Utilizatorii Bitfinex vor suporta un procentaj de pierdere generalizată

Cei de la Bitfinex au confirmat că vor generaliza pierderile suferite în urma incidentului de hacking în rândul bazei de utilizatorii.

Schimbul Bitfinex, care a fost recent compromis ca urmare a unui hack, a confirmat că va generaliza pierderile bitcoin în rândul clienților. Un procent de pierderi generalizate de 36,067% va fi suportat de toți utilizatorii Bitfinex, după cum au spus reprezentanții companiei.

Posibilitatea ca Bitfinex să socializeze pierderile a fost făcută publică sâmbătă, după ce compania a făcut referire la ea pe blog. La momentul respectiv era doar o posibilitate, dar astăzi s-a confirmat.

Platforma de schimb a fost ținta hackerilor pe 2 august, iar atacul a avut ca rezultat pierderea a 119 756 de bitcoini în valoare de 72 de milioane la vremea respectivă. Platforma și-a suspendat toate activitățile în aceeași zi și a început să investigheze breșa de securitate.

Conform anunțului de ieri, platforma va redeveni activă în următoarele două zile. Cu toate acestea, funcționalitatea va fi limitată la accesarea contului pentru a vedea balanța, până când toate serviciile sunt recuperate în totalitate. Ținând cont de numărul mare de pierderi, compania a luat decizia să distriuie pierderile în mod egal în rândul clienților în acest moment. Cu toate acestea, au spus încă o dată că au în plan să îi mulțumească pe clienți și să le înapoieze în final toate fondurile. În locul balanței pierdute, utilizatorii vor primi un echivalent în jetoane BFX, care vor putea fi schimbate ulterior și vor amortiza sumele pierdute de clienți.

Pentru a acoperi pierderile, se discută în acest moment cu investitorii. Discuțiile sunt încă în stadiul incipient și ar putea să dureze ceva timp până când Bitfinex reușește să strângă capitalul cerut pentru a-și compensa clienții

După cele declarate de reprezentanții Bitfinex, jetoanele BFX vor fi valabile până când compania își compensează clienții pentru pierderile suferite. Acestea vor putea să fie schimbate pe platformă pentru o valoare echivalentă a acțiunilor în iFinex.

Mai multe informații aici 

Kim Dotcom și-a anunțat planurile pentru platforma Megaupload 2.0

Kim Dotcom, creatorul Megaupload, a anunțat implementarea de microplăți bitcoin pe platformă. Relansarea Megaupload urmează să fie programată pentru 20 ianuarie anul viitor, dată care marchează aniversaea închiderii forțate de către agențiile guvernamentale, în 2012.

Conform anunțului lui Dotcom pe Twitter toate transferurile de fișiere pe Megaupload 2.0 vor fi legate de microtranzacții bitcoin prin Bitcache.

”Toate transferurile Megaupload vor fi legate de o mică microtranzacție bitcoin. Pregătiți-vă pentru Bitcache.”

Informațiile despre sistemul Bitcache a lui Dotcom sunt limitate deocamdată. Acesta pretinde că va pune capăt dezbaterii scalabilității bitcoin eliminând toate limitările existente pe blockchain.

Prezice de asemenea că prețul bitcoin va crește de cel puțin patru ori odată ce se lansează Megaupload 2.0 împreună cu Bitcache.

În altă postare, Dotcom menționează de asemenea că Megaupload va fi disponibil gratuit, ca platformă cu etichetă albă. Acest lucru le va permite oamenilor să folosească Megaupload pentru a preîntâmpina nevoile de partajare de fișiere conectând Megaupload la domeniile lor fără nici un fel de costuri. Dacă această funcționalitate de partajare de fișiere cu etichetă albă va prinde, atunci oamenii ar putea să înceapă să o folosească în loc de Azure sau Amazon Web Services pentru stocarea pe cloud.

Se speculează că asocierea cu microtranzacțiile bitcoin a transferului ar putea să fie o metodă de a permite creatorilor de conținut și celor care uploadează să monetizeze conținutul respectiv. De asemnea, este posibil ca cei care vor să descarce să poată să plătească cu bitcoin pentru conținut. Platforma ar putea să pretindă o mică parte din aceste microtranzacții ca sursă de venit. Cu platforma încă în dezvoltare, Kim a apelat la dezvoltatori, care pot să ajute la implementarea viziunii sale pentru Megaupload, Meganet și Bitcache.

Kim Dotcom se așteaptă să atragă peste 100 de milioane de utilizatori pe platforma Megaupolaod care vor folosi Bitcache. După spusele lui, noua platformă va include automat conturile de utiliatori din vechea versiune. O parte din comunitatea bitcoin este totuși neliniștită în legătură cu planurile lui Kim de a asocia microtranzacțiile bitcoin cu transferul de fișiere. Aceștia cred că Megaupload ar putea să creeze structuri centralizate pentru a face astfel de tranzacții fezabile, astfel violând natura descentralizată a monedei digitale. Acestea se bazează pe economia curentă a microtranzacțiilor în rețeaua bitcoin. Creșterea costurilor de tranzacții a făcut micro și nanotranzacțiile nefezabile.

Este foarte posibil ca Dotcom să se gândească să creeze un sistem similar cu cel al rețelei Lightning sau să folosească altcoin/monede colorate pentru tranzacțiile în rețeaua Megaupload. Încă se așteaptă mai multe detalii despre tehnologia din spatele bitcache.

Mai multe informații aici 

7 milioane de ETC blocați în ”copilul DAO” vor deveni disponibili în curând

Deși bifurcația Ethereum a rezolvat problemele cauzate de hackerul DAO, nu au fost încă expropriate toate fondurile. Ca parte a recuperării de fonduri, mai există încă 7 milioane de ETC stocate în ”copilul DAo”. Dacă hackerii DAO nu acționează cum trebuie, acele fonduri vor fi confiscate într-un timp scurt.

La prețul curent, vânzarea celor 7 milioane de ETC va rezulta într-un câștig net de aproximativ 17 milioane de dolari americani. CU toate acestea, nu există suficiente lichidități pe piață pentru a absorbi vânzarea, așadar este probabil ca atacatorul să trebuiască să vândă criptomoneda în mai multe pachete. La fel de posibil este ca fondurile să nu fie vândute deloc, în speranța că prețurile vor crește în viitor la schimburile de monedă digitală.

Există însă o metodă pentru ca fondurile să nu rămână la atacator. Un grup de hackeri white hat s-au declarat ca fiind aliați ai ecosistemului ethereum. Aceștia au făcut tot posibilul să îl împiedice pe atacator să retragă fondurile DAO după ce banii au fost blocați în copilul DAO timp de 28 de zile.

Cu toate acestea, dezvoltatorii ethereum au trecut la acțiune și au făcut bifurcația fermă a blockchainului pentru a șterge toate aceste probleme din istoric. Deși încă mai există dezbateri semnificative despre valoarea etică a deciziei, nu este ceva ireversibil. De aceea Ethereum Classic a devenit foarte la modă dintr-o dată, pentru că folosește blockchainul ethereum fără implementarea codului de bifurcație fermă.

Din păcate, acest lucru a creat o problemă secundară pentru deținătorii de jetoane The DAO. Toți cei care au investit fonduri în concept sunt eligibili pentru a avea balanța disponibilă și în Ethereum Classic. 7 milioane dintre acei ETC sunt însă în ”copilul DAO” controlat de hacker.

Mai multe informații aici  

Ross Ulbricht pune sub semnul întrebării corectitudinea procesului Silk Road

Apărarea lui Ross Ulbricht a trimis un răspuns către Curtea de Apel din SUA, în care pune sub semnul întrebării corectitudinea procesului care a dus la sentința primită.

În răspuns, avocatul spune că Ross Ulbricht a fost condamnat pe nedrept după ce a fost investigat de oficialități corupte. Recursul face de asemenea referire la o listă de abuzuri ale autorităților care au dus la violarea drepturilor lui Ulbicht.

Acesta a fost arestat și condamnat pentru că administra o piață online de droguri, contrabandă și arme. În acest moment, Ross Ulbricht a fost condamnat pe viață pentru rolul pe care l-a avut în operațiunile Silk Road. În scrisoare, acesta cere curții judecătorești să anuleze condamnarea și să îi ofere o nouă judecată în fața unui judecător districtual diferit.

La scurt timp după ce a fost condamnat, doi ofițeri anti-drog și din serviciile secrete americane au pledat vinovați de infracțiuni comise de ei pe perioada investigației. Atât Carl Force cât și Shaun Bridges au s-au făcut vinovați de șantaj, furt și de însușire pe nedrept ai bitcoinilor care aparțineau lui Ross Ulbricht și site-ului Silk Road.

Recursul se bazează pe faptul că aceștia ar fi jucat un rol important în arestarea și condamnarea lui Ross. Guvernul este acuzat de faptul că ar fi suprimat informații despre investigarea lui Shaun Bridges pe perioada procesului. Judecătorul care a prezidat procesul, Katherine Forrest, este de asemenea acuzată că l-ar fi împiedicat pe Joshua Dratel, avocatul apărării, să interogheze martori în legătură cu puncte cheie din proces și că nu a permis înfățișarea a doi martori ai apărării. Pe lângă aceasta, guvernul este acuzat că ar fi emis mandate ilegale și confiscarea datelor lui Ross Ulbricht fără să vină cu dovezi împotriva lui la momentul respectiv.

Mai multe informații aici