Prețurile criptomonedelor de top se mențin la valori scăzute

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a reușit să revină peste pragul de 6200$, iar volumul de tranzacții a crescut ușor până la 3.5 miliarde de dolari. Ethereum a avut un trend similar, ajungând aproape de pragul de 440$ cu un volum de aproape 1.5 miliarde de dolari.

Majoritatea criptomonedelor de top au avut creșteri usoare, între 1 și 3% în ultimele 24 de ore, însă analiștii de pe piață avertizează că este necesar un imbold substanțial din partea ”taurilor” pentru a împiedica scăderea valorilor spre minimele din acest an.

Robinhood adaugă suport pentru Litecoin și Bitcoin Cash, Okcoin se lansează în California

Aplicația de servicii financiare Robinhood a anunțat că a adaugat Litecoin (LTC) și BitcoinCash (BCH) pe platforma de tranzacționare. Lansată în februarie, aplicația are peste 5 milioane de utilizatori și este disponibilă acum în 17 state americane. În afară de cele două criptomonede adăugate ieri, Robinhood suportă tranzacții cu comision zero pentru Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) de la lansare.

Exchange-ul OKCoin a lansat o nouă filială pe piața din SUA și oferă posibilitatea de tranzacționare de Bitcoin, Bitcoin cash, Litecoin, Ethereum and Ethereum classic pentru americani. De asemenea, conform aprobării primite de la FinCEN, oferă depozite și retrageri în USD pentru cetățenii din statul California.

Tether angajează un fost director executiv al Băncii din Montreal în funcția de CCO

Start-up-ul cripto Tether, creatorul monedei stabile cu același nume, a anunțat că l-a angajat pe Leonardo Real în funcția de Chief Compliance Officer (CCO), rolul acestuia fiind de a se asigura că activitățile companiei respectă reglementările legale și de a întreține relația cu autoritățile de supraveghere. Leonardo Real a ocupat anterior funcția de manager de calitate în domeniul combaterii spălării banilor din cadrul Bank of Montreal.

”În calitate de susținător al tehnologiei blockchain și al integrării criptomonedelor în mainstream, sunt nerăbdător să-mi folosesc experiența în AML și respectarea reglementărilor în instituțiile financiare tradiționale, pentru a ne asigura că proiectul Tether își poate continua activitatea, perturbând industriile tradiționale.” a declarat Real în declarația de presă ce însoțește anunțul Tether.

Asociația Blockchain din Coreea (KBA) a anunțat că a 12 exchange-uri au primit ok-ul în urma inspecțiilor

KBA a fost înființată anul trecut și și-a asumat rolul de auto-reglementare pentru industria blockchain din Coreea, fiind formată din actori de pe piașa cripto din această țară. Din cele 23 de exchange-uri care fac parte din asociației, 12 au fost de acord cu inspecția și toți 12 au primit notă de trecere.

Exchange-urile verificate au fost Dexko, Hanbitco, Okcoin Korea, Huobi Korea, Bithumb, Upbit, Neoframe, Gopax, Cpdax, Coinzest, Korbit și Coinone, iar inspecția a fost realizată de experți independenți autorizați de KBA.

Cu toate acestea, membrii comunității au criticat acest sistem de evaluare, considerându-l superficial, mai ales în contextul în care două dintre exchange-urile coreene, Coinrail și Bithumb au fost victimele unor hack-uri luna trecută.

Directorul asociației KBA a afirmat că aceste inspecții au verificat doar aspectele generale cu privire la securitate, utilizarea sistemelor cold-storage și respectarea reglementărilor împotriva spălării de bani. Practic, el a comparat inspecția cu acordarea unui carnet de conducere, ceea ce nu garantează că respectivul este un șofer bun.