Categorii: Internationale

Sinteza zilei de miercuri 25 iulie 2018 – Bitcoin se menține în jurul valorii de 8200$

Bitcoin se menține în jurul valorii de 8200$, restul criptomonedelor fluctuează

În ultimele 24 de ore, volumul Bitcoin se menține undeva la 6.6 miliarde de dolari, dublu față de săptămâna trecută. Prețul criptomonedei-etalon a fluctuat până la 8500$ pe exchange-ul Bitfinex.

În medie, si valoarea Bitcoin se menține în jurul valorii de 8200$. Celalate criptomonede au fluctuații minore, ce variază de la -5% pentru Tezos la +5% pentru EOS și 0x.

Evaluarea totală a pieței cripto se menține sub pragul de 300 miliarde de dolari. Aceasta contrazice predicția lui Mike Novogratz că va ajunge la 800 miliarde până la sfârșitul anului.

La conferința Beyond Blocks din Coreea de Sud, fondatorul Galaxy Digital a revizuit termenul pentru această predicție. Susține totuși că această valoare va fi atinsă în următoarele 12 luni.

În opinia sa, în rândul investitorilor insituționali se dezvoltă în prezent sentimentul FOMO (fear of missing out). Teama de a rata ocazia îi va determina pe aceștia să intre pe piața cripto.

Coinbase lansează carduri-cadou în Europa și Australia

Platforma Coinbase a încheiat un parteneriat cu compania britanică WeGift. În baza lui utilizatorii din Uniunea Europeană și Australia vor avea posibilitatea de a achiziționa carduri-cadou pe criptomonede.

”Începând de azi, clienții Coinbase din Uniunea Europeană au posibilitatea de a utiliza balanța de criptomonede pentru a achiziționa e-gift cards, astfel încât am devenit prima paltformă de tranzacționare care permite retragerea fondurilor sub formă de carduri cadou”

se afirmă pe blocul Coinbase.

Serviciul va fi disponibil inițial în Marea Britanie, Spania, Franța, Italia, Olanda și Australia. Urmează apoi a fi extins în alte țări în următoarele 3 luni.

Cardurile cadou pot fi folosite pentru achiziționarea produselor oferite de branduri precum Nike, Tesco, Uber, Google Play, Ticketmaster și Zalando.

Singapore Airlines lansează un program de loialitate bazat pe blockchain

Singapore Airlines a anunțat lansarea portofelului digital în care clienții loiali pot să își stocheze tokenurile KrisPay miles, ce pot fi utilizate ulterior pentru achiziții de produse de consum sau servicii.

Proiectul a fost dezvoltat în colaborare cu Microsoft și KPMG Digital Village și este o aplicație mobilă ce folosește coduri QR.

Practic, clienții companieie aeriene își pot converti kilometrii zburați în tokenuri KrisPay miles și, utilizând aplicația, pot plăti cu acestea la 18 comercianți de pe insulă.

Pot fi achiziționate alimente și băuturi, benzină, tratamente de frumusețe și alte produse, inclusiv jucării Lego.

BitGo oferă servicii de custodie pentru Zcash

Startup-ul BitGo a lansat servicii de portofel digital și custodie pentru toate tipurile de clienți, inclusiv investitori insituționali.

Săptămâna trecută, compania a nunțat că a extins serviciile sale pentru 57 de tokenuri bazate pe blockchain-ul Ethereum, iar începând de ieri și criptomoneda privată Zcash beneficiază de aceste facilități.

Clienții au acum posibilitatea de a stoca Zcash în portofelele multi-signature și să utilizeze soluțiile de custodie cold-storage oferite de BitGo.

În prezent, BitGo este în proces de dezvoltare a serviciilor de cold storage reglementate, ce vor putea fi utilizate de investitori instituționali și planifică ca până la sfârșitul lui 2018 să suport peste 100 de criptomonede.

Cosmin Matei

Postari recente

Sinteza cripto 16 iulie – Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum – Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca… Citeste mai mult

11 ore

Cele mai avantajoase țări pentru minarea de Bitcoin

Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni… Citeste mai mult

16 ore

Secretarul Trezoreriei americane exprimă îngrijorări cu privire la criptomonede

Secretarul de stat al Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, împărtășește preocupările președintelui Donald Trump cu privire la criptomonede. Într-o conferință… Citeste mai mult

17 ore

Samsung și LG: consorțiu pentru pentru dezvoltarea blockchain ID

Samsung Electronics și șase alte companii din Coreea de Sud pentru a dezvolta o rețea blockchain dedicată autentificării certificatelor și… Citeste mai mult

18 ore

Mihai Alisie: îngrijorări cu privire la criptomoenda Libra

Co-fondatorul Ethereum Mihai Alisie a acordat un interviu Bloomberg în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la criptomoneda Libra. Alisie… Citeste mai mult

2 zile

Minarea de Bitcoin, soluție pentru gazele naturale irosite

Unele dintre companiile de gaze din Canada utilizează gaze naturale pentru minarea de Bitcoin, o metodă eficientă de monetizare a… Citeste mai mult

2 zile