Japonia stabilește reglementări pentru schimburile de monedă digitală

Casa națională de legislatură din Japonia a aprobat miercuri o lege care reglementează schimburile de monedă digitală, mișcare care vine la aproape doi ani după primele discuții despre reglementarea tehnologiei.

Conform unui raport din partea publicației Japan Times, decizia va impune de acum ca operatorii de schimburi de monedă digitală să se înregistreze la Agenția de Servicii Financiare, agenție guvernamentală din Japonia care supraveghează activitățile financiare din țară. Acțiunea vine de asemenea cu o perioadă de grație pentru afacerile vizate și nu va intra în vigoare decât la un an de la aprobare.

Rapoartele indică faptul că măsura a fost aprobată ca parte a unui plan mai mare al băncii naționale care caută să crească industria FinTech domestică. Măsurile pentru monede digitale au fost motivate de dorința de protejare a consumatorilor și pentru a preveni utilizarea tehnologiei în finanțarea teroriștilor.

Mai multe informații aici 

Deloitte angajează 50 de dezvoltatori pentru noul laborator blockchain

Deloitte are în plan să se extindă rapid la nivel global după ce a creat un nou centru de dezvoltare în capitala Irlandei, Dublin. Deloitte a făcut ieri anunțul și a spus că în următoarele 18 luni va crește echipa la 50 de persoane. Numit Laboratorul de Servicii Financiare BLockchain EMEA, noul spațiu de dezvoltare este parte a inițiativei FinTech de la Deloitte numită The Grid, care este formată dintr-o rețea de laboratoare din întreaga lume.

Echipa din Dublin, conform companiei, va avea sarcina de a dezvolta dovada-de-concept blockchain într-un prototip funcțional. Așa-numitele soluții gata de integrare vor fi construite având în vedere un anumit tip de client.

În interviu, David Dalton, care este unul dintre conducătorii laboratorului, a descris inițiativa ca fiind una din mai mutle spații experimentale de această dimensiune focalizată pe aplicabilități blockchain.

Mai multe informații aici 

Poliția spaniolă a confiscat 6 mine bitcoin în încercarea de a restricționa furtul de conținut TV

O investigație a autorităților spaniole a distribuției ilegale de conținut TV plătit a rezultat în confiscarea și distrugerea a 6 mine de bitcoin folosite petnru spălarea procedurilor în presupusa schemă infracțională.

Agenția Europol care a luat parte la investigație a spus astăzi că 30 de indivizi au fost arestați în timpul unei operațiuni din data de 18 mai. Treizeci și opt de case din mai multe orașe spaniole au fost percheziționate, conform declarațiilor venite din partea agenției.

Conform datelor publicate de agenția de presă Reuters, cei care operau minele de bitcoin din Spania furau curent electric pentru a susține infracțiunile.

În proces au fost confiscați 35 000$ în bitcoin, zece mașini de lux și un avion privat. Autoritățile au mai confiscat și 184 000 de euro dar și 50 000 de decodoare folosite petnru a accesa conținut TV restricționat.

Mai multe informații aici 

KeepKey se pregătește pentru scalarea bitcoin, după ce a achiziționat un startup de portofel electronic

Pe măsură ce dezvoltatorii se pregătesc pentru lansarea martorului segregat, una dintre metodele propuse pentru scalarea rețelei bitcoin, un startup american din SUA a cumpărat o întreagă companie pentru a-i ajuta să se pregătească de schimbare.

Compania de portofel hardware KeepKey a anunțat astăzi că a achiziționat MultiBit, un program de portofel bitcoin. Conform fondatorului KeepKey și a directorului executiv Darin Stanchfield, ”toate planurile pentru protocolul bitcoin, cum ar fi SegWit, vor fi integrate. Vom începe imediat să lucrăm la acest aspect.”

Ca parte a achiziției, KeepKey a cumpărat clienții firmei britanice MultiBit, site-ul și alte forme de proprietate intelectuală. Pentru a ajuta la tranziție, KeepKey are în plan să angajeze un nou inginer, crescând echipa la 5 angajați full-time.

Conform spuselor lui Stanchfield, MultiBit a fost cumpărat pentru o sumă care nu a fost făcută publică, iar tranzacția se va face în totalitate în bitcoin.

Mai multe informații aici 

Startup blockchain dezvoltă o aplicație de identitate împreună cu o firmă mare de linie aeriană

Startupul ShoCard a dezvoltat o dovadă de concept focalizată pe identitatea digitală, în parteneriat cu o firmă de IT care lucrează în slujba industriei aviatice.

SITA, fondată la finele anilor 40, oferă servicii IT și de comunicație pentru industria globală aviatică și este parte dintr-o rețea mai mare de furnizori de servicii  aviatice, care deține aproximativ 90% din toate liniile aeriene.

Aplicația de identificare, numită SITA Digital Traveler Identity App, a fost prezentată oficial astăzi în timpul sumitului Air Transport IT din Spania. Aceasta folosește un amestec de date bazate pe blockchain și tehnici de recunoaștere facială și are ca scop raționalizarea felului în care liniile aeriene verifică identitatea pasagerilor.

Cu ajutorul aplicației, pasagerii pot să uploadeze documentele de călătorie care sunt apoi criptate și cărora li se face hash pe blockchainul bitcoin. Sistemul oferă pasagerilor un ”jeton de călătorie unică” pe care îl prezintă la linia aeriană. Orice terminal conectat la sistem poate apoi să verifice identitatea pasagerului atunci când prezintă jetonul.

Mai multe informații aici