Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.

Runda de finanțare a implicat cea mai veche bancă din Coreea de Sud, Shinhan Bank și cea mai mare bancă valutară din Coreea de Sud, Korea Exchange Bank, cunoscută și sub numele de KEB Hana Bank. De asemenea, alți doi investitori au fost LB investment și firma de investiții bazată în Seoul Dadam Game.

Cumpara Bitcoin

Blocko lucrează la construirea serviciilor de blockchain dedicate companiilor și a colaborat cu mai multe instituții naționale. Printre acestea se gasesc bursa națională, Banca Coreei, Hyundai și Institutul de cercetare pentru telecomunicații și electronice din Coreea.

Instrument pentru comapnii si institutii

Înființat în 2014, Blockco a fost finanțat de Samsung Ventures cu 1,5 miliarde won (1,2 milioane USD) în iulie 2016. Start-up-ul a înființat o platformă blockchain-as-a-service numită Coinstack în 2015 și a lansat protocolul enterprise blockchain Aergo în 2018.

Platforma Aergo Enterprise abordează

„nevoia crescândă de partajare a datelor între industrii și companii în domenii precum verificarea identității, gestionarea documentelor și Internet of Things”.

De la lansarea din mai 2018, Aergo Enterprise a fost utilizată de peste 10 companii și instituții din Coreea de Sud și din străinătate.

De asemenea, Blockco a participat la dezvoltarea sistemului blockchain NexLedger în colaborare cu Samsung Group și Amazon Web Services. Lansat în 2017, Nexledger este un sistem blockchain cu acces restricționat. Acesta oferă soluții integrate pentru metode eficiente de gestionare a tranzacțiilor financiare digitale și schimbului de date.