Bitmain anunță lansarea noilor mineri ASIC S9

Minerul bitcoin din Beijing lansează noul miner ASIC S9. Este prima unitate de minare disponibilă comercial care va folosi un cluster de 189 ASIC-uri de 16nm și va oferi o putere de minare de 14TH/s per unitate.

S9 este superior atât modelelor precedente de la Bitmain dar și produselor aflate acum pe piață. CU un hashrate declarat de 14TH/s la consum de 1,38kW, oferă o creștere de aproape 3 ori de productivitate pentru aceeași rată de consum, dacă îl comparăm cu ultimul model al companiei, S7.

În acest anunț oficial, Bitmain pretinde că a venit cu cel mai eficient miner de 16nm, cu costuri de mentenanță redusă și consum mic de energie. S9 va fi disponibil în cantități limitate, iar comenzile se fac din timp pe site-ul Bitmain.

În ultimii doi ani, rețeaua bitcoin a avut parte de o creștere abruptă a dificultății, iar minarea a devenit rezervată profesioniștilor. Jucătorii mai mici au fost scoși din ecuație de fermele mari de minare care operează la eficiență mare și costuri mici, din zone cu temperatură mai joasă din lume. Orice echipament de minare disponibil pentru amatori ar fi urmat să fie ineficient în 3 luni de la cumpărare. Acum, trendul se pare că s-a încheiat, și se așteaptă ca dificultatea să se stabilizeze.

Asta înseamnă că ar putea să înceapă o nouă eră pentru producătorii de mineri, care vor intra în competiție pentru a oferi aparate de minare eficiente și de durată. Bitmain ar fi prima companie intrată în cursă.

Mai multe informații aici 

 Reprezentanții R3 s-au întâlnit cu consilierii lui Obama la evenimentul blockchain din Washington

Consilierul președintelul american Barack Obama a găzduit consorțiumul bancar R3CEV focalizat pe registrele distributive dar și alți trei reprezentanți ai industriei bitcoin și blockchain, la Academia Națională de Științe din Washington DC.

La eveniment au particiat directorul administrativ de la R3, Jerry Brito, directorul grupului de susținere non-profit CoinCenter, Joseph Bonneau, un cercetător pentru Grupul Crypto Aplicat de la Universitatea Stanford și Simon Johnson, profesor de antreprenoriat la Școala de Management Sloan din cadrul Universității MIT.

Mai bine de oră, comisia a analizat tehnologia în fața consiliului de consultnți pe Știință și Tehnologie, răspunzând la întrebări despre posibilul impact asupra economiei americane.

Înregistrarea completă a evenimentului poate fi vizionată aici

Microsoft va dezvolta o platformă de identitate pentru blockchainuri multiple

Gigantul Microsoft a intrat în parteneriat cu Blockstack Labs și ConsenSys pentru a construi o platformă de identitate open-source cu scopul de a integra blockchainurile bitcoin și ethereum.

O versiune precoce a soluției de identitate ar trebui să fie gata la finalul verii.

Într-o postare pe blog publicată astăzi, strategul pe afaceri globale Yorke Rhodes a scris că în următoarele săptămâni Microsoft va lansa un framework opne-source pe Azure, unde dezvoltatorii pot să își construiască propriile aplicații de identitate.

Conectivitatea cu blockchainul ethereum se va face prin soluția ConsenSys’uPort, iar produsul One Name de la Blockstack va fi folosit pentru a integra platforma cu blockchainul bitcoin.

Conform spuselor celor de la Microsoft, frameworkul va fi publicat pe platforma cloud Azure, care a avut parte de mai multe integrații de când a început să ofere servicii focusate pe tehnologie anul trecut.

Mai multe informații aici

Ministerul de economie japonez – guvernul ar trebui să promoveze blockchainul

Ministerul de Economie, Trading și Industrie a lansat un nou studiu asupra tehnologiei blockchain în care recomandă ca grupurile guvernamentale să joace un rol în verificarea validității cazurilor de utilizare a acesteia.

Pregătit împreună cu Institutul de Cercetare Nomura, raportul de 75 de pagini oferă o privire de ansamblu asupra tehnologiei, de la studiul pas cu pas al tranzacțiilor bitcoin, până la sublinierea mecanicii protocolului și felul în care ar putea să fie aplicat în practicile de afaceri existente.

De observat este că raportul subliniză utilizări specifice pe care le vede ca fiind valorase de explorat pentru guvern, dar și felul în care guvernul ar trebui să fie motivat pentru a juca un rol activ în acest proces de experimentare.

Raportul spune:

”Guvernul poate să promoveze verificări ale ipotezelor legate de blockchain și să acumuleze și să publice rezultatele și provocările în Japonia, în felul acesta facilitând dezvoltarea piețelor relevante”

Cazurile de utilizare discutaet în raport includ administrarea bunurilor, autentificarea, administrarea distribuției comerciale, comunicare, conținut, crowdfunding, finanțe, IoT, puncte de loialitate și recompense, servicii medicale, piața predicțiilor, alegeri publice, partajare și stocare.

Raportul continuă prin a sugera că nu toate aceste utilizări maximizează eficiența tehnologiei. În unele cazuri, costul înlocuirii vechiului sistem ar fi prohibitiv de mare.

Mai multe informații aici 

Directorul Smart Dubai vede blockchainul ca pe o cheie pentru orașele conectate

Directoarea inițiativei guvernamentale Smart Dubai a venit cu noi detalii despre felul în care crede că tehnologia blockchain poate să ajute la modernizarea orașelor, într-un discurs la conferința Keynote 2016 de ieri.

În discuție, directoarea generală a Biroului Smart Dubai, Dr. Aisha Bin Bishr, a vorbit pe larg despre planurile sale de a face Dubaiul cel mai bine conectat și „fericit” oraș din lume. Mai mult, Bin Bishr a discutat despre felul în care blockchainul se potrivește în această strategie. A menționat și câteva cuvinte despre activitatea sa în Consiliul Gobal Blockchain, inițiativa public-privată din care Biroul Smart Dubai este membru.

Bin Bishr vede blockchainul ca o tehnologie care ar putea să stea la baza IoT și în cele din urmă să ajute la un mai bun flux de furnizare pentru serviciile guvernamentale către dispozitivele smart.

Mai multe informații aici