Co-fondatorul Cardano – Wall Street va aduce zeci de trilioane de dolari pe piața cripto

Cu atoate că piața cripto a suferit scăderi în ultima perioadă, co-fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a reamintit comunității faptul că introducerea de reglementări va aduce cu ea și zeci de trilioane de dolari din partea investitorilor de pe Wall Street.

De altfel, în ianuarie 2018, Hoskinson a avertizat că în acest an piața cripto se va confrunta cu corecții de preț și consolidări, ceea ce va elimina proiectele lipsite de valoare și pe cele cu ținte nerealiste.

Opinia sa este similară cu cea a lui Mike Novogratz, fost investitor pe Wall Street și actual CEO al Galaxy Digital, care a reușit recent îl convingă pe Richard Kim, unul dintre directorii executivi ai Goldman Sachs, să i se alăture în cadrul companiei.

Bitmain deține peste 40% din hashrate-ul rețelei Bitcoin

În conformitate cu rapoartele publicate săptămâna trecută, producătorul de hardware Bitmain controlează în prezent aproximativ 42% din puterea de hash a rețelei Bitcoin, prin intermediul companiilor BTC.com și AntPool.

De altfel, în 2017 compania a înregistrat profituri între 3 și 4 miliarde de dolari, având avantajul că este cel mai mare producător de mineri ASIC la nivel mondial.

În prezent, Bitmain minează atât BTC cât și Bitcoin Cash, iar calculele efectuate de specialiști spun că dacă toată puterea de hash ar fi utilizată pentru Bitcoin, procentul ar ajunge la 45%.

Situația este îngrijorătoare pentru comunitate, deoarece se poate considera că afectează caracterul descentralizat al celei mai populare criptomonede. De asemenea, în teorie, controlul a 51% din rețea poate fi folosit pentru a cenzura tranzacțiile și a provoca un atac de tip double-spending. În practică însă, un astfel de atac nu ar fi în avantajul companiei sau al industriei în general, deoarece ar provoca eliminarea oricăror profituri viitoare.

Nu este nevoie de licență pentru minarea de criptomonede în Ucraina

Agenția de Reglementare a Activităților Industriale din Ucraina a anunțat oficial că minarea de criptomonede nu necesită licență și că nu se intenționează introducerea unor astfel de obligații în viitorul apropiat. Conform reprezentanților industriei locale, însă această situație expune minerii la riscuri, deoarece activitatea lor nu este reglementată. Cele trei proiecte de lege referitoare la criptomonede ce au fost introduse în parlamentul ucrainean încă din octombrie anul trecut nu au fost încă discutate de deputați.

Veniturile anuale generate de minerii din Ucraina ating valori de 100 milioanede dolari în prezent, deoarece prețul curentului electric este scăzut în comparație cu alte țări europene (0.04$ per kW), însă valoarea scăzută a Bitcoin afectează profiturile.

Industria de cripto-turism se dezvoltă

O nouă metodă de promovare a criptomonedelor își face loc pe piață – cripto-turismul, organizat de companii precum Cryptonation, Blockchain Cruise sau CryptoCribs.

De la croaziere până călătorii de afaceri în țări străine, cei interesați să investească în industrie sau să afle mai multe despre monedele digitale au opțiunea să o facă prin intermediul unor proiecte specializate, care combină vacanțele și excursiile cu industria criptomonedelor.

De exemplu, furnizorul de portofele digitale CoinsBank din Scoția a organizat deja două croaziere Blockhain, cu a treia programată în septembrie. Pe lângă petreceri, participanții au posibilitatea de a sta de vorbă cu nume faimoase din industrie, precum fondatorul exchange-ului BTCC Bobby Lee, John McAfee sau susținătorul BCH Roger Ver. Pentru croaziera din septembrie, CoinsBank pune la dispoziție 2300 de bilete cu prețuri între 1000 și 3000$ (iar jumătate din locuri sunt deja rezervate).

Innovation Experience organizează excursii în Israel în cadrul cărora promovează ICO-urile locale, iar CriptoCribs este o platformă similară cu AirBnB dedicată cripto-entuziaștilor care oferă posibilitatea celor interesați să călătorească în țări străine pentru a face schimb de idei cu alți membrii ai comunității.

Aceste programe oferă oportunitatea de a crea și dezvolta comunități și relații la nivel internațional, sprijinind în același timp utilizarea criptomonedelor în tranzacții.