Calmul de după înjumătățire – prețul bitcoin nu a făcut nici o mișcare bruscă

Prețul bitcoin se menține stabil iar înjumătățirea recompensei nu a adus nici o surpriză în sectorul de minare. Prețurile par pregătite să avanseze – nu astăzi – așadar traderii nu mai stau cu ochii ca pe butelie pe graficele de preț.

Înjumătățirea nu a avut parte de artificii, cel puțin nu imediat, în afară de o cădere abruptă de câteva blockuri înainte de eveniment. CU toate acestea, nu am văzut o scădere iar prețul își menține mișcările pe orizontală, într-o continuă consolidare. Iată un lucru la care puțini traderi se așteptau – o perioadă de plictiseală.

Ieri a avut loc înjumătățirea și în toată lumea pasionații de bitcoin au sărbătorit minarea cu succes a blockului cu numărul 420 000. Odată cu aceasta, a scăzut și recompensa per block de la 25 la 12,5 bitcoini. Acest lucru nu a produs schimbări mari nici în ceea ce privește prețul nici în hashrate.

Următoarea înjumătățire va avea loc la blockul cu numărul 630 000 și ar trebui să aibă loc în aproximativ patru ani sau mai puțin, în funcție de hashrate-ul de acum înainte.

Minerul care au procesat blockul cu numărul 420 000  este un grup numit zzhzz, conform celor de la F2Pool, care au premiat grupul cu un bonus de un bitcoin pentru a sărbători evenimentul.După aceasta, mai mulți mineri au deschis șampania, în mai multe locuri din întreaga lume.

Hashrateul din sectorul de mianre nu a încetinit, rulând la 1 547 796 839GH/s. Mulți cred că ralierea taurilor i-a menținut pe cei mai mulți mineri pe linia de plutire.

Un alt motiv pentru care hashrate-ul nu a scăzut este că o parte din operațiunile de minare, în special în china, au cheltuieli foarte mici pentru electricitate. Ultimele instalații ASIC au o mai mare eficiență electrică și procesează hash-ul algoritmilor mai mare decât aparaatele mai vechi. Asta nu înseamnă că nu va apărea o scădere a ratei de hash în următoarele săptămâni. Cel mai probabil aceasta se va ajusta în consecință.

Mai multe informații aici

Guvernul britanic testează blockchainul pentru ajutoarele sociale și pensii

Departamentul britanic pentru muncă și pensii testează un prototip bazat pe blockchain care ar putea fi folosit pentru a crea un sistem mai robust de plăți ale ajutoarelor sociale.

Dezvăluirea s-a făcut la Conferința de Inovare a plăților din 4 iulie, de către ministrul de reformă a ajutoarelor sociale din departamentul de muncă și pensii, Lord Freud. În plus, un comunicat de presă de la GovCoin Systems Limited, o companie dedicată proiectului, a spus că și alte instituții tradiționale se vor implica în proiect. Mai exact: ”Am lucrat cu GovCoin System și partenerii săi, Barclays, RWE npower și Universitatea Londrei pentru acest test”

Dovada de concept și-a început testele încă din luna iunie, iar beneficiarii de ajutor social își folosesc telefoanele pentru a selecta plățile, iar acțiunile sunt înregistrate pe un sistem de registru distributiv. Proiectul are ca scop crearea unei infrastructuri de sistem social eficientă care să prevină fraudarea.

Jeremy Wilson, vicepreședinte la Barclays, secția Corporate Banking, spune că inițiativa adaugă un strat mai bogat de date și identitate între oficialitățile guvernamentale și solicitanți.

”Suntem dornici să vedem potențialul pozitiv al acestui serviciu care se adaugă eforturilor noastre de a explora și utiliza tehnologia registrelor distributive.” A spus directorul Barclays.

Între timp, cei de la GovCoin Systems Limited consideră că tehnologia poate să economisească un triliard de dolari anual pierduți din cauza fricțiunii și fraudelor.

”GovCoin Systems a adus împreună o echipă cu expertiză solidă în infrastructura de bază a serviciilor financiare și a serviciilor de tranzacții globale, pentru a construi o platformă cu potențial de a îmbunătăți viețile oamenilor. Această dovadă de concept este primul stadiu concret al proiectului. Credem într-o abordare flexibilă, deschisă și colaborativă și lucrăm deja efectiv cu Barclays și RWE npower pentru a dezvolta răspunsuri creative la problemele complexe cu care ne confruntăm” a spus Robert Kay de la GovCoin.

Este din ce în ce mai clar că guvernele iau tehnologia blockchain în serios și finanțează proiecte în încercarea de a aduce instutuțiile tradiționale la curent.

Mai multe informații aici

Guvernul american anunță concursul blockchain pentru sistemul sanitar

Se pare că guvernul american se implică cu totul în tehnologia blockchain. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) a anunțat un concurs pentru registre distributive care aplică tehnologia serviciilor de sănătate.

Concursul, intitulat ”Blockchain și rolul său emergent în sistemul sanitar și cercetarea legată de sănătate” creat de HHS a început să accepte înregistrări în 20 iunie, iar termenul limită pentru aplicații este 19 iulie. Scopul este ca participanții să creeze lucrări albe pe subiectul tehnologiei blockchain și folosirea lor în industria de sănătate.

Aplicațiile vor fi jurizate în luna august. Câștigătorii concursului vor fi invitați la un atelier care este susținut și găzduit de Instututul Național de Standarde și Tehnologie (NIST). Prezentările câștigătorilor vor începe în luna septembrie, împreună cu prezentări ale liderilor din industrie și executivului.

Cerințele pentru concurs sunt o lucrare albă de nu mai mult de 10 pagini care să educe cititorii în legătură cu tehnologia IT de sănătate. Lucrările trebuie să descrie felul în care tehnologia blockchain poate să dezvolte sistemul de sănătate cu soluții eficiente și aplicații în lumea reală.

Regulile menționează de asemenea faptul că tehnologia ar trebui să preîntâmpine standardele de confidențialitate, implementarea și posibile probleme de performanță, dar și costurile și abordarea riscurilor.

Mai multe informații aici https://news.bitcoin.com/us-government-blockchain-healthcare/

Hoțul ShapeShift a început să mute bitcoinii furați

Bitcoinii furați de la schimbul de criptomonedă ShapeShift au început să circule.

În martie 2016, un hacker ajutat de un fost angajat al schimbului a furat mai bine de 230 000 de dolari în criptomonedă. Cea mai mare parte din bani a fost recuperată, dar infractorul nu a fost încă identificat.

Erik Voorhees, director la ShapeShift, a ținut publicul informat în legătură cu situația, atât în timpul incidentului cât și imediat după aceea

Pe 30 iunie, fondurile furate au fost mutate în două adrese separate, una într-un calup de 205 666$ iar cealaltă într-un calup de 654$. Fiecare dintre adrese arată doar două tranzacții – primirea fondurilor și transmiterea lor în două adrese separate. Această situație părea să continue la nesfârșit. Fiecare tranzacție nouă era separată în două și trimisă către două noi adrese goale, care să acopere urmele hoțului.

Toate tranzacțiile bitcoin sunt vizibile public pe blockchain. Cu toate acestea, pentru că adresele nu sunt legate de o identitate clară, un portofel nou poate fi foarte ușor creat. Ascunderea fondurilor devine relativ ușoară. Serviciile de amestecare trimit monede către și de la mai mutle adrese pentru ca destinația finală și originea să rămână neclare, astfel menținându-se confidențialitatea. Dash are un serviciu de amestecare implementat, făcut de masternode-urile proprii.

De la atac și până acum ShapeShift și-a propus să reconstruiască și să își revină. Nu au fost furate fonduri ale clienților în timpul atacurilor, iar infrastructura ShapeShift a fost de atunci și până acum reconstruită.

Mai multe informații aici 

Autoritățile continuă să monitorizeze bitcoinul pentru a aresta utilizatorii de pe DeepWeb

Au existat multe nelămuriri în legătură cu felul în care autoritățile pot urmări utilizatorii de pe deep web. Din câte se pare, sunt câteva zeci de formule diferite prin care pot să o facă. Deși legalitatea formulelor este îndoielnică, folosirea bitcoinului nu este o metodă de a proteja confidențialitatea și anonimitatea prin toate mijloacele.

Contrar folclorului care înconjoară moneda bitcoin, autoritățile pot să urmărească moneda bitcoin pe Deep Web. Deși această criptomonedă pseudonimă este metoda folosită pe multe piețe underground, nu este foarte dificil să legi tranzacțiile de identități reale.

Departamentul de siguranță are o divizie activă dedicată bitcoinului și blockchainului. Divizia are ca scop urmărirea infractorilor care folosesc bitcoin pentru a spăla bani. Deși tranzacțiile bitcoin nu au nici o legătură cu identitata reală, într-un fel au reușit să găsească utilizatori din Deep Web de criptomonedă.

Un lucru care face acest tip de activitate să iasă în evidență este felul în care cantități mari de monede sunt mutate dintr-un loc în altul. Una dintre investigații urmărea o persoană care vindea bunuri ilegale la schimb pentru bitcoini în valoare de milioane de dolari. Mai devreme sau mai târziu, acest tip de activitate va atrage atenție nedorită din partea autorităților.

Dar urmărind doar tranzacțiile bitcoin în sine nu este suficient pentru a face arestări. Cei mai mulți utilizatori Deep Web lasă indicii în urma lor fără să știe, chiar dacă acestea sunt foarte greu de urmărit. În ciuda tuturor măsurilor care oferă anonimitate, elementul uman este predispus să facă greșeli la un moment dat.

Cea mai ușoară metodă de a identifica un utilizator Deep Web este prin infiltrarea în piețe. Închiderea unei piețe sau obținerea accesului pe ușa din spate ajută mult. În plus, oferă autorităților și mai multe indicii pe care le pot urmări.

Anonimitatea și confidențialitatea pe Deep Web este o sabie cu două tăișuri, dar aduce și riscuri semnificative. Nu ar fi prima dată când oficialitățile intră sub acoperire într-un astfel de marketplace. Cumpărătoriii nu au idee cine este vinzătorul, și invers. În unele cazuri, cealaltă persoană poate fi un agent secret.

Mai multe informații aici