SAP lansează o platformă cloud pentru aplicații blockchain
Producătorul de software pentru companii SAP a lansat o platformă cloud ce oferă corporațiilor posibilitatea să-și construiască aplicații bazate pe blockchain-uri precum Hyperledger Fabric.
Platforma a fost concepută în cadrul unui proiect în care au fost implicate 65 de companii și este aplicabilă pentru industriile de logisitică și aprovizionare, producție, transport, producția de hrană și de medicamente.
Reprezentanții SAP au anunțat de asemenea că formează un consorțium blockchain pentru companiile care doresc să utilizeze noua tehnologie, din care vor face parte alte companii notabile precum HP Entreprise, Intel și UPS.
O companie din Kentucky își finanțează proiectul de extindere prin tokenuri tip securities
Compania RCL Chemical a obținut un împrumut de 400.000 de dolari pentru a construi o uzină electrică în Kentucky, stat ce încearcă în prezent să își refacă economia. După ce proiectul a avut rezultate foarte proaste, RCL Chemical a încheiat o colaborare cu start-up-ul blockchain Y2X care a lansat un ICO ce urmărește să strângă 325 milioane de dolari.
Tokenurile sunt de tip security – ceea ce înseamnă că trebuie să obțină autorizație din partea autorității de supraveghere SEC, iar până în prezent Y2X nu a depus documentația necesară pentru a obține această aprobare. Acest tip de tokenuri sunt echivalentul acțiunilor deținute într-o firmă, profiturile depinzând de rezultatele financiare ale companiei respective.
Y2X nu este singurul inițiator de tokenuri security – alte ICO-uri precum Securitize, Polymath și Harbor au cerut aprobare de la SEC pentru a lansa proiecte de acest tip, iar companii precum tZERO, Templum și OpenFinance fac demersuri pentru a dezvolta pltforme specializate de tranzacționare a tokenurilor de tip secutiry.
Rămâne de văzut însă dacă SEC va aproba aceste inițiative, mai ales că în ultima perioadă autoritățile au acordat o atenție deosebită pieței cripto din SUA.
SEC își clarifică poziția asupra criptomonedelor
Seful SEC, Jay Clayton, a acordat un interviu postului de televiziune CNBC în care a clarificat anumite aspecte cu privire la poziția pe care autoritatea de supraveghere o are în ce privește ciriptomonedele. Mai exact, Clayton a afirmat că atâta timp cât sunt utilizate ca mijloc de plată, criptomonedele nu necesita aprobare.
Tokenurile de tip security însă, care oferă titularilor dividente bazate pe performanțele economice ale companiilor, trebuie să fie aprobate și să respecte legislația (destul de dură) din SUA.
Clayton a refuzat să ofere exemple concrete de criptomonede care se încadrează în categoria security, dar a lăsat de înțeles că bitcoin nu este unul dintre acestea.
Un alt malware infectează computere și le folosește pentru minare
Compania GuardiCore a avertizat asupra unui virus de tip malware botezat Operațiunea Prowli care a afectat peste 9000 de companii și peste 40.000 de computere din diverse industrii, instalând un miner Monero (XMR) și un worm numir r2r2 care distribuie minerul în alte rețele prin intermediul atacurilor de tip SSH.
Operațiunea Prowli a afectat servere, modemuri și device-uri IoT, scopul fiind unul monetar, nu ideologic. De asemenea, a inclus un program open source denumit ”WSO Web Shell” care modifica site-urile compromise și direcționează traficul către alte site-uri care instalau extensii de browser folosite pentru minare.
Luna trecută, un alt malware identificat de compania 360 Total Security a infectat o jumătate de milion de computere, folosindu-le pentru a mina 133 de tokenuri Monero în trei zile. În acel caz, malware-ul WinstarNssmMiner a provocat și distrugerea device-urilor afectate.