Directorul Mt Gox Mark Karpeles a fost eliberat pe cauțiune
Directorul de la schimbul Mt Gox, Mark Karpeles, a fost eliberat pe cauțiune la 10 luni după ce a fost acuzat de delapidare.
Karpeles a fost acuzat în luna septembrie, în timpul unei investigații a prăbușirii Mt Gox,schimbul de bitcoin care, la un moment dat, era cel mai mare din lume.
Mt Gox s-a prăbușit la începtul lui 2014, după ce a reieșit că a pierdut sute de milioane de dolari în bitcoini.
Conform canalelor de media japoneze, Karpeles ar fi plătit o cauțiune de 10 milioane de yuani, adică aproximativ 95 000 de dolari, iar acum are interdicție de a părăsi țara.
Karpeles a fost arestat de două ori anul trecut, în conexiune cu investigația delapidării. La acel moment, au apărut zvonturi că poliția l-ar suspecta pe Karpeles de delapidarea a 3 milioane de dolari din fondurile Mt Gox.
Prăbușirea Mt Gox a declanșat, drept urmare, eforturile japonezilor de a supraveghea îndeaproape activitățile de schimb ale monedei digitale.
Legislativul japonez a adoptat de curând o lege care vizează spălarea de bani și regulile de cunoaștere a clienților.
Mai multe informații aici
Japonia ar putea să facă noi reguli pentru plățile cu monedă virtuală
Un nou raport de la Institutul de Cercetare Nomura sugerează că urmează reglementări care vizează bitcoinul și monedele digitale în Japonia.
Raportul, făcut de consultantul senior Yasutake Okano, se concentrează pe Actul de Servicii de plăți (PSA), o lege adoptată de legislativul japonez în luna mai. Dezbătut luni de zile, actul a adus schimburile domestice de bitcoin sub legislația anti-spălare de bani și a regulilor de cunoaștere a clientului, clasificând monedele virtuale ca un tip de instrument de plată prepaid.
Lucrarea lui Okano notează că revizuirile legislative au granițele lor. De exempu, notează faptul că update-urile Actului Bancar și de Instrumente Financiare și a Actului de Schimb ar avea nevoie de clarificări asupra felului în care tehnologia se potrivește cu legea existentă.
Raportul spune că legea acoperă deși acum actul acoperă remitențele de monedă virtuală, o face doar pentru plăți până la un milion de yuani(9557$ ), limita curentă pentru instrumentele de plată.
”Limita de 1 milion de yuani la tranzacții este văzută ca o subminare a utilității serviciului de plată pentru tranzacțiile transfrontaliere” se scrie în raport.
Okano sugerează de asemenea update-uri la legile naționale de taxare legate de monedele virtuale, ținând cont de deciziile luate de Curtea de Justiție Europeană.
Okano scrie că în timp ce anumite schimburi sunt scutite de taxe, acest lucru nu se aplică încă și la bitcoin și alte monede digitale.
Mai multe informații aici
IBM a dezvăluit un nou serviciu de securitate blockchain
IBM a dezvăluit un nou serviciu creat să ajute afacerile la testarea și rularea proiectelor blockchain concepute să manevreze date sensibile.
Proiectul, numit ”mediul sigur de cloud blockchain IBM”, serviciul este de fapt o integrare a ofertei de cloud blockchain existentă și IBMLinuxONE, un server Linux creat pentru protecția de ”intrări secrete”, despre care IBM spune că pot apărea în alte rețele cloud bazate pe blockchain.
Per total, compania spune despre proiect că vrea să îmbunătățească securitatea proiectelor asigurând punctele de intrare și luptând împotriva amenințărilor venite din interior.
Donna Dillenberger, partener IBM, a explicat:
”Cloud-ul este făcut din hardware special care protejează blockchainul de hackeri, de oameni care au compromis utilizatorii de root sau datele administratorilor de sistem”
Folosind rețeaua de securitate, aplicațiile software blockchain construite de IBM sunt semnate, criptate și atestate în așa fel încât malware-ul să nu se poată instala singur.
În acest moment produsul se află în stadiul beta. Este făcut să ofere companiilor o platformă sigură de testare a performanței dovezii de concept și a produselor finale.
Printre funcționalitățile rețelei de securitate se numără dispoziții făcute pentru a preîntâmpina cerințele de securitate ale sectorului financiar, guvernamental și de sănătate.
Mai multe informații aici
Prețul ether a crescut peste 12$ înainte de bifurcația fermă
Ether, moneda nativă de pe ethereum, a avut parte de câștiguri săptămâna aceasta, în timp ce bitcoinul a avut, prin comparație, fluctuații modice după înjumătățire.
Prețul ether a crescut după 14 iulie, după ce comunitatea ethereum a ajuns aproape de implementarea unei bifurcații ferme care ar oferi o soluție pentru fondurile compromise de exploatarea DAO.
Prețul monedei digitale continuă să aibă parte de volatilitate. Dezbaterea despre bifurcație a început să se mai tempereze, dar se pare că are parte de vânt puternic în pânze după ce, pe 14 iulie, s-a hotărât introducerea codului de bifurcație fermă, aproape terminat. Traderul algoritmic Jacob Eliosoff a comentat:
”E posibil să vedem o creștere mai consistentă odată ce bifurcația fermă câștigă, care pare acum inevitabilă și care va rezolva defectul din cod.”
Comunitatea ethereum a petrecut mai multe săptămâni încercând să stabilească cum va rspunde la incidentul de luna trecută, când 3,6 milioane de etheri au fost mutați către un ”copil DAO”.
Mulți au vorbit despre acest eveniment ca fiind un ”hack DAO” sau furt. Totuși, etherii au fost mutați în conformitate cu regulile contractului.
Drept urmare, dezvoltatorii au încercat să cadă de acord asupra unei bifurcații soft viabile, dar aceste încercări au eșuat. Ca rezultat, comunitatea ethereum a lucrat la o bifurcație fermă care, dacă ar fi executată, ar muta fondurile de la The DAO către un nou contract smart care le-ar permite acționarilor să schimbe jetoanele DAO în ether.
Săptămâna trecută, prețul ether a ajuns la 11,71$, cu 15,5% mai mult decât prețul de deschidere de 10,14$ de pe 8 iulie.
Mai multe informații aici
Fostul director pe blockchain de la BNP codează contracte smart pentru casele de compenare
Chiar dacă casele de compensare centralizat sunt construite sau înlocute de blockchain, unele servicii cer ajutorul intermediarilor, conform spuselor lui Collin Platt, fostul dezvoltator blockchain de la BNP Paribas. Acesta a lansat la începtul anului propriul startup blockchain, DPactum.
Cu sediul în Londra, DPactum lucrează pentru a utiliza tehnologia blockchain în reducerea riscurilor caselor de compensare centrale în contrapartidă, replicând unele dintre servicii pe blockchain.
După ce a primit investiții de la mai multe instituții financiare mari, Platt a spus că echipa sa de patru oameni lucrează acum la o aplicație prototip folosind tehnologia de la proiectul open-source Hyperledger.
”Creăm un nou proces de scalare care va fi guvernat de CCP pentru derivative. Acest lucru va permite caselor de compensație să folosească tehnologia și un sistem de registre distributive pe care l-am creat pentru a individualiza felul în care sunt autorizați.”
Mai multe informații aici