Vânzătorii de pe Craiglist pot de acum să ceară plata cu criptomonede

Piața de anunțuri online Craiglist a adăugat o funcționalitate care le permite utilizatorilor să aleagă să primească plata în criptomonedă. Utilizatorii pot să indice că acceptă plata cu bitcoin în textul postării, sau să bifeze o căsuță dedicată plății cu bitcoin sau altcoinuri.

Așa cum arată astăzi, funcționalitatea pare să fie lăsată la latitudinea părților. Vânzătorul și cumpărătorul stabilesc împreună ce criptomonedă vor să folosească și cum vor face tranzacția.

În plus, cei care folosesc Craiglist pot să filtreze rezultatele căutărilor și să caute vânzători care acceptă criptomonedă sau nu.

Noua funcționalitate este una destul de măruntă, dar este importantă pentru bitcoineri pentru că site-ul este unul vechi, fondat în 1995, și are mai bine de 80 de milioane de anunțuri postate în fiecare lună (aici includem și postările duble și editările la postări). Cofnorm Alexa, Craiglist este al 16-lea site în topul popularității în SUA și pe locul 108 în lume.

Dealerul de aur APMEX a început să accepte plata cu bitcoin

Unul dintre cei mai mari dealeri de aur online a anunțat că va accepta plata cu bitcoin.

APMEX a comunicat pe 8 decembrie că a integrat procesorul de plăți BitPay și că va începe să accepte criptomoneda. Oferă de asemenea o mică reducere la cumpărăturile cu bitcoin, pentru a atrage interesul utilizatorilor asupra noii funcționalități.

Dealerii de metale prețioase au început să adopte criptomoneda în ultimii ani. Ideea de bitcoin ca aur digital a atras anumite sectoare din industrie. Pe de altă parte, unii din spațiul de investiții, inclusiv investitorul John Hathaway, nu văd cu ochi buni piața criptomonedelor.

„Este o bulă absolută, nu am nici o îndoială că este o bulă”, spunea Hathaway în septembrie.

Noul schimb ViaBTC va folosi bitcoin cash la conversie

Pool-ul de minare ViaBTC lansează un nou schimb de criptomonedă în Anglia. Criptomoneda de bază a schimbului va fi bitcoin cash, care s-a bifurcat față de blockchainul principal la început de an. CoinEx, companie înregistrată pe 4 decembrie, va plasa la schimb, printre alte monede, bitcoin, litecoin și ethereum.

Pool-ul de minare chinez a operat un schimb cripto și în China, care s-a închis după ce autoritățile au interzis tranzacțiile cripto pe teritoriul țării. Poolul de minare a fost de la început susținător al monedei bitcoin cash, și a fost printre primele schimburi care a adoptat moneda bifurcată.

Acum, compania își deschide taraba în Anglia. „Motivul pentru care am ales bitcoin cash și nu bitcoin este că  are tranzacții mult mai rapide, cu comisioane mici și performanță mai bună” a spus Sara Ouyang, director operațional al ViaBTC.

Startupul CENTRE a strâns 20 de milioane de dolari într-un SAFT

Un subsidiar al startupului Circle creat să construiască o rețea de plăți ethereum a strâns 20 de milioane de dolari într-o vânzare de tip SAFT (Simple Agreement for Future Tokens).

Numită CENTRE, afacerea urmează să ofere o metodă pentru diverse aplicații de plăți să se conecteze unele la altele prin folosirea de jetoane pe blockchainul ethereum. CENTRE se va folosi de moneda CENT pentru a accesa rețeaua și va conecta aplicațiile care nu au aceeași monedă națională.

Banii vor fi folosiți pentru a dezvolta rețeaua, dar și pentru a da startul unei fundații non-profit care va opera independent de startupul din Boston. Un reprezentant a spus că cei 20 de milioane de dolari strânși din finanțări se află la subsidiarul CENTRE, care este separat de Circle.