Blockchains LLC construiește un oraș cripto în Nevada

Avocatul și CEO al Blockchains LLC, Jeffrey Berns, a anunțat că intenționează să construiască un oraș cripto în Nevada. La începutul anului, Blockchains LLC a cumpărat mai mult de 67.000 de acri de teren în nordul Nevadei pentru 170 de milioane de dolari. Berns a dezvăluit planurile de a construi un oraș cripto în deșert, susținând că a investit 300 de milioane de dolari pentru proiect.

Sandbox City este conceput pentru a fi un oraș inteligent, cu o infrastructură blockchain care să alimenteze toate interacțiunile. Acesta va găzdui un parc de înaltă tehnologie pentru asociații care combină tehnologia blockchain cu inteligența artificială (AI) și nanotehnologia. Orașul planificat va include unități rezidențiale pentru mii de locuitori, alături de magazine pentru comerț. Zona va găzdui, de asemenea, o arenă de sporturi și un studio pentru crearea de muzică, filme și jocuri.

Prețuri în creștere pentru majoritatea criptomonedelor

În acest weekend, majoritatea criptomonedelor de top au înregistrat creșteri între 2 și 10%. Bitcoin se apropie de valoarea de 6500$, însă performerii weekendului au fost Bitcoin Cash și Basic Attention Token (BAT).

Pentru Bitcoin Cash, imboldul a fost anunțul că Binance va oferi suport pentru hard fork-ul anunțat pentru 15 noiembrie. Prețul BCH a crescut cu aproape 30% în acest weekend, ajungând la aproape 540$.

În mod similar, Coinbase a anunțat că va lista BAT, tokenul de bază pentru browserul Brave. Imediat după anunț, valoarea tokenului a crescut cu aproximativ 25%, iar volumul tranzacțiilor a crescut semnificativ.

AMD lansează o serie nouă de GPUs dedicate minerilor cripto

Industria de minare cripto s-a orientat recent spre ASICs, provocând scăderea cererii de GPUs. Cu toate acestea, AMD a anunțat că a lansat o serie nouă de produse pentru minarea de criptomonede. Raportul trimestrial al companiei relevă că dezvoltatorii AMD au încredere în viitorul tehnologiei blockchain.

În ultima lună, AMD a raportat că vânzările de GPU din trimestrul trei al anului 2018 au fost neglijabile.

Cu toate acestea, compania a realizat parteneriate cu companii de tehnologie precum Sapphire, ASROCK, ASUS, MSI, Biostar, TUL și Rajintek. În baza acestor colaborări, AMD a lansat modele noi și performante precum seria SAPPHIRE, sistemul ASRock Superb și Biostar.

Dash lansează servicii de tranzacții cripto prin SMS în Venezuela

Proiectul Crypto Dash a anunțat lansarea serviciului Dash Text, ce permite efectuarea de tranzacții de criptomonede prin SMS. Sistemul este în faza beta de testare și va fi lansat în Venezuela, unde Dash are deja o prezență semnificativă. Dash Test elimină necesitatea ca utilizatorii să dețină smartphones sau să aibă acces la internet pentru a efectua tranzacții cripto. În trecut, aceasta a reprezentat o barieră semnificativă în adoptarea criptomonedelor în țara ce suferă de hiperinflație.

Dash Text va putea fi utilizat în rețelele Movistar și Digitel – cei mai mari furnizori de telecomunicații din Venezuela. Prin intermediului unui cod simplu de cinci cifre, utilizatorii pot să trimită criptomonede și să le folosească pentru plăți la comercianți.

De asemenea, Dash a încheiat o înțelegere cu Kripto Mobile, un producător de telefoane mobile care planifică să lanseze modele pre-echipate cu portofele Dash.