Binance și Huobi lansează fonduri de investiții pentru strat-up-urile blockchain

Cel mai mare exchange de criptomonede din lume în prezent, Binance, a anunțat că va lansa un fond de investiții în valoare de 1 miliard de dolari (în tokenul BNB) ce va fi utilizat pentru srpijinirea proiectelor blockchain noi. Fondul va fi gestionat de Binance Labs și în prezent caută 20 de parteneri cu cifră de afaceri de minim 100 milioane de dolari pentru sprijinirea proiectului.

În același timp, exchange-ul Huobi a anunțat un parteneriat cu companiile NewMargin Capital din China și Kiwoom Securities Co. Ltd. și Mirae Asset Financial Group din Coreea de Sud, ce s-a materializat într-un fond de investiții în valoare de 93 milioane de dolari pentru proiectele blockchain. Pe lângă sprijinirea inovației, fondul urmărește de asemenea să sprijine colaborarea dintre China și Coreea de Sud în implementarea noilor tehnologii.

Spania analizează un pachet de legi pentru piața cripto

Un proiect de lege care are rolul de a reglementa industria blockchain și criptomonedele se află în prezent pe masa Congresului din Spania și a obținut sprijinul tuturor partidelor reprezentate.

Congresul a fost unanim de acord cu ideea de a promova tehnologia blockchain deoarece oferă soluții eficiente din punct de vedere financiar, fiind propusă inclusiv implementarea unui mediu de test (sandbox) care să faciliteze identificarea problemelor cu care se pot întâlni inițiatorii de proiecte de acest tip.

Din păcate însă, este posibil ca adoptarea legii să fie întârziată din cauza problemelor politice cu care guvernul Spaniei se confruntă în prezent. Primul ministru Mariano Rajoy și-a dat demisia vineri, 1 iunie, din cauza unui vot de neîncredere, astfel încât există posibilitatea ca Spania să se confrunte cu alegeri anticipate dacă noul prim ministru Pedro Sanchez nu reușește să formeze un nou cabinet.

Cea mai mare bancă norvegiană colaborează cu IOTA

DNB, cea mai mare bancă comercială de investiții din Norvegia, a anunțat că a încheiat un parteneriat cu funația IOTA pentru a explora tehnologia blockchain și a identifica modalități avantajoase de implementare a sistemului ”Tangle”.

”Internet of Things și sistemele de plată M2M (Machine to Machine) sunt tehnologii care avansează cu rapiditate și este clar că vor avea un rol important în viitor, astfel încât este important pentru noi să identificăm modalitățile în care tehnologia DLT poate să ne ofere avantaje comerciale și logistice”,

a declarat directorul departamentului DLT din cadrul băncii.

La rândul său, David Sønstebø, fondatorul fundației IOTA, a completat

”Norvegia a fost întotdeauna o țară interesată de adoptarea tehnologiilor noi și de implementarea schimbărilor care determină evoluții ale societății și ale schimbărlor economice. Suntem încântați că fundația IOTA va avea oportunitatea de a colabora cu cea mai mare instituție financiară norvegiană pentru a promova tehnologia DLT”.

Recent, IOTA a încheia parteneriate similare cu organizații logistice ce aparțin Națiunilor Unite, care doresc de asemenea să utilizeze tehnologia Tangle pentru tranzacții la nivel mondial și facilitarea transparenței.

GMO lansează un sistem de recompense în Bitcoin pentru jocuri

Compania japoneză GMO a anunțat că a lansat CryptoChips, un sistem de recompense în Bitcoin pentru utilizatorii care joacă jocuri online pe mobil. Astfel, gamerii au posibilitatea de a obține BTC prin rezolvarea de niveluri complexe sau pentru rezultate-record la jocurile comercializate de GMO pentru telefoanele mobile, cu condiția să dețină un portofel în care acestea să fie transferate (și pe care compania îl pune la dispoziție). Inițiativa este parte a campaniei de promovare a criptomonedelor și stimulare a adopției pe care GMO o derulează în Japonia.

GMO a investit 3 miliarde de dolari în minarea de criptomonede în decembrie 2017 și și-a recuperat investiția în primele 4 luni ale lui 2018.