WSJ – Wall Street Journal susține că programele de tranzacționare automatizată manipulează prețurile criptomonedelor

O analiză publicată de Wall Street Journal (WSJ) susține că prețurile criptomonedelor sunt manipulate prin intermediul boților de tranzacționare.

Software-ul de tranzacționare automată este un program care permite comercianților să stabilească reguli specifice pentru achiziții și vânzări, să trimită ordine către exchange și să le execute automat.

Programele de tranzacționare sunt disponibile atât pentru piețele tradiționale, cât și pentru piața cripto. Ele pot fi utilizate atât pentru strategiile legitime, cât și pentru cele manipulative.

“Strategia boților este similară cu cea a” spoofing-ului “, o practică în care comercianții introduc ordine false numai pentru a le anula. Tactica, care urmărește să-i înșele pe alți investitori să cumpere sau să vândă un activ prin semnalizarea falsă a ofertei sau a cererii, a fost făcută ilegală pe piețele de acțiuni și futures din SUA în 2010.”

Referindu-se la piața cripto, WSJ citează o lipsă de reglementare adecvată ca fiind principala condiție care permite boților să execute strategii abuzive la nivel industrial.

Andy Bromberg, co-fondator și președinte al CoinList, a declarat pentru WSJ că

“acest tip de activitate este în plină expansiune pe piață chiar acum. Dăunează reputației pieței și dăunează investitorilor individuali.”

Volatilitate scăzută, volume în scădere

Săptămâna aceasta, Bitcoin și-a menținut nivelul de preț la aproximativ 6500$, demonstrând o volatiliate scăzută.

În același timp, volumul de tranzacții a scăzut de la 4.3 miliarde la 3.8 miliarde în 24 de ore. Aceasta sugerează că actorii de pe piață arată semne de oboseală.

O analiză realizată de Element Digital Asset Management (EDAM) a concluzionat că piața dă semne de plictiseală. Prin comparație cu anii anteriori, evoluția recentă a fost relativ stabilă, indiferent de știrile ce apar cu privire la domeniu.

Per ansamblu, aceasta este o veste proastă pentru speculanți, deoarece limitează profiturile ce se pot realiza pe termen scurt. Pe de altă parte, pentru cei care văd Bitcoin ca investiție pe termen lung, este o veste foarte bună. Reprezintă un semn de maturitate a pieței.

Practic, evoluția BTC a căpătat un curs normal, ceea ce încurajează investitorii tradiționali să intre pe acestă piață.

Comunitatea cripto în general își dorește ca Bitcoin să fie atractiv pentru toată lumea. Astfel adopția va crește într-un ritm normal și nu sub formă de ”bulă” alimentată de speculații.

IBM obține un patent blockchain de securizare a rețelelor

Conglomeratul IBM a câștigat un nou patent bazat pe tehnologia blockchain. Acesta permite securizarea rețelelor prin identificarea rapidă a atacurilor de tip hack.

Conform documentației, tehnologia permite detectarea încălcărilor de securitate într-o rețea prin conectarea tuturor monitoarelor la o configurație de tip blockchain, care înregistrează toate evenimentele din rețea. Echipamentele compromise pot fi astfel identificate rapid deoarece nu respectă consensul din rețea.

IBM concurează cu corporația chineză de comerț electronic Alibaba. Lupta se dă pentru primul loc în topul ”cele mai multe brevete legate de blockchain”.

O nouă controversă pentru EOS legată de cumpărarea voturilor în procesul de selecție a producătorilor de blockuri

Weekendul trecut, o nouă controversă legată de procesul de selecție a celor 21 de producători de blocuri din rețeaua EOS a produs acuzații de cumpărare de voturi.

Aparent, exchange-ul Huobi s-a arătat dispus să primească bani pentru a susține anumiți candidați pentru poziția influentă de block producers.

Block.One, creatorii software-ului EOS, în care s-au investit 4 miliarde de dolari a emis marți o declarație cu privire la situație:

“Suntem conștienți de unele acuzații neconfirmate privind nereguli în votarea producătorilor de blocuri și de negările ulterioare ale acestor revendicări. Considerăm că este important să asigurăm un proces electoral liber și democratic în cadrul EOS și vom lua în considerare, dacă va fi necesar, să ne implicăm în precesul de votare cu alți titulari pentru a consolida integritatea acestui proces “.