Categorii: Internationale

Steve Wozniak – bitcoinul și blockchainul își vor atinge potențialul în zece ani

Co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, a făcut comentarii foarte pozitive despre criptomonede și despre tehnologia blockchain,  în discursul inaugural de la WeAreDevelopers World Congress 2018 în Vienna, Austria.

Conform unui raport apărut miercuri, pe 16 mai, Steve Wozniak consideră blockchainul a fi „o idee foarte bună”. Acesta a spus de asemenea că „blockchainul este următoarea mare revoluție IT care urmează să se întâmple”.

Wozniak a explicat că viziunea lui optimistă asupra blockchainului se datorează faptului că există multe aplicații utile pentru tehnologie, în tot felul de zone.

Blockchainul și criptomonedele își vor atinge întregul potențial în zece ani de zile, după spusele lui Steva Wozniak. Co-fondatorul Apple l-a citat pe directorul Twitter Jack Dorsey, care a spus în luna martie că bitcoinul va deveni „moneda unică” pentru întreaga lume.

Nu este prima oară când Steve Wozniak face comentarii pozitive despre criptomonede și blockchain. La conferința Money 20/20 din Las Vegas în octombrie anul trecut, acesta a spus că bitcoinul este mai bun decât dolarul și aurul.

După spusele lui Steve Wozniak, marele avantaj al bitcoinului este că există un număr limitat de monezi. Între timp, banii fiat, ca dolarul american sau moneda euro, pot fi printați la discreție de către bănci.

Chiar și așa, Wozniak și-a vândut toți bitcoinii, mai puțin unul singur. A spus acest lucru la conferința WeAreDevelopers din Vienna și a explicat că „nu vrea să fie investitor și să fie cu ochii tot timpul pe preț.”

Mădălina Murărescu

Vezi comentarii

Postari recente

Beehive token – o noua metodă de susținere a populației de albine

Multiple organizații au avertizat că populația de albine scade la o rată alarmantă în toată lumea. Declinul global al numărului… Citeste mai mult

11 ore

Bitcoin ajunge la 12.000$ pe Kraken din cauza unui bug

Sâmbătă (13 septembrie 2019), platforma Kraken s-a confruntat cu un bug ce a permis unor urilizatori să cumpere Bitcoin (BTC)… Citeste mai mult

14 ore

Atenție la extensiile de browser, avertizează CEO-ul Casa

Extensiile de browser pot ajuta escrocii să fure criptomonede, a avertizat CEO-ul companiei de securitate Casa, Jeremy Welch. În cadrul prezentării ținute… Citeste mai mult

20 de ore

Pictorul Lincoln Townley vinde 19 lucrări pe 490 BTC

Presa britanică a confirmat că artistul londonez Lincoln Townley a vândut 19 dintre lucrările sale pentru 490 de Bitcoin unui… Citeste mai mult

4 zile