Bitcoin scade sub 6200$, Ethereum ajunge la 430$

În ultimele 24 de ore, piața cripto a mai pierdut 10 miliarde de dolari, iar Bitcoin scade cu aproape 5%, ajungând să se tranzacționeze sub 6200$. În mod similar, cererea scăzută a generat un trend descendent pentru majoritatea criptomonedelor – Ethereum ajunge aprope de 430$, Litecoin își pierde imboldul de ieri și se tranzacționează cu 76.5$ iar EOS ajunge la 6.75$.

Analiștii de piață au avertizat că în lipsa unor vești pozitive este foarte posibil ca în perioada următoare Bitcoin să ajungă sub pragul de 6000$, însă mulți lideri de opinie sunt de părere că nu este exclusă o revenire în forță dacă SEC aprobă lansarea de Bitcoin ETF.

Ieri a fost înregistrată și o anomalie pe platforma World Exchange Services (WEX) din Singapore, unde Bitcoin ajunsese să se tranzacționeze în mod inexplicabil cu aproape 9000$.

Compania Ripple angajează un fost director executiv al Facebook

Ripple a angajat un nou Director pentru departamentul Corporate în persoana lui Kahina Van Dyke, ce a ocupat funcția de Director al Departamentului de Plăți Internaționale la Facebook, după ce anterior a lucrat în cadrul Mastercard și Citybank.

In noua poziție, Van Dyke va fi responsabilă de crearea unor parteneriate strategice pentru servicii financiare internaționale, concentrându-se pe dezvoltarea unor “noi soluții tehnologice globale pentru plățile internaționale”.

De asemenea, David Schwartz a fost promovat în funcția de Director de Tehnologie, după ce anterior a fost criptograf șef în cadrul companiei.

Companie elvețiană lansează o monedă stabilă bazată pe Euro

Stasis, o platformă financiară de tokenizare, a lansat EURS, o nouă criptomonedă stabilă pe susținută 1/1 de euro. EURS a început deja tranzacționarea pe bursa DSX din Londra, iar compania declară că volumul comenzilor va ajunge la 500 milioane dolari până la sfârșitul anului.

Compania adaugă că EURS a fost dezvoltat în mod specific pentru a satisface cererea crescândă de criptomonede de la investitorii instituționali europeni. “EURS alimentează decalajul dintre finanțele tradiționale și cripto-economie”, a comentat Gregory Klumov, CEO al Stasis. “În timp ce tranzacționarea cu criptomonede este în prezent dominată de investitori individuali și de retail, STASIS și EURS vor deschide calea pentru investitorii instituționali de a intra în joc și de a începe să aloce capital”.
În prezent, Stasis caută să obțină licență de operare în Malta.

Coinsquare se extinde în Japonia

Platforma exchange canadiană Coinsquare a anunțat că a încheiat un parteneriat cu start-up-ul blockchain Dlta21x pentru a-și extinde serviciile în Japonia, fiind în proces de obținere a licenței de operare din partea autorităților. Reprezentanții companiei intenționează să se extindă pe mai multe piețe din Asia și au ales Japonia ca punct de lansare.

Fondată în 2014, Coinsquare oferă tranzacționarea BTC, BCH, ETH, LTC, DOGE și DASH. Bursa susține că este “cea mai sigură platformă digitală de tranzacționare valutară a Canadei”, cu o politică de “păstrare în cold storage a 95% dintre monedele digitale”. De asemenea, compania deține Coinsquare Mining cu operațiuni în Québec.