Jucătorul de baschet Spencer Dinwiddie de la echipa NBA Brooklyn Nets a anunțat că tokenurile security Dream Fan Shares se vor lansa pe 13 ianuarie. Acestea au fost dezvoltate în colaborare cu compania Secritize și permit fanilor să investească în viitorul sportivilor.

Dinwiddie a anunțat pentru prima dată lansarea noii sale platforme de investiții, DREAM Fan Shares, pe 26 septembrie 2019. Potrivit comunicatului de presă:

„DREAM Fan Shares va fi un portal pentru suporterii și fanii care doresc să investească în succesul potențial al sportivilor și vedetelor”.

Fiecare sportiv profesionis de pe platformă va avea propriul token denumit PAInTs (Professional Athlete Investment Tokens). Dinwiddie a dezvoltat tokenul SD8 prin intermediul propriei sale companii SD8 LLC.

Spencer Dinwiddie plănuia să vândă tokenurile security SD8 pe platforma DREAM, în schimbul a milioane de dolari din contractul său, în valoare totală de 34 de milioane de dolari.

NBA il considera un proiect riscant

NBA și-a exprimat îngrijorarea cu privire la planurile lui Dinwiddie. Acestea prespunueau că dividentele plătite investitorilor depindeau de circustanțele jucătorului. Organizația dedicată baschetului a considerat că proiectul este riscant pentru cariera lui Dinwiddie.

Acesta a reușit să ajungă la un compromis cu NBA, eliminând opțiunea de jucător și finalizând planurile de lansare.

“Dinwiddie va vinde tokenurile SD8, care nu pot fi tranzacționate timp de un an, pentru investitori acreditați, conform Regulamentului SEC, articolul 506 litera (c)”

se menționează într-un articol Forbes.

Acest format permite jucătorilor NBA o mai mare flexibilitate pentru investiții, profitând de costurile de oportunitate incluse în contractelor lor.

Securitize a demonstrat sprijinul său pentru Dinwiddie, cu un tweet publicat de CEO-ul Carlos Domingo.

CryptoZZ