Popularul blog Hacker Noon a anunțat că își va stoca parțial conținutul pe blockchain. Compania nu este mulțumită de modul în care conținutul este gestionat de Medium și a optat pentru o soluție descentralizată.

CEO-ul David Smooke a anunțat că inițiativa va fi implementată cu ajutorul sistemului GUN dezvoltat de ERA Inc. Adnotările și comentariile la postări vor fi stocate local pe echipamentele cititorilor. În prezent, blogul Hacker Noon are peste 4 milioane de cititori lunari.

Foloseste un browser open source – foloseste BRAVE

„Tehnologia Blockchain poate distribui costul de găzduire al funcționării unui site precum al nostru, unde oamenii petrec peste 25 de milioane de minute citind în fiecare lună”,

a spus Smooke.

Sistemul GUN dezvoltat de ERA Inc.

CEO-ul ERA Mark Nadal a spus că adnotările și comentariile în linie vor fi găzduite pe dispozitivele cititorilor folosind GUN. Adnotările vor apărea numai dacă sunt aprobate de autorul care a contribuit.

Sistemul a fost testat pentru prima dată în iulie 2019 și sistemele blockchain au dovedit că pot fi utilizate atât rapid cât și la scară. În cadrul testului, sistemul GUN a deservit cititorii cu succes timp de 48 de ore.

Ambele firme lucrează la integrări suplimentare ale caracteristicilor blockchain în viitorul apropiat.
Lansat în 2016 de Smooke și partenerul de afaceri Jay Zalowitz, împreună cu soția Linh Dao Smooke, Hacker Noon și-a anunțat intențiile de a părăsi Medium în primăvara trecută. Ei s-au declarat nemulțumiți de platformă, deoarece nu aveau control general asupra conținutului, cum ar fi titluri, reclame și redirecționări URL.

Într-un podcast din martie 2019, Smooke a declarat că Medium s-a oferit să cumpere Hacker Noon pentru o sumă foarte mică. Compania a optat pentru o campanie de crowdfunding, obținând în final 1,07 milioane de dolari de la 1.200 de oameni.

„Mai puțină dependență de entitățile centrale este esențială pentru ca internetul să se maturizeze într-o tehnologie care funcționează pentru oamenii care o folosesc”,

a declarat Smooke.

CryptoZZ