Un grup de antreprenori și suporteri au lansat un proiect cripto de finanțare a echipelor din divizia a treia spaniolă. Soccer Team Owner permite celor interesați să achiziționeze tokenuri care le dă drept de proprietate asupra unei echipe de fotbal sub-finanțate.

Proiectul a fost creat și gestionat de Innoventia, o platformă de tokenizare end-to-end. Aceasta este susținută de două companii partenere, Teknei și Hill House Capital.

Obiectivul principal al Innoventia este de a oferi investitorilor posibilitatea de a participa la proiecte de investiții care altfel ar fi inaccesibile.

Până în prezent, opt cluburi posibile au fost identificate drept candidați ideali pentru realizarea obiectivelor. Prima etapă de vânzare a tokenurilor GOL a fost deja lansată pe data de 5 decembrie.

Soccer Team Owner mizeaza pe fanii echipelor

În cadrul UEFA, liga spaniolă este una dintre cele mai importante competiții din Europa. Spania este recunoscută la nivel internațional pentru calitatea fotbalului său. Are unele dintre cele mai bune echipe alături de cel mai mare număr de fani din lume. În plus, are unii dintre cei mai fideli fani dispuși să cheltuiască peste medie pentru a vedea echipele lor preferate.

Proiectul Soccer Team Owner urmărește să se folosească de entuziasmul fanilor pentru a ajuta financiar echipele din divizia a treia să avanseze.

Relația dintre industria cripto și cea a fotbalului este în plină dezvoltare. Mai multe inițiative au fost lansate în ultima perioadă, precum tokenul de suporter al echipei Juventus din Italia.

În săptămânile următoare vor fi lansate și alte tokenuri similare pentru alte echipe de fotbal din Italia, Spania, Anglia, Franța și Turcia.

Fotbalul este o piață uriașă și globală și este potrivit pentru experimentarea noilor tehnologii inovatoare globale, precum blockchain.

CryptoZZ