Volatilitate accentuată pe piață

Prețurile criptomonedelor au continuat să fluctueze cu 5-10% în ultimele două zile, manifestând o volatilitate accentuată. După căderea din weekend, Bitcoin a evoluat în intervalul 3600-4000$ și se tranzacționează în prezent la aproximativ 3700$.

Unii analiști au început să publice predicții conservative pentru perioada următoare. CEO-ul companiei Civic, Vinny Lingham, s-a alăturat acestui grup. El prognozează că prețul Bitcoin va rămâne sub 5000 USD pentru cel puțin trei până la șase luni:

”Nu cred că vom scădea sub nivelul de sprijin de 3000 de dolari încă. Cred că există o mulțime de cumpărători pe termen scurt. Dacă nu ieșim din acest ciclu în următoarele trei până la șase luni, este posibil ca nivelul de 3000 dolari să cadă.”

Lingham a avertizat de asemenea că această volatilitate accentuată a pieței va ține departe investitorii instituționali. Aceștia nu vor fi dispuși să investească într-o clasă de active atât de riscantă.

Nasdaq ar putea să lanseze Bitcoin futures în prima parte a lui 2019

Bloomberg a raportat că bursa americană Nasdaq intenționează să lanseze contracte Bitcoin futures în trimestrul I al lui 2019. Potrivit unor surse nenominalizate, Nasdaq

“a lucrat pentru a satisface preocupările principalei autorități americană de supraveghere, Comisia de Comerț pentru Futures Trading [CFTC], înainte de lansarea contractelor”.

Inițial, bursa a intenționat să lanseze instrumentele de investiție la mijlocul lui 2018. Ulterior, termenul de lansare a fost amânat, astfel încât alte instituții precum Bakkt le-o vor lua înainte. Platforma de investiții în cripto va fi lansată de Intercontinental Exchange pe 24 ianuarie.

Portofelul Coinbase va oferi suport pentru Ethereum Classic

Exchange-ul Coinbase a anunțat că în următoarele zilei, utilizatorii portofelului cu același nume vor putea utiliza și Ethereum Classic.

Blogul Coinbase anunță că aplicația se va actualiza în “următoarele câteva zile”, după care utilizatorii vor putea să vizualizeze, să trimită și să primească ETC la adresele lor. Pentru utilizatorii existenți ai Coinbase Wallet, adresa lor ETC va fi identică cu adresa lor actuală ETH.

În plus față de ETC, portofelul Coinbase suportă stocarea, trimiterea și primirea de ETH și “100,000+ tokenuri ERC20”.

Ethereum Classic a fost listat pe exchange-ul Coinbase în luna iunie a acestui an.

Trei hackeri responsabili de furtul a 5 milioane de dolari în cripto, arestați în Bulgaria

Forțele de jandarmi din Bulgaria și procurorii specializați au arestat trei hackeri acuzați de furtul a 5 milioane de dolari în criptomonede.

Polițiștii bulgari au confiscat criptomonede în valoare de aproximativ 3 milioane de dolari. De asemenea, au confiscat și echipamentele folosite pentru furturi, inclusiv computere, unități flash și un portofel hardware de cripto.

De asemenea, a mai fost confiscată o mașină achiziționată cu fonduri furate și cash în valoare de aproximativ 60.000 leva (aproximativ 35.000 de dolari). Potrivit procurorilor, suspecții au implementat noi metode de hacking și software specializat în activitățile lor.

Procurorii au lansat ancheta în urmă cu cinci luni, după ce au fost notificați de victimele grupului.