Insula Man testează un prototip de blockchain pentru IoT

Guvernul din Insula Man a anunțat cea mai nouă dovadă de concept blockchian. Proiectul este o colaborare cu startupul blockchain Credits. Cei doi parteneri explorează felul în care poate fi folosită tehnologia pentru a proteja dispozitivele IoT pentru a nu fi sparte de hackeri. Co-fondatorul Nick Williamson de la Credits a spus că ideea din spatele proiectului este aceea de a oferi identități unice pentru bunuri fizice, creând astfel o metodă de a-și afirma autenticitatea.

Williamson a declarat pentru publicație:

Ideea din spatele experimentului este că IoT a promis să ofere o nouă identitate unică pentru bunurile fizice și ceea ce are de oferit blockchianul în ceea ce privește administrarea și menținerea acelei identități.

Guvernul din Insula Man susține încă de la începuturi bitcoinul și industria blockchain și este de multă vreme printre cele mai active guverne în explorarea tehnologiei.

Testele vin la mai bine de un an după ce dependința britanică a dezvăluit că lucrează cu Credits (la momentul respectiv compania purta numele de Pythia) la o bază de date pentru registrele corporatiste, și la aproape doi ani după lansarea incubatorului concentrat pe moneda digitală.

Mai multe informații aici 

Firma de plăți Qiwi ar putea să treacă la Blockchain până în 2021

Firma rusească de plăți Qiwi estimează că ar putea să își facă upgrade la baza de date către un sistem de registre distributive până în 2021.

Într-un interviu cu Rambler News Service, un reprezentant al companiei a spus că planurile sale coincid cu estimările că o tranziție către orice nouă tehnologie ar urma să fie implementată la trei ani după ce a fost testată cu succes.

Declarațiile, acoperite pe larg în presa rusească, vin ca urmare a anunțului din luna mai în care cei de la Qiwi anunțau că încep testările.

La acel moment, reprezentanții Qiwi le-au spus celor de la CoinDesk în detaliu de ce compania construiește un sistem privat de blockchain ca parte a unor încercări de a crește transparența, răspunderea și eficiența serviciilor.

Directorul Tehnic Alexey Arkhipov a dat mai multe detalii despre cum se va face trecerea la noul sistem.

Arkhipov a spus că ar fi nevoie de o perioadă interimară pentru a face tranziția de la baza de date mai veche, centralizată și a adăugat că cele două sisteme ar putea să opereze în paralel până la maxim un an, pentru a evita problemele.

Mai multe informații aici 

Serviciul poștal din Australia testează identitatea blockchain

Serviciul poștal de stat din Australia ia în considerare în acest moment câteva aplicabilițăți blockchain. Conform unor rapoarte din partea ZDNet, compania studiază acreditarea votului electronic ca parte a eforturilor interne bazate pe blockchian. Poșta australiană a divulgat pentru prima oară detalii despre studiul blockchian în luna martie, când directorul Ahmed Fahour a discutat posibilele utilizări care implică identitatea digitală.

Rick Wingfield, partener al Acceleratorului Poștei Australiene a vorbit participanților la conferința Tehnologia în guvernare de săptămâna trecută că după părerea lui tehnologia ar putea să ajute guvernul să scape de fricțiuni atunci când vine vorba despre obținerea identității.

”Dacă vrem să digitalizăm economia și părțile dure ale economiei care nu au fost încă digitalizate, cum ar fi educația, sănătatea și serviciile guvernamentale, aceste lucruri au nevoie de încredere. Dacă vom digitaliza unele dintre aceste lucruri, atunci trebuie să știm că o persoană este cine spune că este.” A spus Wingfield.

Acestea fiind spuse, Wingfield a remarcat că există neliniști în legătură cu posibilitatea ca informațiile private ale oamenilor să fie furate.

Comentariile vin după ce guvernul australian a început să se declare susținător a tehnologiei, la începutul anului și și-a arătat intențiile de a îmblânzi reglementările care vizează companiile FinTech. De asemenea, au făcut demersuri pentru a scăpa de taxarea dublă a tranzacțiilor bitcoin din țară.

Mai multe informații aici http://www.coindesk.com/australia-post-blockchain-identity-voting/

Echipa White Hat a recuperat 7 milioane de ETC de la hoțul DAO

Echipa White Hat (WHT), ai cărei membri nu sunt cunoscuți public, a reușit să recupereze cu succes mai bine de 7 milioane de ETC, în valoare de 16 milioane de dolari, transferând fondurile către o adresă aprobată de curatorul The DAO. Acesta a lucrat cu WHT, practic transferând rolul de curator către WHT..

Alex Van deSande, unul din foștii membri ai echipei WHT a spus că nu mai face parte din echipă și că a părăsit-o după reușita bifurcației ferme.

Nu este așadar clar cine a transferat monedele ETC și ce au în plan să facă cu acele fonduri, dar, din moment ce proprietatea furată a fost recuperată, este de presupus că va fi returnată proprietarilor de drept.

Așadar, piața ETC ar putea să fie curând inundată de milioane de noi monezi deținute de proprietarii de jetoane DAO, care le-ar putea vinde instantaneu pentru ether. Mai mult, până la finele lunii, hoțul DAO, care și-a mutat deja monedele, va putea să vândă fără probleme 3,6 milioane de ETC, evaluate în acest moment la aproape 8 milioane de dolari.

Acest lucru ar putea să însemne că este un moment bun pentru cei care au investit în ether să își lichideze activele.

Pe de altă parte, Barry Silbert, care administrează acum Second Market și care este custodian la Bitcoin Investment Trust, a spus ieri într-o declarație publică că nu a vândut ETC și că în schimb a cumpărat și intenționează să mai cumpere, că nu intenționează să schimbe ETC pe ETH.

Mai multe informații aici