Ce înseamnă interdicția Băncii Centrale din India pentru piața cripto

Banca Centrală a Indiei (RBI) a anunțat că începând cu data de 5 iulie, băncile comericale din acestă țară vor înceta să mai asigure servicii pentru clienții care tranzacționează criptomonede.

Această interdictie afectează atât persoanele fizice, cât și exchange-urile care își derulează activitatea în această țară.

Majoritatea exchange-urilor au inițiat petiții împotriva acestei măsuri, însă doar una a fost programată pentru a fi judecată înaintea implementării interdicției. Între timp, trei dintre platforme au implementat servicii de exchange crypto-to-crypto, însă popularitatea acestora este foarte scăzută. De asemenea, companiile Unocoin, Zebpay și Coinex caută în prezent alternative bancare în afara țării, pentru a avea soluții în cazul în care interdicția băncii centrale nu este anulată de sistemul de justiție.

Inundațiile din China și rata de hash a Bitcoin

În acest weekend, rata de hash din rețeaua Bitcoin a scăzut brusc cu 30%, de la 43 de milioane TH/s la 30 milioane TH/s, existând zvonuri că situația a fost provocată de inundațiile din China. Mai exact, regiunea Sichuan s-a confruntat cu dezastre naturale de proporții, iar pe Twitter au circulat fotografii cu ferme de minare Bitcoin inundate.

Majoritatea hashrate-ului Bitcoin se datorează mining pool-urilor precum BTC.com, AntPool și ViaBTC, care cumulează puterea de calcul al minerilor ASIC la nivel global. Așadar, ipoteza că inudarea unei ferme de minare din China ar avea un astfel de effect asupra ratei de hash din rețea nu este justificată.

În prezent, rețeaua și-a revenit la capacitatea de 40 milioane TH/s.

Prețul XRP atinge minim record pentru 2018

Vineri, prețul XRP a scăzut sub 0,43$, atingând valoarea minimă pentru 2018. Criptomoneda este în prezent pe locul 3 în lume ca market cap cu o valoare de 18,1 miliarde de dolari și se află într-un trend descendent de câteva săptămâni. Analiștii preconizează continuarea fenomenului, deoarece nu sunt preconizate modificări tehnologice care să corecteze acest trend.

De altfel, wekeendul acesta, mai multe monede digitale au înregistrat valori minime pentru acest an – atât OmiseGo (OMG), neo (NEO), litecoin (LTC) și zcash au prețurile în scădere.

Bitcoin (BTC) a reușit să se mențină la valoarea de 6300$ iar Ethereum se tranzacționează la peste 450$, cu toate că volumul tranzacțiilor a înregistrat scăderi semnificative în ultima săptămână.

Tezos lansează Beta-net

Unul dintre cele mai mari ICO-uri înregistrate, Tezos, a anunțat lansarea versiunii beta a rețelei, însă avertizează că activitatea poate fi suspendată pentru corectarea eventualelor bug-uri identificate. De asemenea, fondatorii solicită utilizatorilor să își ia măsuri de protecție a tokenurilor, deoarece nu există posibilitatea de recuperare a acestora.

Conform planurilor, activitatea de validare a tranzacțiilor va începe peste aproximativ trei săptămâni.