%, celalalte criptomonede nu reușesc să se miște la fel de repede

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a scăzut sub pragul de 6500$ dar și-a revenit destul de rapid. Celelalate criptomonede însă înregistrează scăderi între 1 și 7%, demonstrând încă o dată dependența pieței de BTC.

Una dintre veștile pozitive publicate ieri are legătură cu negocierile dintre compania Coinbase și firma de investiții Tiger Global management. Conform unor surse nenominalizate, se pare că evaluarea totală a Coinbase ar putea ajunge la 8 miliarde de dolari.

Mike Novogratz a susținut că interesul manifestat de investitorii mari de piața financiară pentru Coinbase demonstrează încă o dată potențialul pe care îl are piața cripto.

Ripple încearcă să își solidifice imaginea în rândul greilor de pe Wall Street

Confruntată cu probleme legale în ce privește statutul criptomonedei proprii, compania Ripple încearcă să își solidifice poziția în industria financiară.

Un pas în acest sens a fost angajarea fostului președinte american Bill Clinton pentru a deschide conferința organizată de companie la San Francisco.

Clinton și soția sa Hillary, care a candidat la președinția Statelor Unite, au devenit foarte populari în rândul companiilor de la Wall Street. Au încasat prin prisma asta zeci milioane de dolari pentru susținerea de discursuri.

Profitând de popularitatea acestora, Ripple a folosit oportunitatea pentru a-și cultiva reputația în rândul ”greilor” de pe Wall Street. De asemenea, a contractat recent o companie specializată pe lobby din Washington DC. Demersul face parte integrantă din campania inițiată pentru obținerea unei poziții respectabile pe piața financiară.

Râmâne de văzut cât de mult succes vor avea aceste demersuri, în contextul în care XRP este în continuare în pericol de a fi evaluat drept security de către SEC sau justiția americană.

Un ofițer al Agenției de Securitate Internă din Franța, arestat pentru vânzarea de informații clasificate pe Bitcoin

Presa franceză a anunțat că un ofițer al Direction Générale de la Sécurité Intérieure (DGSI), agenția de securitate internă franceză, a fost arestat și acuzat de vânzarea de informații clasificate.

Investigația a relevat că acesta ar fi colaborat cu diferite organizații criminale cărora le-a pus la dispoziție date secrete și ar fi fost plătit în Bitcoin.

Dacă acuzațiile vor fi dovedite în justiție, agentul riscă o pedeapsă de 7 ani de închisoare și o amendă de 100.000 de euro.