Piața cripto evaluată la 255 miliarde, Bitcoin se menține sub 6400$

Volumul de tranzacții cu Bitcoin s-a menținut la aproximativ 3.8 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, iar prețul rămâne sub valoarea de 6400 de dolari. Per ansablu, piața cripto a scăzut cu 23 de miliarde de la începutul săptămânii, iar analiștii avertizează că volumele scăzute pot determina o scădere spre 6000$ a BTC, ceea ce va trage în jos valoarea tuturor criptomonedelor.

Pe de altă parte, prețul scăzut poate încuraja cumpărătorii, mai ales că există semnale pozitive cu privire la intrarea investitorilor instituționali pe piață – există acum disponibile servicii de custodie pentru instituții, iar CBOE a anunțat că a depus documentația pentru aprobarea de către SEC a Bitcoin ETF.

MyEtherWallet avertizează că extensia Hola a fost atacată și recomandă mutarea fondurilor

Ieri dimineață, MyEtherWallet a avertizat utilizatorii care folosesc extensia de Chrome Hola că trebuie să își mute fondurile din portofele cât mai repede. Conform informațiilor publicate, Hola a fost victima unui hack și loghează activitatea utilizatorilor ce folosesc MyEtherWallet.

“Dacă ați instalat extensia Chrome Hola și ați folosit MEW în ultimele 24 de ore, vă rugăm să transferați imediat fondurile într-un cont nou. Am primit un raport care sugerează că extensia Chrome Hola a fost atacată acum aproximativ 5 ore și în acest interval s-a realizat logarea activității pe MEW “, a raportat echipa MyEtherWallet ieri dimineață.

Opera lansează o versiune de test cu portofel digital inclus

Browserul Opera pentru Android a anunțat că va lansat o versiune privată a aplicației ce include un portofel de criptomonde integrat. Acesta va suporta API-ul Ethereum Web3 și va include WebView, care adaugă tokenuri automat.

Directorul de produs, Charles Hamel, a remarcat că “devenind primul browser major pentru deschiderea la Web 3.0, Opera face “internetul viitorului mai accesibil”.

“Speranța noastră este ca acest lucru va accelera tranzitia criptomonedelor de la un instrument speculativ și de investișie la folosirea acestora pentru plăți reale și tranzacțiilor de zi cu zi”.

Opera este deja activă în domeniul cripto, atât versiunile standard cât și cele pentru mobil având incluse software care previne cripto-jacking încă din ianuarie 2018.

London School of Economics oferă un curs online despre criptomonede

Începând cu luna august, cei interesați au posibilitea de a participa la un curs online de șase săptămâni oferit de prestigioasa Lond Schoool of Economics. Conform detaliile oferite de reprezenanții școlii, participanții vor învăța noțiuni de bază despre criptomonede, despre felul în care funcționează platformele de tip exchange și despre utilizarea portofelelor digitale. De asemenea, vor fi incluse noțiuni despre ICO-uri și metodele de analiză ale acestor proiecte, precum și detalii despre impactul pe care tehnologia blockchain îl poate avea asupra economiei și industriilor de diferite tipuri.

Acest tip de inițiativă este un trend în creștere în cadrul instituțiilor de învățământ, alimentat de cererea masivă de pe piață pentru specialiști în domeniul blockchain și al criptomonedelor.