Amazon obține brevet pentru un sistem DLT pentru autenticitatea produselor

Gigantul Amazon a brevetat un sistem bazat pe tehnologia DLT pentru dovedirea autenticității bunurilor de consum.

Biroul de brevete și mărci comerciale din SUA a aprobat aplicația „Certificării DLT” depusă de Amazon în urmă cu trei ani. Brevetul descrie utilizarea tehnologia DLT pentru a infuza „încredere digitală în cadrul întregului lanț de aprovizionare a unui articol”.

Sistemul propus compilează date de la distribuitori, producători și expeditori pe un „cadru deschis” care creează o proveniență a produsului în silozurile informaționale. Aceste date ar putea fi ambalate perfect pentru consumator, așa cum se arată în desenele brevetului.


Sistem bazat pe tehnologia DLT pentru mai multa transparenta

Amazon a subliniat în documente „proliferarea sistemelor și bazelor de date care adesea nu oferă transparență, coerență, integritate referențială sau securitate”. Aceste probleme pot eroda încrederea clienților în produsele achiziționate. În plus, metodele tradiționale nu reușesc să acopere lanțul de aprovizionare global. Amazon a înregistrat probleme serioase în ultimul timp: curierii proprii au livrat anul trecut 3,5 miliarde de pachete, doar 46% din total.

Față de aceste deficiențe tehnologice existente, sistemul DLT propus de Amazon oferă o soluție eficientă. Registrele distribuite protejează datele de modificări, poate înlătura punctele unice de eșec și pot evita problemele manageriale ale autorității centralizate, cum ar fi blocajele.

„Încrederea este câștigată”, a scris Amazon, a cărui piață electronică de mari dimensiuni este plină de falsuri, conform analizelor guvernamentale.

„Odată ce încrederea a fost pierdută, poate fi adesea dificil de redobândit”.

Anul trecut, Amazon a lansat o inițiativă de detectare a contrafacerii, denumită „Project Zero”, care încearcă să intercepteze mărfurile falsificate. Oficialii Amazon au declarat pentru Wall Street Journal, în 2018, că compania va cheltui miliarde de dolari pentru a lupta cu falsurile. Acest sistem DLT ar putea ajuta compania în aceste demersuri.

Ike

Postari recente

Chainlink investește mai mult decât Ethereum pentru dezvoltarea rețelei

Un raport publicat de Flipside Crypto arată că Chainlink investește mai mult decât Ethereum în… Citeste mai mult

14 ore

Organizatie autonoma descentralizata – proiectul Aragon

Unul dintre motivele care au alimentat dezvoltarea explozivă a criptomonedelor și a tehnologiei blockchain este… Citeste mai mult

17 ore

Orase inteligente si Blockchain

In perioada 22 – 26 iunie, a avut loc Smart Cities Days 2020. Un eveniment… Citeste mai mult

4 zile

Este Bitcoin Vault o schema Ponzi sau nu?

Acum cateva luni cineva mi-a atras atentia asupra unui proiect crypto numit Bitcoin Vault. BTCV… Citeste mai mult

2 săptămâni

Va depăși prețul criptomonedei Ethereum maximul istoric de 1400$ in umatorul interval de timp?

Prețul criptomonedei Ethereum a avut o evoluție cel puțin interesantă și destul de similară cu… Citeste mai mult

2 săptămâni

Trump catre Secretarul Trezoreriei „Go After Bitcoin”

Cartea fostului Consilier pe Securiatate Nationala John Bolton, „Camera unde s-a întâmplat”, dezvaluie detalii picante… Citeste mai mult

2 săptămâni