Un nou standard de comunicare a fost lansat ieri pentru a ajuta firmele de criptomonede să respecte reglementările anti-spălare de bani impuse de FATF.

Standardul, numit IVMS101, definește un model uniform pentru datele care trebuie schimbate între furnizorii de servicii de active virtuale (VASP). Standardul va identifica pseudonimele expeditorilor și destinatarilor de plăți cu criptomonede cu informații care „călătoresc” cu fiecare tranzacție.

Conceptul de finanțe descentralizate – Ce este si ce presupune?

Formatul de comunicare standard trebuie să fie acum încorporat în diferitele soluții construite de VASP-uri pentru a răspunde cerințelor regulii de călătorie (travel rule). Datele lipsite de ambiguitate permit VASP-urilor să facă schimb de mesaje în mod automat, reducând costurile și minimizând riscurile.

Standard de comunicare aprobat de IDAXA

Standardul a fost aprobat de Camera de Comerț Digital (CDC), Global Digital Finance (GDF) și International Digital Asset Exchange Association (IDAXA). Aceste trei organizații au înființat un grup de lucru pentru a ajuta industria cripto să implementeze standardele FATF.

„De când FATF a publicat ghidul Virtual Asset în iunie 2019, industria a lucrat din greu pentru a se conforma liniilor directoare, dar există provocări”,

a spus IDAXA într-o declarație.

„Una dintre dificultăți a fost stabilirea unui standard comun, astfel încât orice furnizor de servicii virtuale să poată lucra cu orice furnizor de soluții de conformitate cu ușurință. Crearea standardului de mesagerie 101 (IVMS101) al Intervasp ca standard comun este cu siguranță primul pas în direcția corectă”.

Standardul grupului InterVASP are deja susținerea unor organizații cripto cunoscute, precum Sygna Bridge al CoolBitX, TRISA, Notabene și Securrency al CipherTrace. De asemenea, OpenVASP din Elveția a anunțat că standardul va fi adăugat în curând la propriile sisteme.

CryptoZZ