Piața cripto înregistrează o ușoară creștere, volumele de tranzacție rămân scăzute

În weekend, piața cripto a ajuns la 265,5 miliarde dolari, iar pe exchange-urile importante au fost înregistrate câteva comenzi mari de BTC, ceea ce a ajutat prețul Bitcoin să ajungă în jurul valorii de 6350$. Bitcoin Cash și Ether au înregistrat și ele creșteri de peste 3%, însă cele mai bune performațe au fost înregistrat de 0x (ZRX) și Tezos (XTZ) care au avut creșteri de 17 respectiv 12% în 15 iulie.

Volumele zilnice de tranzacție de pe piață rămân scăzute, de aproximativ 10 miliarde (Bitcoin reprezentând 3.2 miliarde de dolari) – cu toate că de exemplu sâmbătă a fost înregistrată o comandă de cumpărare de peste 1 milion de dolari pe Bitfinex pentru BTC.

Indicatorii tehnici și analiștii de pe piață consideră că trendurile ascendente ale criptomonedelor sunt greu de susținut la volume scăzute, ceea ce înseamnă că în perioada următoare este posibil ca Bitcoin să nu reușească să treacă pragul de 6500$.

Coinbase anunță că este posibil să listeze 5 noi criptomonede, stimulând creșteri substanțiale ale valorilor acestora

Vineri, Coinbase a anunțat că analizează posibilitatea de a lista Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar, Zcash și 0x pe platformă, ceea ce a determinat reacții imediate din partea pieței – toate cele cinci criptomonede au înregistrat creșteri ce variază între 12 și 33% ale prețurilor acestora.

Cu toate că nu garantează o decizie pozitivă cu privire la listarea acestor criptomonede, Coinbase a declarat că pe viitor va asigura transparența procesului decizional, anunța ce tokenuri analizează pentru listare atât publicului cât și angajaților în același timp. Această decizie este bazată cel mai probabil pe dorința de a evita acuzațiile de insider trading cu care exchange-ul s-a confruntat în trecut.

De asemenea, a avertizat că unul dintre cele mai importante criterii de selecție va fi respectarea legilor locale, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele tokenuri să fie disponibile pentru tranzacționare doar în anumite regiuni.

Poloniex lansează o oplicație mobilă de tranzacționare

Platforma Poloniex a anunțat vineri că a lansat o aplicație oficială de tranzacționare a criptomonedelor, disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS. Utilizatorii pot vizualiza evoluția prețurilor pentru diferite criptomonede, grafice și statistici, având inclusiv opțiunea de a crea alerte de preț. Cei ce doresc să o utilizeze trebuie să genereze o cheie API pe versiunea de desktop a platformei.

Lansarea aplicației oficiale este un pas important pentru Poloniex, care a fost achiziționată la începutul lui 2018 de compania de investiții Circle și s-a confruntat cu unele dificultăți de atunci. Mai exact, în luna mai, a forțat verificări KYC pentru utilizatorii ce dețineau conturi vechi, deși în 2017 anunțase că aceste noi reguli se vor aplica doar conturilor noi.

Luând în considerare evoluția generală a politicilor de reglementare de pe piața cripto din ultimele luni, decizia Poloniex este însă conformă cu tendințele generale de implementare a regulilor de pe piețele financiare, ce urmărește legitimizarea criptomonedelor în ochii investitorilor instituționali.

Bitcoin.com sărbătorește 2.5 milioane de portofele cripto în mai puțin de un an

Portofelul Bitcoin.com a fost lansat pe 25 august 2017, după hard fork-ul ce a dat naștere criptomonedei Bitcoin Cash, iar reprezentanții companiei au anunțat că au înregistrat 2.5 milioane de utilizatori pentru acest serviciu.

Versiunea mobilă a portofelului suportă Bitcoin Core (BTC) și Bitcoin Cash (BCH), este conectat la explorerului Bitcoin.com pentru verificarea tranzacțiilor și include API-ul Shapeshift ce permite conversia BTC/BCH. În prezent, există versiuni pentru dispozitive iOS, Android, Linux, Windows și OS X, iar aplicația este open source.