Situația legală a criptomonedelor a fost una pozitiva in prima săptămână a lunii martie 2020. Pentru început, Curtea Supremă a Indiei a anulat interdicția asupra activităților legate de Bitcoin și cripto impusă în urmă cu doi ani de banca centrală.

În al doilea rând, Coreea de Sud a adoptat o legislație care clarifica tranzacționarea criptomonedelor în țară. Subiectul Bitcoin a fost abordat și de Curtea Comercială din Nanterre, Franța, care a concluzionat că Bitcoin este non-fungibil, similar cu celalate forme legale de bani.

Foloseste un browser sigur – Foloseste BRAVE!

În al patrulea rând, autoritățile de reglementare germane au clasificat Bitcoin ca instrument financiar și exchange-urile cripto ca instituții de servicii financiare.

Aceste evoluțiile majore ce au avut loc în doar o săptămână demonstrează că statutul legal al criptomonedelor se va îmbunătăți rapid în perioada următoare.

Situația legală a criptomonedelor in discutie de mai multe guverne

Multe guverne au acum la dispoziție modele de reglementare ce pot fi adoptate pentru propriile jurisdicții. De asemenea, pasionații de criptomonede au acum un studiu de caz în India, în situațiile în care guvernele lor individuale decid să interzică tranzacționarea BTC și cripto în jurisdicțiile respective.

În cazul Germaniei și Franței, ambele țări au influență financiară majoră în Uniunea Europeană.
Exemplul lor ar putea convinge alte state membre să adopte cadre de reglementare similare atunci când vine vorba de tranzacționarea Bitcoin și cripto.

Coreea de Sud este însă cea mai avansată când vine vorba despre reglementarea industriei cripto. Țara se alătură vecinilor din regiunea Asia-Pacific precum Japonia și Australia în recunoașterea potențialului BTC și al altor criptomonede ca forme de investiții.

Presiunea exercitată de membrii G20 de implementare a recomandărilor FATF în ce privește activele digitale nu face decât să ajute. Țările nu mai pot să ignore situația legală a criptomonedelor și sunt forțate să le ofere un statut legal bine definit.

CryptoZZ