Sinteza cripto 2 mai – Square raporteza venituri de 65 milioane de dolari din Bitcoin – Autoritățile americane desființează o afacere ilegală de tip bancar dedicată exchange-urilor cripto

Square raporteaza venituri de 65 milioane de dolari din Bitcoin

Compania de procesare de plăți Square raporteaza rezultatele financiare pe primul trimestru al acestui an. Acestea relevă că veniturile obținute din tranzacțiile cu Bitcoin realizate prin aplicația Cash App s-au ridicat la 65 milioane de dolari.

Fondată de co-fondatorul Twitter, Jack Dorsey, Square a extins vânzarea de Bitcoin la toate cele 50 de state americane în august 2018. De atunci, veniturile provenite din acestă activitate au crescut în mod constant. De exemplu, în 2018, compania a raportat vînzări de Bitcoin de 166 milioane de dolari.

Autoritățile americane desființează o afacere ilegală de tip bancar dedicată exchange-urilor cripto

FBI, IRS și procuratura din New York au anunțat că au desființat o afacere bancară ilegală desfășurată de doi americani. Reginald Fowler și Ravid Yosef au oferit servicii financiare fără licență în valoare de milioane de dolari. În cea mai mare parte, activitățile lor au implicat diferite exchange-uri cripto care nu au reușit să găsească parteneri bancari.

Cei doi sunt acuzați de fraudă bancară, operarea unui serviciu de transmitere de bani fără licență și evaziune fiscală. Fowler și Yosef au folosit o firmă de imobiliare pentru a ascunde activitatea lor și au mințit clienții în legătură cu relația lor cu băncile.

Pedeapsa maximă pentru aceste infracțiuni este de maxim 30 de ani de închisoare. Fowler, originar din Arizona, a fost arestat, iar autoritățile o caută acum pe Yosef.

Washington recunoaște legalitatea datelor blockchain

Statul american de la Washington a adoptat un proiect de lege care recunoaște și protejează statutul juridic al înregistrărilor electronice referitoare la registrele distribuite, cum ar fi blockchain. Legea va intra în vigoare la sfârșitul lunii iulie.

Noua lege are o clauză care împiedică discriminarea înregistrărilor electronice care provin dintr-un registru distribuit:

“O înregistrare electronică nu poate fi lipsită de efect juridic, de valabilitate sau de aplicabilitate doar pentru că este generată, comunicată, recepționată sau stocată utilizând tehnologia DLT”.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, definiții legale pentru termenii “blockchain” și “DLT”.
Statul Ohio are în lucru o lege similară care ar permite guvernului să implementeze soluții blockchain.

De exemplu, Tehnologia ar putea fi folosită pentru gestionarea informațiilor de identificare, titluri de proprietate și licențe.

Grayscale lansează campania #DropGold de înlocuire a aurului cu Bitcoin

La 1 mai 2019, Grayscale Investments, unul dintre cei mai mari administratori de monedă digitală, a lansat o campanie de promovare provocatoare. Aceasta propune înlocuirea aurului ca depozit de valoare cu Bitcoin, justificată de calitățile sale superioare față de metalul prețios.

Barry Silbert, fondator și CEO al Digital Currency Group, a susținut o idee similară:

”Bitcoin are proprietăți fiziceși si utilitate comercială superioare aurului”.

Campania Grayscale #DropGold se bazează pe ideea că aurul este complet depășit de Bitcoin ca depozit de valoare. Printre aceste caracteristici se numără verificabilitate, durabilitate, portabilitate, divizibilitate, funcționalitate și recunoaștere. În plus, Bitcoin are o limită maximă disponibilă de 21 milioane de criptomonede.

Datele financiare indică faptul că profitabilitatea Bitcoin depășește deja aurul, Nasdaq și acțiunile S&P 500. În prezent, BTC se apropie din nou de valoarea de 5500$.

Cumpara Bitcoin la cel mai bun pret!

Noua campanie Grayscale subliniază:

”Aurul reprezintă trecutul – Nixon a renunțat la standardul de aur în anii ’70. Este timpul să vă pregătiți portofoliul de investiții pentru viitor. #DropGold”.

Ike

Postari recente

Sinteza cripto 17 iulie – Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin – Tether se lansează pe blockchain-ul Algorand

Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin În ultimele 36 de ore, prețul Bitcoin a scăzut semnificativ sub pragul de 10.000$,… Citeste mai mult

14 ore

Binance margin trading

Săptămâna trecută, platforma Binance a lansat opțiunea de margin trading, extinzându-și serviciile oferite traderilor profesioniști. Serviciul este disponibil și pe… Citeste mai mult

18 ore

Audierea Libra în fața Comitetului Bancar al Senatului american

În cursul zilei de marți, David Marcus, șeful proiectului Libra din partea Facebook, a fost audiat de Comitetul Bancar al… Citeste mai mult

19 ore

Tether emite accidental 5 miliarde de USDT

În acest weekend, compania Tether a emis din greșeală 5 miliarde de USDT. Criptomonedele au fost distruse imediat, iar incidentul… Citeste mai mult

20 de ore

Sinteza cripto 16 iulie – Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum – Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca… Citeste mai mult

2 zile

Cele mai avantajoase țări pentru minarea de Bitcoin

Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni… Citeste mai mult

2 zile