Autoritățile belgiene avertizează în legătură cu schema de investiții OneCoin
Un regulator financiar de top din belgia a emis un comunicat prin care avertizează clienții în legătură cu un produs digital acuzat de mai multe ori de fraudarea clienților.
OneCoin pretinde că ar avea aprobarea tacită a instituției FSMA (Autoritatea de Servicii Financiare și Piețe), declarații despre care aceștia spun că sunt false și menite să inducă în eroare.
În ciuda celor spuse, FSMA a spus că nu are putere regulatorie să vorbească despre monedele digitale, iar clienții ar trebui să fie precauți atunci când se implică în proiecte de tipul OneCoin.
”Anumite persoane au promovat recent OneCoin în Belgia și spun că ar fi vorba despre o monedă digitală bazată pe criptografie. FSMA dorește să avertizeze publicul că OneCoin nu a primit nici un fel de recunoaștere din partea FSMA. Același lucru este valabil și despre persoanele care promovează OneCoin. Nu au autorizație sau vreo formă de recunoaștere din partea FSMA” se spune în comunicat.
OneCoin funcționează ca un sistem de marketing pe mai multe nivele, în care oamenii cumpără pachete de ”jetoane” care pot fi schimbate pentru accesul la platforma de ”minare”. Materialele de marketing OneCoin oferă sume mari de bani celor care îi conving și pe alții să se alăture, caracteristică care invocă schemele piramidale, în care cele mai multe câștiguri ajung la vârful piramidei.
În postare se reiterează și alte avertizări legate de monedele digitale ca întreg și vorbește despre riscurile de volatilitate și securitate cibernetică.
Raportul indică faptul că autoritățile din întreaga lume îi au în vizor pe cei de la OneCoin și promisiunile lor de îmbogățire rapidă.
O publicație din Bangladesh scrie că un grup de indivizi implicați în promovarea schemelor de marketing multi-level, printre care OneCoin, a fosta arestat la jumătatea lunii iunie. Arestul se pare că ar fi implicat forțele anti-tero din Bangladesh.
Și autoritățile din Germania țin OneCoin sub observație. Der Spiegel raporta la începutul lunii trecută că Autoritatea de Supraveghere Financiară, principalul serviciu regulatoriu al țării, a deschis o investigație.
Și site-ul BehindMLM a raportat că mai multe instituții de reglementare europene investighează OneCoin.
În România, cei de la OneCoin au seminarii frecvente în toată țara prin care încearcă să capteze publicul. Mai mult, unul dintre agenții OneCoin care își lua comisioane după ce atrăgea și alți participanți pretinde că ar fi acum șantajat și amenințat, după ce a încercat să se retragă din schemă.
Mai multe informații aici
Un dezvoltator pretinde că i-ar aparține ideea ethereum și că Buterin ar fi făcut furt intelectual
După ce a înaintat o plângere către FBI, un bărbat care pretinde că ar fi creatorul Ethereum spune că acum face primele încercări de a contacta presa în legătură cu furtul intelectual.
Deși Vitalik Buterin este identificat ca fiind creierul din spatele proiectului Ethereum și a câștigat notorietate după ce a implementat funcționalitatea de contracte smart, Jared Mimms pretinde că Buterin i-ar fi furat ideea.
Acesta spune că a înaintat un patent analog cu Omega Genomics. Jack Peterson ar fi văzut compania lui, Peercover, ca și contractor și, împreună cu Vitalik, au strâns bani peste limita SEC pentru un motor de predicții care permite pariurile online.
Mimms pretinde că ar fi prezentat Omega Interpreter, o platformă scrisă în Python, către Universitatea din California și comunitatea bitcoin în 2013, pe lângă un patent provizoriu către USPTO.
Pentru că Vitalik este cetățean canadian, autoritățile americane nu au putut să îl investigheze, așadar Mimms s-ar fi hotărât să apeleze la canale mediatice. Pentru a-și susține declarațiile, a pus la dispoziție niște discuții cu Pau Sztorc, despre care spune că poate veni cu declarații duplimentare despre lipsa de onestitate a lui Peterson și Buterin.
Mai multe informații aici
Minerii de bitcoin din China au organizat o conferință pe tema energiei electrice
Bitmain, în acest moment cel mai mare miner, a ținut un eveniment semi-privat în Chengdu, la care reprezentanți de la mai multe agenții guvernamentale au fost invitați să împărtățească ”resurse electrice locale”.
Aceștia au fost invitați să ofere electricitate ieftină pentru a atrage investiții din partea minerilor bitcoin, în mare parte din China, care au 82% din hashrate-ul din întreaga lume.
Printre temele de discuție se numără centralele hidroelectrice, energia eoliană, termenii de tarife electrice, anumite co-operațiuni de minare dar și prezentarea celui mai nou miner, S9, care ar fi el mai avasat miner operabil în acest moment.
Evenimentul a avut loc în ziua înjumătățirii, care pare să fi transformat mediul de minare. Rata de hash a celor de la Bitfury s-a înjumătățit, în timp ce cea de la BW aproape că s-a dublat, continuând o schimbare a minării în China. Anul trecut, avea o cotă geografică de mai bine de 50% iar acum controlează mai mult de 80%.
În China, Bitmain are în prezent cea mai mare cotă de hash, controlând mai mult de 22% din rețea. Sunt printre puține companii de minare care operează în întregul ciclu de minare, inclusiv designul de cipuri, producție, vânzarea de echipamente, minarea cu propriile aparate, administrarea unui pool. Aceștia au 100 de angajați, de la cercetători și până la lucrători în fabrică.
Până acum operațiunile lor au fost de succes, investind într-un număr mare de companii care au legătură cu bitcoinul. Acum, cu electricitate mai ieftină, ar putea să devină și mai profitabili, pe măsură ce se înjumătățește recompensa, dar nu se știe cât va continua această situație pentru că minarea este singurul sector din economia bitcoin care nu are branduri vechi. În mare parte, cota de hash controlată de companii și indivizi are participanți destul de noi pe scena bitcoin.
Mai multe informații aici
Kim Dotcom vrea să reînvie Megaupload cu ajutorul bitcoinului
Controversatul antreprenor online Kim Dotcom a anunțat că are în plan să reintroducă siteul Megaupload anul viitor. Acesta a făcut aluzii cum că va accepta moneda bitcoin, ceea ce a făcut valuri în comunitate.
Bitcoinerii au păreri împărțite despre șansele de succes pentru Megaupload 2.0 și despre ideea de a se asocia cu o platformă de partajare de fișiere care are probleme cu legea. Bătălia legală a lui Dotcom cu guvernul american continuă.
Weekendul trecut Dotcom a spus pe Twitter că ”Megaupload și bitcoin au făcut sex. Urmează o sarcină și am sentimentul că copilul va fi o bucurie”
A notat că Megaupload se va întoarce pe 20 ianuarie 2017, la 5 ani după ce guvernul american i-a zdruncinat domeniul.
Dotcom vrea cu siguranță să atragă atenția și a mai spus că toți cei care publică pe Twitter în numele lui vor avea acces la noul site înainte de lansare.
Asocierea cu bitcoin indică că va introduce acces plătit la siteul de partajare de fișiere, soluție care nu a avut întotdeauna succes.
Dotcom a promis că foștii utilizatori Megaupload își vor primi înapoi conturile, ceea ce ar putea să însemne că va avea parte de complicații legale. Primul Megaupload încuraja utilizatorii să încalce drepturile de autor.
Conform Torrentfreak.com, Megaupload 2.0 va oferi 100gb de stocare gratuită. Utilizatorii vor putea să sincronizeze toate dispozitivele și nu va exista limită la transferul de date. Criptarea va fi și ea implementată.
Dotcom vede Megaupload 2.0 ca pe o reuniune a utilizatorilor loiali care au rămas pe drumuri după închiderea fostului site. Dotcom pretinde că noul proiect se va lansa cu baza de date a utilizatorilor originali intactă. Nu este clar însă cum va menține o copie a datelor.
Dacă într-adevăr foștii utilizatori Megaupload ajung pe site în prima zi, atunci vorbim de o populație pe site de 5 ori mai mare decât populația româniei.
Megaupload 2.0 va oferi mai mult decât partajare de fișiere. Proiectul MegaNet a lui Dotcom, încă în dezvoltare este rezistent la cenzură. Dotcom pretinde că Megaupload 2,0 va fi o componentă importantă a rețelei.
Mai multe informații aici
Activitățile ”păcătoase” nu mai conduc economia bitcoin
Un studiu care va fi în curând publicat se învârte în jurul dovezilor că piața bitcoin s-a maturizat până într-un punct în care comerțul nu mai este condus de activități ilicite.
Pus la punct de cercetători de la banca centrală a Germaniei, Colegiul Londrei și Universitatea Wisconsin-Madison, lucrarea susțină că bitcoinul a trecut prin trei faze distincte de creștere ca sistem de plată distributiv, cel mai recent dintre acestea fiind condus de ”plăți legitime, comerț și servicii”
Studiul pune în lumină o întrebare cheie cu care se confruntă rețeaua bitcoin – dacă ar trebui sau nu să se confrunte cu mai multe investigații decât alte rețele de plată mai vechi.
”Rezultatele noastre sugerează că neliniști recente legate de utilizarea bitcoin pentrutranzacții ilegale ar putea să fie supraevaluate. Dacă astfel de tranzacții există, ar putea ele să dimineze economia bitcoin și felul în care se maturizează?”
Pentru acest studiu, cercetătorii Paolo Tasca, Shaowen Liu și Adam Hayes au căutat să scoată din anonimat baza de date compusă din milioane de adrese bitcoin pseudonime, pe care au lucrat să o distileze în super-clustere despre care spun că sunt în proprietatea unei singure entități sau administrate colectiv.
Au căutat apoi să sorteze aceste grupuri de adrese în 4 categorii – schimburi, servicii de pariuri, pool-uri de minare și piața neagră. Raportul urmărește istoria tranzacțiilor dintre aceste entități de-a lungul timpului, aflând că primele două faze ale rețelei au fost dominate de activități de minare și ”întreprinderi păcătoase”.
A treia fază, și cea în care ne aflăm acum, este dominată de comercianți legitimi și schimburi.
Mai multe informații aici