Ernst & Young urmează să vândă 12 milioane de dolari în bitcoini la licitație

Firma de servicii globale profesionale Ernst&Young a anunțat că va scoate la licitație 24 518 bitcoini (în valoare de 12,9 milioande de dolari) confiscați de la un utilizator al pieței negre Silk Road.

Vânzarea reprezintă finalul unui proces care a început la finele lui 2014, când oficialii din Australia au confiscat bitcoinii de la Richard Pollard, originar din Melbourne, care a fost condamnat la 11 ani de pușcărie pentru trafic de droguri.

Ernst & Young a spus într-o declarație astăzi că licitația se va ține pe o perioadă de 48 de ore, începând cu data de 20 iunie 2016. Ca și înainte, licitațiile organizate de Serviciul Șerifilor în SUA, bitcoinii de vânzare vor fi împărțiți în blocuri de 2000 de bitcoini (în valoare de puțin peste 1 milion de dolari), deci vorbim despre un total de 11 blocuri vândute.

Părțile interesate pot de pe acum să trimită aplicații către Ernst & Young pentru a fi incluși în licitație înainte de termenul limită de pe 7 iunie.

Este important de menționat că evenimentul va avea loc cel mai probabil înainte de înjumătățirea recompenselor din luna iulie. Acest lucru sugerează că partea economică legată de piața bitcoin continuă să fie luată în considerare în timpul evenimentelor de vânzare publică sau monedă digitală confiscată.

Mai multe informații aici

Articolele critice despre consorțiumul R3 au fost eliminate. Fiasco-ul Craig Wright ar putea să aibă o legătură.

Articolele negative sau critice la adresa consorțiumului blockchain R3 au dispărut de pe mai multe site-uri. Care ar putea să fie cauza pentru acest lucru?

S-a sugerat că R3CEV, consorțiumul susținut de bănci, ar putea avea probleme. Membrii au rețineri legate de cererea de noi finanțări de 200 de milioane de dolari pentru a finanța dezvotlarea propriului blockchain privat.

Un articol critic la adresa R3 a fost scos de pe siteul IBSIntelligence.com. Textul ”ofensator” spunea:

”Cererea de finanțări nu a mers prea bine, iar membri de bază ai consorțiumului R3 vor să vadă profituri mai mari pentru investiția făcută … O persoană din interior a descris situația ca pe o implozie, adăgând că băncile mari sunt în apoplexie cu abordarea lipsită de respect.”

Un alt articol pe Finextra.com care a făcut publice cam aceleași informații a fost și el scos de pe internet. Se pare că cei de la R3 ar fi în spatele cenzurii la sânge.

Este posibil ca scandalul Craig Wright-Satoshi Nakamoto să fi fost una dintre cauze, iar unul dintre utilizatorii Reddit aduce argumente destul de bune. Ian Grigg, arhitect la R3, este bun prieten cu Wright și implicat în farsă. Mike Hearn are strânse legături cu Gavin Andresen. ”Mă întreb dacă R3 s-a lăudat băncilor cum că au susținerea lui Satoshi în persoană. Asta ar explica de ce băncile trag frâna când vine vorba de o cerere de sponsorizare de 200 de milioane amărâți

Mai multe informații aici 

Revista IMF examinează prezentul și viitorul bitcoin

În acest trimestru, IMF examinează felul în care bitcoin și tehnologia blockchain ar putea ajunge să ajute băncile, în ciuda faptului că a fost creat pentru a le evita.

În ediția din iunie 2016 a revistei International Monetary Fund, a apărut un articol scris de Andreas Adriano și Hunter Monroe, numit The Internet of Trust (Internetul încrederii). Autorii au explicat cursa încrederii când vine vorba de tranzacțiile de bani, impracticabilitatea pe care o implică transferul de sume mari, ceea ce a dus la bancnotele de hârtie și mai târziu la sistemele de plată electronică.

Băncile au nevoie de o infrastructură complexă pentru a se asigura că tranzacțiile sunt rapide, de încredere și sigure, iar costurile sunt suportate de comercianți. Astfel de tranzacții implică uneori bînci centrale și poate să dureze mai multe zile. Chiar și bursa care are tranzacții electronice practic instananee au nevoie de două sau trei zile pentru a face tranzacțiile.

Aici intervine bitcoinul. Autorii spun că tehnologia care îi permite să funcționeze, blockchainul ”ar putea să permită ceea ce unii văd ca o recalibrare a sectorului financiar”

Au explicat că industria financiară a încercat să rezolve problema încrederii, comportându-se ca intermediari de încredere între indivizi și companii care nu se cunosc. Aceștia plătesc băncile să le facă tranzacțiile, pentru că băncile și băncile centrale se recunosc între ele unele pe altele ca parteneri de încredere.

Articolul mai spune că 40% din veniturile băncilor, adică 1,7 triliarede pe an, vin din serviciile de plată globale. ”Chiar mai surprinzător este faptlu că, în ciuda inovației tehnologice, intermedierea financiară în SUA nu s-a mai schimbat de la începutul secolului 20. … Cu toate acestea, multe startupuri care folosesc bitcoin pot să trimită bitcoin simplu și ieftin, ca și când ar trimite un email.”

Mai multe informații aici 

Hackerul de pe Darkode care fura bitcoin folosind un botnet de 5000 de calculatoare a fost condamnat la închisoare

Un hacker Darkode a fost condamnat la un an și o zi de pușcărie pentru activiăți cibernetice ilegale. Hackerul, care controla 5000 de calculatoare ca botnet, a conspirat împreună cu alt individ pentru a fura peste 80 000 de dolari în bitcoin.

Rory Stephen Guidry, de 29 de ani, din Louisiana, a fost condamnat la 12 luni și o zi în închisoare pentru hacking și pentru încercarea de a vinde un botnet, pentru că ar fi conspirat și furat peste 80 000 de dolari în bitcoin și pentru că a spart un calculator pentru a fura peste 5000 de conturi de card de credit active. Guidy controla și a încercat să vândă un botnet de peste 5000 de calculatoare unui alt utilizator de pe forumul Darkode

Hackerul, care își desfășura activitatea din casa bunicilor săi, a fost acuzat a luat parte la mai multe infracțiuni cibernetice, în care a furat peste 80 000 de dolari în bitcoin împreună cu încă un individ. Guidy a primit jumătate din pradă, adică 40 000 de dolari. Departamentul de Justiție nu a spus dacă i-a confiscat acei bani.

Mai multe informații aici 

 Shrem, Faiella și Powel vor deveni membri ai clubului de bibliotecă pentru infractorii bitcoin

Există mai mulți oameni asociați cu bitcoinul care au fost prinși de partea greșită a legii. Crypto Economics Consulting Group (CECG) a început un proiect care să le ofere cărți pe perioada încarcerării. Este vorba despre o inițiativă pe termen lung a CECG de a oferi cărți prizonierilor încarcerați pentru infracțini legate de criptomonedă, și sunt deschiși la sugestii legate de cărțile pe care să le trimită. Desigur, există restricții – nu le pot fi trimise cărți cu coperta rigidă, literatură anti-guvern ori cărți despre evadarea din pușcărie.

Iată câțiva dintre beneficiarii acestei inițiative, oameni încarcerați pentru infracțiuni legate de bitcoin.

John Powell din Illionois a fost condamnat la 4 ani de pușcărie în decembrie 2014 pentru că oper un serviciu monetar fără licență. Conform procurorilor, afacerea lui Powell i-a ajutat la tranzacționarea ilegală și anonimă, schimbând fiat în bitcoin.

Robert Faiella este instalator. A fost găsit vinovat în ianuarie 2015 pentru că ar fi operat o afacere de transfer de bani fără licență. Acesta ar fi vândut bitcoin pentru fiat utilizatorilor de pe Silk Road și a tranzacționat pe 1 milion de dolari într-o perioadă de 2 ani. Se află la pușcărie pentru 4 ani.

Charlie Shrem este directorul schimbului Bitinstant și a fost acuzat împreună cu Faiella pentru complicitate. Se află în pușcărie pentru 2 ani.

Mai multe informații aici