Cum percep investitorii chinezi moneda bitcoin

China își îndreaptă atenția către moneda bitcoin și generază cantități masive din moneda digitală. Principala cauză, conform spuselor directorului de la China Smartpay Group, este vulnerabilitatea din sectorul financiar global.

Un articol publicat recent în South China Morning Post subliniază faptul că guvernul Chinei este precaut în legătură cu bitcoinul. Cu toate acestea, sunt destul de multe schimburi active în țară, iar chinezii continuă să se împlice în ecosistem.

Cu toate acestea, mai sunt două aspecte despre care discută articolul. China este o țară suprasaturată de bănci, cu acces pentru cei bogați și pentru cei săraci. Durează doar 20 minute să deschizi un cont bancar în China, iar băncile chineze și oficiile poștale oferă servicii bune pentru transferurile bancare.

Este greu să ne imaginăm că bitcoinul aduce transferuri mai eficiente și ami ieftine de bani. Desigur, există un singur motiv pentru popularitatea în creștere a monedei bitcoin în China. Teama de inflație. Cu toate acestea, deși mulți oameni cred că volatilitatea mare a criptomonedei o împiedică să devină o monedă în drepturi, autorul articolului are altă viziune: ”Prețul aurului și rata de schimb a rublei rusești sau a nairei nigeriene sunt la fel de volatile iar acest lucru nu le împiedică să devină criptomonede. Și mai important, utilizatorii folosesc bitcoinul ca parte din diversificarea activelor, așadar volatilitatea de preț contează mai puțin atâta timp cât trendul pe termen lung este ascendent.”

Zheng vorbește despre felul în care rata inflației continuă să fie o preocupare importantă pentru Chinezi și despre felul în care guvernul naționalist s-a prăbușit din cauza inflației în 1949. Guvernul chinez a refuzat să recunoască faptul că într-adevăr exista inflație până în anii 80. Din păcate pentru China, în ultimii 25 de ani inflația a măturat întreaga țară. Acest lucru a avut un impact negativ asupra diferenței între clase.

Zheng spune că în ultimii zece ani, prețurile proprietăților au crescut, declanșând alarme. Bursa chineză continuă să fie una dintre cele mai scumpe din lume. Așadar, nu este de mirare că moneda bitcoin câștigă popularitate. A devenit o metodă de contracarare împotriva eroziunii constante a puterii de cumpărare a yuanului.

Mai multe informații aici

Teroarea Brexitului se răspândește în lumea FinTech din Londra

Comunitatea FinTech este înspăimântată de votul Brexit și de urmările sale. Cei care au o miză mare în domeniul financiar îndeamnă guvernul britani să vină cu un plan concret pentru Brexit care să adopte accesul pe o singură piață și pașapoartele pentru servicii financiare.

Firma Innovate Finance a făcut de curând un studiu în rândul a 100 de firme membre. Sondajul caută să studieze temerile legate de viitorul Londrei și de startupurile Fintech de după rezultatele referendumului. În acest moment, 66 000 de oameni sunt angajați în domeniul tehnologiei financiare. Dintre aceștia, 30% vin din Uniunea Europeană și din alte țări.

Unul dintre participanții la studiu a spus:

”Dacă Anglia își pierde pașaportul și accesul fără fricțiuni la piețele financiare eruopene, atât sectorul financiar cât și cel tehnologic vor pleca din țară. Costurile de zi cu zi sunt deja prea mari. Pentru un startup care este strâmtorat cu bani și încearcă să angajeze oameni talentați pe salarii mici, orice scuză de a pleca către Berlin, Paris, Stockholm, Amsterdam sau Lisabona este binevenită.”

Secretara de Stat Theresa May este favorita pentru a deveni următorul prim ministru conservator. Aceasta nu a dat nici o garanție în legătură cu drepturile lucrătorilor europeni în Anglia. Așadar, lucrurile se complică și mai mult.

Profesorul Peter Hahn de la Institutul Londonez de Finanțe și Bănci a spus:

”Nesiguranța rezidenței străinilor înseamnă că fiecare afacere financiară și bancară din Anglia trebuie să studieze rapid registrele de angajări și să se uite la naționalitățile angajaților. Au oameni cheie în departamentul IT din Germania, Estonia sau Spania? Dar în administrare? S-ar putea să fi fost angajați mulțumiți care acum se gândesc să plece. Pot fi înlocuiți”

Dun&Bradstreet a scăzut gradul de risc din Anglia de la DB2a, care era asemănător cu cel American, la DB2c. Asta înseamnă că am putea să vedem schimbări în rău în următoarele săptămâni și luni.

Mai multe informații aici 

71% dintre americani cred că economia este măsluită

Majoritatea americanilor cred că economia este măsluită și că favorizează anumite sectoare, pe socoteala altora. Între timp, economia ar putea să fie pe marginea prăpăstiei spre o nouă recesiune. E momentul bun de trecere la bitcoin pentru protejarea averilor.

Un studiu din SUA arată că 71% dintre respondenți cred că sistemul economic favorizează anumite grupuri. Variantele de răspuns la chestiionar erau:

  1. Sistemul economic este măsluit și favorizează anumite grupuri
  2. Sistemul economic este corect față de toți americanii
  3. Nu știu.

Majoritatea covârșitoare a ales prima opțiune. Nu au existat diferențe de răspuns în funcție de rasă sau afiliere politică.

Conform recensământului, veniturile unei gospodării obișnuite au stagnat în ultimii 20 de ani. Asta înseamnă că o familie de rând din America are cam aceleași venituri pe care le avea în anii 90. Între timp, costurile de zi cu zi au crescut masiv. Un produs care ar fi costat 20$ în 1994, acum costă 32$. Așadar, clasa de mijloc o duce mult mai rău acum decât acum 20 de ani.

Conform brokerului și specialistului în economie Peter Schiff, economia americană se va confrunta cu o nouă recesiune în viitorul apropiat. Acesta nu acordă credit directoarei rezervei federale, care promite de multă vreme o resorbție a dolarilor de pe piață pentru a contracara inflația.

Pe de altă parte, moneda bitcoin a crescut de mai bine de trei ori în valoare în ultimele 18 luni. În plus, criptomoneda nu este supusă reglementărilor și deciziilor guvernamentale.

Mai multe informații aici 

Hackerii care au intrat în contact cu HashOcean dau vești proaste

Un grup de autoproclamați hackeri etici a fost în ultima săptămână pe urmele celor de la HashOcean. În sfârșit, au anunțat că au avut contact direct cu compania de minare bitcoin care se pare că ar fi dispărut cu investiții ale minerilor în valoare de câteva milioane de dolari.

Cu toate acestea, anunțul celor de la Kypertech are și o întorsătură de situație tristă. Au reușit să îi contacteze, așa cum și-au dorit. Se pare însă că nu pot să meargă mai departe și să dezlege misterul dispariției banilor.

Hackerii au mărturisit pe pagina de Facebook că identitățile lor au fost compromise și că au intrat în contact direct cu HashOcean.

Într-o discuție cu cei de la CoinTelegraph, Kypertech au spus:

”Avem vești proaste. Nu putem să postăm deloc pe rețelele sociale, dar am primit mesaje autentice de la HashOcean și chiar date despre profilele partenerilor de viață sau copiilor”

Luni, Kypertech a postat un număr binar pe pagina de Facebook, ceea ce i-a derutat pe cei care îi urmăreau. Aceștia au fost forțați să publice numărul ‘01001000011001010110110001101100011011110010000001000001011011100110111101101110’, care se traduce prin ”Hello anon”

 Hackerii au spus că sunt siguri de faptul că corespondența este de la compania de minare, pentru că adresa de IP pe care au folosit-o pentru a le trimite emailul este aceeași cu originalul, așadar au luat amenințările în serios.

”S-ar putea să fim nevoiți să închidem toate operațiunile, pentru siguranța familiilor noastre. Au trimis de asemenea mesaje tuturor hackerilor angajați de noi în toată lumea. Unul dintre specialiștii noștri din Polonia face IP tracing al emailurilor și plănuiește să le dea un atac DDOS, pentru că au pomenit de profilul său și al familiei sale. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile sale și nu ne asociem lui. Este o persoană independentă care lucrează independent. Asta este tot. Vă vom ține la curent”.

Duminică, grupul spunea că au lucrat cu o agenție digitală pentru a propune o fundație de securitate pentru criptomonedă, ”pentru a face propuneri criptomonedelor să adopte o soluție de securitate universală și să reglementeze companiile care solicită servicii de tipul minării în cloud. Ieea unei monede descentralizate este că nimeni nu o controlează. Problema este că se ajunge la anarhie dacă nimeni nu reglementează companiile. Trebuie să existe lege și ordine, dar într-o formulă descentralizată.”

Cu toate acestea, după cum arată lucrurile, încercările grupului Kypertech au ajuns la capăt de drum.

Mai multe informații aici 

Președinția lui Donald Trump ar putea să impulsioneze moneda bitcoin

Există neliniști, chiar la nivel global, cum că Donald Trump ar putea să fie ales ca președinte în SUA. Pe lângă alte probleme macroeconimice, acest lucru ar putea să ducă la o creștere masivă în tranzacțiile bitcoin, conform unui nou raport.

Prețul monedei digitale are creșteri abrupte în perioade de instabilitate economică. O astfel de creștere masivă ar avea loc ca urmare a alegerii lui Donald Trump, conform unui studiu făcut de Juniper Research.

Într-un interviu, autorul studiului Windsor Holden a spus că ”atitudinea agresivă ” a lui Trump față de China și Mexic și ”declarațiile beligerante față de musulmani” îi neliniștesc pe economiști în mod special.

Holden a spus că ”ostilitatea lui Trump față de piața liberă” ar putea să ducă la impunerea de tarife și că amenințările lui că va interzice musulmanilor să intre în SUA ar putea să îi ajute pe jihadiști să facă recrutări.

Deprecierea yuanului, nesiguranța adusă de Brexit și reducerea ofertei de  bitcoin ca urmare a înjumătățirii de luna aceasta ar putea să ducă la o triplare a tranzacțiilor pentru moneda bitcoin față de începutul anului. S-ar ajunge așadar la tranzacții de 92 de miliarde de dolari, conform evaluărilor lui Holden.

Mai multe informații aici