Se pare că Paul Vernon  ar fi furat milioane de dolari de la schimbul Cryptsy

Documente judecătorești pretind că directorul de la Cryptsy, Paul Vernon, ar fi furat 3,3 milioane de dolari de la schimbul de monedă digitală și ar fi distrus dovezile infracțiunii.

La baza acuzațiilor stau documente judecătorești din procesul comun intentat împotriva controversatului director executiv. Într-un raport al curții judecătorești se arată că Vernon ar fi încercat să preia controlul unor bunuri legate de Cryptsy, în special moneda digitală pe care foștii clienți Cryptsy încearcă acum să o recupereze în instanță.

Schimbul Cryptsy s-a prăbușit în luna ianuarie, după mai multe luni în care compania încerca să crească și părea să întâmpine probleme specifice ale expansiunii. La momentul respectiv, Vernon dădea vina pe un atac al hackerilor.

Cu toate acestea, documentele judecătorești arătau că eșecul Cryptsy fusese deja prezis cu o lună în urmă, din cauza lipsei de profituri. În urma prăbușirii, clienții păgubiți au intentat un proces comun, iar în luna aprilie curtea judecătorească aproba înghețarea activelor și punea schimbul, acum închis sub administrare judecătorească.

Acum, administratorii judecătorești pretind că monedă digitală în valoare de milioane de dolari a fost furată din schimb de către Vernon pe parcursul operațiunilor.

”Pe o perioadă de doi ani și șapte luni, Vernon a transferat și convertit 1100 de bitcoini în fiat, în valoare de 3,3 milioane de dolari. Acei 3,3 milioane de dolari aufost depuși în contul bancar comun al lui Vernon și al fostei sale soții”

Conform documentelor, această sumă include aproximativ 2,2 milioane de dolari în bitcoin vândute prin Coinbase și mai mult de 600 000$ în diferite monede digitale lichidate prin alte schimburi ca Bittrex, BTER și CEX:io.

Printre elementele importante din raport se află acuzația că, în luna aprilie, fie Vernon fie un reprezentant al său a șters informații importante de pe serverele companiei.

Sallah a scris că în urma distrugerii de dovezi, metoda principală de a identifica cât au pierdut clienții nu mai există acum. Acest lucru îngreunează returnarea fondurilor căre proprietarii de drept.

”În acest fel, u mai putem să compensăm corespunzător victimele și să evaluăm corect comportamentul fraudulos al lui Vernon” se mai scrie în document.

Foștii clienți care speră să își recupereze cel puțin o parte din valoarea contului ar putea totuși să aibă noroc.

Conform administratorului judecătoresc, acesta a reușit să securizeze bunuri digitale controlate în trecut de Cryptsy. O parte dintre acestea se leagă de activitate pe blockchain observată de foștii clienți.

La mijlocul lunii aprilie, fondurile deținute înainte pe Cryptsy au fost mutate către Bittrex, iar în această perioadă administratorul judecătoresc s-a autosesizat și a trimis o scrisoare către Bittrex, cerându-le să securizeze fondurile. Astfel, mai mult de 700 000 de dolari, în 40 de denominații digitale diferite, au fost confiscate.

Mai multe informații aici 

Bitfinex oferă o recompensă de 3,6 milioane de dolari pentru a recupera bitcoinii furați

Se pare că Bitfinex oferă o recompensă de 3,6 milioane de dolari pentru recuperarea bitcoinilor furați de la schimb săptămâna trecută.

Startupul din Hong Kong a pierdut aproape 120 000 BTC în urma incidentului, o sumă în valoare de aproximativ 71 de milioane de dolari la prețul zilei de azi. Acum se sugerează că cei de la Bitfinex sunt dispuși să ofere 5% din aceste fonduri (adică în jur de 6000BTC) ca recompensă celui care găsește și returnează banii.

Știrea a apărut pe rețelele sociale, într-o postare a directorului de comunitate de la Bitfinex, Zane Tacket. Acesta a spus că va fi oferită o recompensă oricărei persoane care ajută schimbul la recuperarea fondurilor.

Tacket a spus: ”5% din bani vor fi dați pentru informații care duc la recuperarea fondurilor sau pentru recuperarea acestora, dar această recompensă nu se va da dacă banii nu se recuperează. Dacă mai multe persoane fac posibilă recuperarea, recompensa se va împărți pro rata.”

Bitfinex și-a reluat ieri activitatea, la mai bine de o săptămână după ce a închis site-ul în urma furtului.

Mai multe informații aici 

Bitcoini în valoare de 1,6 milioane de dolari au fost scoși la licitație în SUA. Va crește prețul bitcoin?

1,6 milioane de dolari în bitcoini confiscați vor fi scoși la licitație într-o singură zi de către Serviciul Șerifilor din SUA (USMS).

Bitcoinii vin din diverse surse, legate fie de cazuri penale și civile. Licitația va fi activă pe 22 august 2016, de la ora 14:00 (ora României).

O mare parte din sumă reprezintă bitcoini confiscați în urma investigațiilor Silk Road, însă doar 2,8BTC fac parte din cei confiscați în cazul Guvernul Amrican împotriva lui Ross Ulbricht, în timp ce 1294BTC sunt de la unul dintre dealerii Silk Road, Matthew Gillum. Alți 65BTC fac parte din cazul Carl Force, în care a fost acuzat că ar fi furat bitcoini în perioada în care investiga bazarul.

Interesant este că în pachetul scos la licitație se află bitcoini confiscați de la Ross Ulbricht în cazul Silk Road, care ar putea să aibă valoare istorică.

Alte surse includ IRS-ul, Departamentul de Justiție, Biroul de alcool, tutun, arme de foc și explozibile și Trezorăria Americană.

Pentru a participa la licitație, doritorii trebuie întâi să se înregistreze pe USMS până în data de 18 august pentru a fi eligibili. De asemenea, doritorii trebuie să facă un depozit de 100 000$ înainte de licitație prin transfer bancar și să trimită chitanța care dovedește transferul.

În timpul licitației, odată ce faceți o ofertă, nu o mai puteți schimba.

Anunțul USMS va atrage atenția publicului asupra monedei bitcoin și ar putea să crească volumele tranzacționate sau prețul. Numeni nu știe însă dacă în cele din urmă cumpărătorul își va păstra bitcoinii pe termen lung sau îi va vinde odată ce moneda bitcoin crește din nou. În 2012, USMS a scos la licitație 30 000 de bitcoini din cazul Silk Road. Prețul a crescut atunci cu 50$ în decursul unei singure zile, datorită interesului crescut al investitorilor.

Mai multe informații aici 

Olympic Idea urmează să adauge plata cu bitcoin

Olympic Idea, soluția de promovare a afacerii în mediul online, a ajuns și în România și urmează să introducă și plata cu bitcoin pentru clienți. Este vorba despre un marketing afiliat care oferă înscrierea pe platforma online afaceriștilor  și clienților din întreaga lume și crează o comunitate prin care aceștia pot oferi reduceri și pot crea parteneriate pentru promovare sau vânzare de produse. Platforma oferă utilizatorilor instantaneu informații complete despre afacerile și vânzătorii din zonă și vouchere de reduceri pentru participanți care pot ajunge și la 90%.

Ieri, în cadrul webinarului Olympic Idea, reprezentanții au anunțat că se vor putea face depuneri/retrageri in Bitcoin.
Mai multe informatii aici. Cei interesati se pot inscire aici.