Northern Trust, partener R3CEV  a pus la punct 4 teste interne pe blockchain

În luna ianuarie, firma de management de bunuri Northern Trust făcea parte dintr-un grup de instituții financiare care ducea la bun sfârșit un test blockchain cu consorțiumul bancar R3CEV.

Compania, care administrează 900 de miliarde de dolari, a continuat prin a replica acel test pentru o dovadă-de-concept internă și a adăugat trei noi formule dovadă-de-concept corpului de lucru centrat pe tehnologie. Una dintre acestea a fost un test care privea atât banii cât și tranzacțiile de securități, pe care vor să le îmbunătățească folosind aceleași funcționalități obținute la testul R3.

Directorul global de management, Justin Chapman, a declarat că a imitat testul intenționat. ”Este un fel de material de construcție pentru felul în care se lucrează”

Un alt test explorează potențialul interoperabilității dintre Northern Trust, corpurile de reglementare și alte instituții financiare conectate printr-o rețea teoretică. Încă un experiment implică cerințele de identificare pentru client. Făcut să ajute la o identificare fără fricțiuni a clienților în mai multe instutuții diferite, acest concept ”s-a dovedit a fi o utilizare de succes a tehnologiei.”, conform spuselor lui Chapman.

Mai multe informații aici 

IBM a prezentat blockchainul la un congres prezidențial de securitate cibernetică

O întâlnire legată de securitatea națională și de spațiul cibernetic convocată de președintele Barack Obama a avut loc la New York, și a reunit mai mulți specialiști în securitate. Printre aceștia se numără reprezentanți de la IBM, care au vorbit despre tehnologia blockchain. Directorul Jerry Cuomo a spus că tehnologia are ”un potențial imens de a transforma afacerile și societatea” .

”Încurajăm precauția judiciară, dar în același timp credem că organizațiile și instituțiile care nu evaluează rapid potențialul blockchain și nu încep să experimenteze cu el riscă să rămână în urmă, în timp ce lumea trece printr-o schimbare tehnologică.”

Mai multe informații aici 

Startupul de identitate Netki va lansa certificat SSL pentru blockchain

Site-urile operează cu teama permanentă de atacuri din partea hackerilor, iar utilizatorii s-au obișnuit să caute desenul cu lacătul verde care garantează că site-ul are certificat SSL și că este sigur.

În acest moment, SSL-ul este folosit pentru transmisia de informații sensibile pe Internet și este de multă vreme o piesă importantă în comerțul online.

Acum, startupul de identitate digitală Netki a anunțat că va lansa ceea ce consideră a fi primul certificat de identitate digitală înrudită cu SSL-ul pentru blockchian, într-o încercare de a replica atât tehnologia cât și serviciile pe blockchain.

Într-un interviu, directorul și co-fondatorul Justin Newton a vorbit despre viziunea pentru produs.

”Am studiat ecosistemul și am văzut că toată lumea face o treabă bună cu politica KYC  [cunoaște-ți clientul], dar blockchainul în general nu are o metodă prea bună de a afla cine este în contrapartidă. Acest lucru are niște probleme de uzabilitate pentru că în mod normal vrei să știi cu cine tranzacționezei”

Newton a spus că această funcționalitate s-ar putea dovedi utilă în special din motive regulatorii.

În rețeaua bitcoin, avem BIP70 care are o funcție similară și permite clienților să obțină detalii de plată semnate de la cei care primesc tranzacțiile. Problema este că BIP70 nu a fost construit să se conformeze regulilor cerute de FinCEN pentru tranzacții mari.

Mai multe informații aici 

Gatecoin pretinde că a pierdut 2 milioane de dolari în bitcoin și ether, în urma unei probleme de securitate

Săptămâna trecută au apărut știri în legătură cu un nou eveniment de securitate în ecosistemul schimburilor de monedă digitală. De data asta este vorba despre un serviciu din Hong Kong implicat în vânzarea de bunuri legate de organizațiile autonome descentralizate (DAO) bazate pe Ethereum.

Gatecoin a avut parte de un atac cibernetic asupra portofelelor hot care a rezultat în pierderea de fonduri. Un nou update din partea echipei arată că s-ar fi pierdut 2 milioane de dolari în monedă digitală, confirmând niște zvonuri care circulau de dinainte ca problema să fie raportată.

Din câte se pare, hack-ul a început pe 9 mai și a continuat în următoarele 3 zile. Detaliile sunt încă neclare. Gatecoin a spus că face o anchetă internă asupra incidentului.

Mai multe informații aici 

R3CEV are în plan să strângă 200 de milioane de dolari pentru teste blockchain

R3CEV caută să strângă 200 de milioane de dolari pentru o nouă rundă de teste blockchain, presupunând că băncile participante sunt dispuse să se despartă de acești bani.

Să explorezi în mod activ limitele tehnologiei blockchain într-un cadru fiannciar cere mult timp și mulți bani. Nu mai puțin de 42 de bănci globale și-au unit forțele pentru a crea consorțiumul R3CEV acum mai multe luni, pentru a explora tehnologia registrelor distributive și felul în care o pot folosi pentru modelele lor de afaceri.

Se pare că cercetarea va fi accelerată pe parcursul anului acestuia. R3CEV a anunțat că are în plan să strângă capital de până la 200 de milioane de dolari. Nu este o idee nouă, din moment ce strângerea de capital a fost propusă de la finele lui 2015. Cu toate acestea, acum este vorba de echități, ceea ce aduce o schimbare majoră consorțiumului. Grupul registrului distributiv se va distanța de restul consorțiumului. Asta nu însamnă că R3 nu va mai explora tehnologia blockchain, ci că urmează un plan de dezvoltare a aplicațiilor blockchain în conjuncție cu clienții.

Mai multe informații aici