Atenție – schimburile suspecte pot altera indexul bitcoin

Piețele de analiză tehnică implică în mod normal calcule matematice ale anumitor medii și sunt influențate de volumul de tranzacții pe o anumită perioadă de timp. În ecosistemul bitcoin se știe că unele schimburi nu cer comisioane de o parte sau alta a tranzacțiilor.

Schimburile care nu percep comision sunt cel mai probabil omise din indexul bitcoin, de obicei din cauza suspiciunilor că ar putea să falsifice datele despre volumele tranzacționate. ”O lipsă a comisioanelor înseamnă, tehnic vorbind, tranzacții nelimitate la o viteză foarte mică, iar dezavantajul este un volum cu mult crescut” explică Shaun Gilchrist, fondator și director executiv la BitcoinAverage.

Fără comisioane de tranzație este foarte ușor să umfli volumul, fie cu ajutorul boților sau pur și simplu având o persoană la birou care manipulează cifrele Este artificial, și se observă ușor. În luna decembrie, un utilizator de pe rețelele sociale a postat o imagine care arăta peste 1 milion de bitcoini tranzacționați într-o singură zi la schimbul din Beijing Okcoin, cunoscut ca fiind cel mai mare schimb bitcoin din China. Conform spuselor lui Gilchrist, aceste schimburi nu mai pot fi ignorate.

Mai multe informații aici 

Aplicația 21Inc pentru colectarea de date ar putea să devină coloana vertebrală pentru IoT

21Inc a explicat felul în care aplcația lor, Sensor21 simplifică colectarea datelor și monetizarea, ceea ce arată potențial pentru dispozitivele IoT.

Compania de tehnologie a venit cu o soluție pentru ca tehnologia registrelor descentralizate să fie dusă cu un pas mai departe, pentru a permite procesarea descentralizată (concept cunoscut ca grid computing). Această inițiativă ar putea să devină coloana vertebrală pentru revoluția Internet of Things.

Într-o postare recentă pe blog, 21Inc descrie felul în care folosește softul epntru colectarea și monetizarea datelor. Aplicația despre care este vorba se numește Sensor 21 și este construită pe infrastructura canalului de plată de la 21Inc. Conform blogului, aplicația le va permite oamenilor să cumpere sau să vândă date despre mediu (de pildă) colectate de senzorii hardware care rulează pe softul companiei.

Utilizarea acestui aranjament va fi foarte utilă, nu doar pentru studenți și amatori dar și pentru cercetători, guverne și alte agenții de colectare de date. Aceia care caută date precise, în timp real, pentru orice zonă a lume, vor putea să acceseze date de-a gata cheltuind o sumă mică de bitcoin.

Mai multe informații aici 

Parlamentul European aprobă propunerea de formare a unei administrații cu autoritate asupra monedei digitale

Parlamentul European, ramura legislativă a Uniunii Europene, a aprobat o propunere de formare a unei administrații cu autoritate asupra monedelor digitale și tehnologiei blockchain,

Raprtul lui Jakob von Weizsacker, membru al Parlamentului European, a început să circule pentru prima dată la finele lunii februarie.

Acesta vorbea despre o explorare temperată a tenologiei de către Comisia Europeană, dar s-a oprit la recomandarea de a se face o monitorizare mai îndeaproape. Raportul îndeamnă de asemenea liderii Uniunii Europene să ia în vizor riscurile legate de spălarea de bani și de finanțarea terorismului.

Din februarie și până acum, Parlamentul European a ținut o serie de evenimente concentrate pe bitcoin și blockchain. Versiuni diferite ale raportului au trecut prin canalele legislative în luna aprilie, care au pregătit scena pentru votul de ieri.

Parlamentul European a votat cu 542 la 51 ca propunerea să meargă mai departe. 11 membri s-au abținut.

După vot, Weizsacker a spus că cea mai importantă funcție a instituției ar fi să monitorizeze tehnologia înainte de a se face propuneri de reglementare concrete.

Mai multe informații aici 

Raporul Goldman Sachs – tehnologia blockchian ar putea să ajute piețele de capital să economisească 6 miliarde de dolari pe an

Un nou raport din parrtea Goldman Sachs Investment Research prezice că implementarea tehnologiei blockchain ar putea să simplifice acordurile de securități monetare, ceea ce ar presupune o economie a piețelor de capital de 2 miliarde de dolari în SUA și 6 miliarde la nivel global, într-un singur an.

Cifrele sunt susținute de studii ale anumitor zone de pe piață în care Goldman Sachs consideră că tenologia ar putea să fie valoroasă. Din studii reiese că până la 900 de milioane s-ar economisi prin reducerea personaului, iar 700 de milioane prin îmbunătățiri ale sistemului IT:

Raportul indică faptul că aceste cifre sunt limitate la securitățile monetare – mai exact echitățile, sechestrele de bunuri și împrumuturile girate – iar economiile ar putea să fie chiar mai mari decât atât. De exemplu, Goldman Sachs prevede aplicabilități ale tehnologiei care să elimine costuri semnificative la schimburile internaționale, comodități și piețe de derivative.

Aceste estimări sunt parte dintr-un raport de peste 80 de pagini emis de banca multinațională de investiții, care vine de asemenea cu estimări pentru posibilele reduceri ale costurilor.

Mai multe informații și raportul complet aici 

Arctic 15 îl are pe Tim Draper ca vorbitor cheie

Chiar înainte de începerea verii, pe 2 și 3 iunie, va avea loc evenimentul organizat de Arctic Startup în Helsinki, în care scopul este să se prezinte următoarele vedete de pe scena startupurilor nordice. Arctic 15 este cel mai mare eveniment dedicat startupurilor din Nordul Europei. Anul acesta, evenimentul se va concentra pe sănătate, tehnologia nutrițională, servicii cloud, realitate virtuală și FinTech.

Pe lângă cei peste 2000 de participanți, evenimentul va găzdiu 75 de vorbitori, peste 200 de investitori și mai mult de 400 de startupuri. Sunt programate și 3500 de întâlniri private între investitori și startupuri.

Printre vorbitorii din spațiul FinTech se numără Tim Draper, fondator al firmelor de capital de risc Draper Associates și Draper Fisher Jurvetson. Acesta a invetit în startupuri printre care Twitch.TV, YeePay, IndieGogo și AngelList.

Mai multe informații aici