Statul Vermont ar urma să adopte o lege care ar face registrele blockchain admisibile în curtea judecătorească

În statul american Vermont se fac eforturi legislative pentru ca datele de pe blockchain să fie recunoscute în sistemul judecătoresc. Legea mai are nevoie doar de o semnătură a guvernatorului pentru a deveni…literă de lege.

Undeva îngropat într-un act de dezvoltare economică ce a trecut de curând de Senat și de administrația din Vermont, se află un limbaj legislativ care, dacă ar fi aprobat, ar face în așa fel încât ”fapte sau înregistrări” verificate prin tehnologia blockchain vor fi ”autentice” din punct de vedere legislativ, așadar admisibile ca dovezi. CU alte cuvinte, un document autorizat folosind o rețea cu blockchainul bitcoin va avea mai multă importanță în fața judecătorilor.

Tehnologia blockchain poate fi folosită pentru a certifica obiecte fizice ca opere de artă, pietre prețioase sau încălțăminte de lux.

Mai multe informatii aici 

Deloitte face o demonstrație pentru felul în care se poate folosi blockchainul în artă

Utilizarea datelor blockchain pentru a stabili proveniența unei opere de artă a atras atenția ami multor inovatori și ingineri din spațiul criptografiei. Acum, servicii profesionale ca firma Deloitte au dezvăluit propria abordare în acest sens.

Lumea artistică a explorat utilizarea bitcoinului și a altor tipuri de blockchain pentru a urmări proveniența de mai multă vreme, iar conceptul a atras atenția și celor care crează artă digitală. În cele din urmă, scopul este atât să se asigure autenticitatea unei opere de artă și să se urmărească istoricul proprietarilor și utilizarea acelei lucrări.

Dovada de concept de la Deloitte, numită ArtTracktive caută să ofere un canal pentru partajarea de informații distributive între artiști, proprietari, galerii și toți cei implicați în transportul unei opere de artă.

Mai multe informații aici 

Cea mai mare bancă din Rusia adoptă blockchainul

În inima Silicon Valley, care explodează de inovație, cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, a anunțat dezvoltarea și testarea unei noi aplicații pentru comerț conversațional – Sberbank Messenger.

Aplicația reprezintă o platformă multifuncțională pentru comunicații și tranzacții financiare. Platforma permite interacțiune fără fricțiuni între mai multe categorii de utilizatori, inclusiv comunicații personale și afaceri, toate sub un singur acoperiș și disponibile ca aplicație pentru dispozitivele mobile.

În dezvoltarea aplicației, prioritatea celor de la Sberbank a fost siguranța și securitatea datelor, așadar au introdus prima aplicație bancară pentru mobil cu o componentă nativă antivirus puternică.

”Puncte vamale” de securitate incorporate în Sberbank Messenger variază de la procesul de moderare (prin feedback și evaluări) până la tehnologia blockchain, care securizează platforma față de orice risc de fraudare.

Mai multe informații aici

Rusia testează sistemul de votare pe blockchain

Depozitoriul Național de Acorduri, centrul de depozitare al securităților, a testat cu succes un sistem de votare prin e-proxy bazat pe tehnologia blockchain, venind cu un exemplu foarte bun de aplicabilitate a tehnologiei registrelor distributive. Aceste exemple pragmatice sunt încă limitate, deși se discută despre ele de multă vreme.

La forumul ”Blockchain și platformele deschise – 2016” de la Moscova, mai mulți experți din domeniul bancar, tehnologiile financiare și instituțiile financiareau discutat despre felul în care se poate integra tehnologia blockchian mai eficient și cu costuri minimale și au demonstrat câteva exemple de aplicații ale tehnologiei blockchain.

Sberbank a lansat un proiect pilot care implică testarea blockchianului de la Ethereum în împuterniciri, evaluare și procesare de chitanțe. Lucrând la acest proiect, au apărut și alte posibile opțiuni pentru a folosi blockchainul și care trebuiesc studiate mai în profunzime.

Depozitoriul Național de Acorduri, care oferă o gamă largă de servicii (servicii custodiare, repozitorii, informaționale și management colateral) a lucrat și la un proiect pilot în cooperare cu DSX Technologies. Au anunțat că au încheiat cu succes dezvoltarea și testarea unui sistem de votare e-proxy care rulează pe un registru distributiv. Prototipul se bazează pe platforma criptografică NXT și folosește standardul internațional pentru mesagerie ISO 20022. Proiectul open source poate fi găsit pe GitHub.

Mai multe informații aici 

Ministerul de Justiție din Rusia se opune din nou interzicerii bitcoinului

Ministerul de justiție din Rusia a refuzat din nou o propunere legislativă înaintată de Ministerul de Finanțe, căutând să interzică bitcoinul și să introducă răspunderea penală pentru cei care adoptă, tranzacționează sau minează criptomonedă.

Prima propunere refuzată de minister avea probleme, în special pentru că nu venea cu o definiție precisă pentru substitutele de bani sau pentru ”surogați”, așa cum erau descriși în act. Termenul este unul frecvent folosit pentru a descrie bitcoinul de către autoritățile rusești.

Mai multe informații aici