Prețul ether fluctuează masiv din cauza reținerilor legate de bifurcația ethereum

Prețul ether, moneda nativă pe care se bazează rețeaua ethereum, a avut parte de fluctuații masive în ultimele zile, într-o perioadă în care dezvoltatorii se străduiesc să determine felul în care vor rezolva pierderea de fonduri a investitorilor dintr-una dintre platformele de referință pentru rețea.

Problema este pierderea a aproximativ 3,6 milioane de etheri sustrași de la organizația distributivă autonomă (DAO) și încercările de a asigura atât fondurile pierdute în urma atacului cât și cele care au rămas în DAO.

Piețele ether au fluctuat foarte mult ca urmare a acestei situații de pe piață, a nesiguranței în legătură cu felul în care situația se va rezolva și felul în care va fi primită de public rezolvarea.

De exemplu, persistă temerile că soluțiile în care dezvoltatorii sunt nevoiți să rescrie istoria blockchain făcând o reversie a tranzacțiilor valide conform regulilor platformei va cauza o pierdere a încrederii în piață și că schimburile mari vor renunța la ether.

După ce pe 17 iunie prețul ether crescuse la aproximativ 20 de dolari, a scăzut cu aproape 50% pe 20 iunie.

În timp ce hack-ul DAO a scos la iveală problemele tehice ale rețelei ethereum, participanți la piață ca Max Booner, fondatorul B2C2, spun că declinul din această perioadă ar trebui văzut mai degrabă ca o oportunitate de a cumpăra ether la preț mic. Astfel de comentarii, susținute de alți observatori ai pieței, sugerează că există o încredere în fundația pieței ethereum, în ciuda faptului că tranzacțiile au început abia anul trecut.

Mai multe informații aici 

7 noi instituții financiare se alătură la Ripple ca parteneri pe tehnologie

Startupul din San Francisco de registre distributive Ripple a adăugat 7 noi instituții financiare ca noi parteneri pe tehnologie.

Este vorba de câteva nume mari, printre care  ATB Financial, Banca de Comerț Imperial Canadiană, Banca Națională din Abu Dhabi, Reisebank, Santander, UniCredit și UBS. Aceșia au dezvăluit că folosesc tehnologia, iar cei de la Ripple au explicat că felul în care o aplică partenerii variază de la un caz la altul.

Într-un interviu, directorul executiv de la Ripple Chris Larsen a căutat să arate că parteneriatele sunt o dovadă că adopția tehnologiei firmei este în creștere și că acești parteneri sunt din ce în ce mai serioși în ideea că vor folosi produsele dezvoltate pentru transferuri reale de bani.

Anunțul vine ca urmare a știrii că Santander folosește Ripple ca parte dintr-un test intern deschis angajaților, pe care au în plan să îl lanseze spre finalul anului.

Într-un interviu, directorul de strategii și operațiuni de la ATB, Curtis Stange, a spus că ATB a folosit tehnologia pentru a face plăți internaționale, în timp ce CIBC și NBAD și-au exprimat entuziasmul general față de Ripple și de eficacitatea pe care ar putea-o aduce.

Mai multe informații aici 

Dezvoltatorii ethereum au lansat un contra-atac white-hat asupra DAO

Marți au apărut rapoarte cum că membri comunității de dezvoltatori ethereum mută fonduri dinspre DAO, în încercarea de a opri un nou presupus atac.

Dezvoltatorul Alex Van de Sande, designer la Fundația Ethereum, a anunțat mișcarea pe Twitter, la scurtă vreme după ce au apărut zvonuri pe canalele sociale că se sustrag și alte fonduri din contractele asociate cu DAO. Acesta a spus că acțiuninea vine ca răspuns la o nouă exploatare a codului din contractul smart DAO, care a venit la doar câteva zile după ce câteva milioane de dolari în ether au fost sustrași din contracte asociate cu proiectul.

Interesant este că fondurile au fost redirecționate către trei adrese separate – una oficială folosită de dezvoltatorii ethereum, în care au fost mutați 4 milioane de ether, și alte două despre care nu se știe dacă sunt ale unor atacatori sau dacă țin tot de dezvoltatorii ethereum.

Mai multe informații aici 

Fundația bitcoin are un nou director, în persoana unui investitor sud-african

Cea mai veche organizație de tranzacționare bitcoin a votat un nou director executiv.

La câteva săptămâni după ce directorul executiv Bruce Fenton a depus o notificare cum că perioada sa de activitate se va încheia (sunt zvonuri cum că acesta și-ar fi dat demisia), Fundația bitcoin l-a numit pe Llew Claasen în funcția de director executiv.

Un nume relativ necunoscut în comunitatea bitcoin și blockchain, Claasen este un capitalist de risc din Cape Town, Africa de Sud și partener administrativ la Newtown Parteners. Printre altele, Claasen are experiență în infrastructura online și mobilă. Fenton va rămâne și el membru în consiliul directorial al Fundației Bitcoin.

Se pare că votul ar fi avut loc pe 14 iunie. De notat este că membrul consiliului și directorul de la Civic Vinny Lingham nu a votat din cauza unei ”vechi relații de afaceri” cu Claasen.

Numirea lui Claasen ca director executiv vine ca urmare a unor știri că Fundația Bitcoin a primit noi finanțări, la câteva luni după ce a operat cu fonduri aproape de zero.

Deși la un moment dat avea 10 angajați full-time, Fundația Bitcoin s-a dispensat de angajații plătiți în cursul anului 2014. În 2015, organizația s-a reorganizat ca fiind una de voluntari, concentrată pe dezvoltare software, deși relevanța sa pe piață a fost pusă sub semnul întrebării.

Mai multe informații aici 

Licitația Silk Road și pauza BitFinex, responsabile pentru scăderea prețului bitcoin

Întârzierile de mentenanță din partea celei mai mari platforme de tranzacții bitcoin și licitația a aproximativ 19 milioane de dolari în bitcoin de pe urma procesului Silk Road ar putea să fie responsabile pentru scăderea prețului bitcoin de luni și marți.

De la aproape 760$ cât costa un bitcoin în weekend, moneda a scăzut sub 700 luni. Mai mulți traderi bitcoin au pierdut o parte din investiții, pentru că nu au putut să încheie tranzacțiile programate, în timp ce alții pun sub semnul întrebării nevoia de a le mai încheia.

În ciuda faptului că Bitfinex avea programată o perioadă de o oră de mentenanță pe 17 iunie, tranzacțiile pe website au fost oprite luni, pe 20 iunie.

Update – lucrăm la rezolvarea unei probleme interne de rețea. (20 iunie, ora 22.19)

Identificată – tranzacționarea a fost pusă pe pauză atâta timp cât investigăm problema de infrastructură care afectează motorul de tranzacționare. Problema nu implică fonduri sau securitatea sistemului. Ne vom continua operațiunile normale cât mai curând.  (20 iunie, ora 21.35)

Investigații – avem probleme de platformă. Investigăm și vom continua operațiunile normale cât de curând posibil.

Conform datelor coinmarketcap.com care compilează capitalizarea pieței de criptomonedă, Bitfinex este cea mai mare platformă de tranzacționare bitcoin, cu 20% in piață, în timp ce restul de 80% sunt controlate de alte 85 de platforme. Poloniex se află pe locul doi, cu 9,17% din piață. Alte 70 de schimburi acoperă mai puțin de 1% fiecare din totalul de tranzacții. Volumul mare manevrat de Bitfinex are un efect stabilizator asupra pieței.

Așadar, când o platformă ca Bitfinex pune activitățile pe pauză, piața îi simte efectele.

Data de 20 iunie a marcat de asemenea inundarea pieței cu aproximativ 19 milioane de dolari în bitcoin, la o licitație ținută în Australia. Este vorba de bitcoini confiscați în urma scandalului Silk Road de anul trecut.

Mai multe informații aici