Departamentul de Dezvoltare Economică (DED) din Dubai a înființat un consorțiu de blockchain Know Your Customer (KYC) cu șase bănci majore.

Numită „KYC Blockchain Consortium”, noua platformă de reglementare bazată pe blockchain este concepută pentru a accelera procesele precum schimbul de date și documente digitale ale clienților, asigurând în același timp securitatea. Proiectul intenționează, de asemenea, să aducă o platformă unificată de eforturi KYC în rândul membrilor ecosistemului existenți. Instituțiile financiare calificate și autoritățile de autorizare vor putea să facă schimb de informații rapid și eficient.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Cele șase bănci implicate în efort includ Banca Emirates NBD, HSBC, Emirates Islamic, RAKBank, Banca Comercială Abu Dhabi și Banca Comercială din Dubai, deținută de guvernul Dubai.

„Alianța noastră strategică cu băncile pentru lansarea primei platforme blockchain KYC în Emirate este un pas important către atragerea continuă a investitorilor pe această piață”,

a declarat Ali Ibrahim, directorul general adjunct al Dubai Economy.

„Platforma va oferi o funcționalitate digitală„ Cont bancar instantaneu ”, permițând o îmbarcare a clienților mai rapidă și mai puțin greoaie cu băncile. De asemenea, va îmbunătăți în mod semnificativ experiența noilor investitori care doresc să se stabilească în Emiratele Arabe Unite”,

a spus el.

Smart Dubai in colaborare cu Banca Centrală din Emirate

Consorțiul va determina reciprocitatea eforturilor KYC între participanții la ecosistemele existente pe o platformă comună. Platforma KYC se va lansa în primul trimestru al anului 2020.

Inițiativa face parte din planul extins Smart Dubai, derulat în colaborare cu Banca Centrală din Emiratele Arabe Unite. Acesta va juca un rol esențial în supravegherea și reglementarea operațiunilor consorțiului.

„Smart Dubai a avansat semnificativ în planurile sale de a cuprinde tehnologii avansate și de a le adapta la servicii care asigură o calitate mai bună a vieții și un nivel mai ridicat de fericire pentru toți locuitorii și vizitatorii orașului. Blockchain este o descoperire de o importanță deosebită pentru noi; vedem un potențial imens de a eficientiza serviciile și operațiunile, economisind timp, bani și resurse pentru toți cei implicați – persoane fizice, companii sau guverne ”,

a spus Wesam Lootah, CEO al Smart Dubai Government Establishment

CryptoZZ